Česká pojišťovna - pojištění PN, máte zkušenost?

ajviej
10. únor 2016

Dobrý den, chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s Českou pojišťovnou. Mám u nich životní pojištění, ve kterém mám mimo jiné pojištění v případě pracovní neschopnosti. Jsem teď těhotná a jsem na PN, tak jsem si zažádala a bylo mi vše zamítnuto. Prý se to na těhotenství nevztahuje. Ale tak jednou mám PN, tak jim snad může být jedno na co. Vím o tom, že pár známých pobíralo tento příspěvek v těhotenství, tak nevím kde je ten zádrhel. Můžete mi prosím napsat, jestli máte také někdo zkušenost? A popřípadě kdyby jste věděli o někom na koho bych se mohla obrátit s prosbou o pomoc.

lv
10. únor 2016

pn pro těhotné má hrazeno za určitých podmínek jen allianz. U všech ostatních je to ve výlukách, v pojistných podmínkách.což jsi podepsala při uzavírání smlouvy. (Pojištovna má vypočítané riziko, a to že budeš na pn třeba celé těhotenství je dost časté, dost pravděpodobné a je by to vyšlo draho, tak to neposkytují).

j.a.n.i
11. únor 2016

@ajviej Jo, je dobré přečíst si pojistné podmínky, pak člověk nebývá překvapen... jak píše @lv PN v těhotenství má pouze Allianz a i ta si celkem hlídá a přezkoumává důvod neschopenky, takže ani ta to nevyplatí všem. A opravdu jim není jedno na co máš tu PN.