Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?
ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji
@kulatakosticka cože?? 😂 co se ti zda divnyho na tom po střední pedagogické škole jit na vysokou a studovat psychologii??
@verunka1989 nejdriv napises, ze jsi vystudovana ucitelka a ted pises, ze jsi vystudovana psycholozka..oujeeee, to jsou zmeny. Zitra budes co? Inzenyrka?
@verunka1989 Můj dotaz nějak zapadl, tak zkusím ještě jednou. Opravdu byste svůj názor, který jste tu uvedla, prezentovala i před svou dcerou?
@78marcela no tak to se nauč číst..pisu- jsem vystudovaná učitelka,teda jen střední,diplom mám z psychologie... Neumístil ani číst a kritizuje.asi moc složitý větný spojení.😂😂😂😂😂
@verunka1989 ale ja samozrejme umim cist. A taky vim, ze bud jsi ucitelka nebo psycholozka. To ze mas vystudovanou psychologii (mozna), neznamena, ze muzes ucit.
@hojda jaký?? Myslíte ten že se mi příčí nosit obnoseny věci? To je čistě na ní,jestli ji to vadit bude nebo ne. Nemám rozmazlenyho fracka,už zhruba rok si peníze do pokladnici vydělává tím,že pomáhá s domácími pracemi.Pokud to udělá sama,bez rikani,má například 10 Kč za to,že pověsí prádlo na balkón,nebo 5 Kč za mytí umyvadla.a za ty peníze si potom kupuje v obchodě občas sladkosti,které se u nás nevedou,hodně rychl se naučila chápat hodnotu peněz.( než se zase někdo ozve- ano,mám susicku,ale v létě občas malá věší prádlo,aby vůbec věděla že se to běžně dělá. 🙂 )
@verunka1989 nemůžeš být vystudovaná učitelka po střední škole, nemohla bys jít učit...učit můžeš jít pouze po vysoké nebo během ní, takže tak
@78marcela no,ale to že mám střední pedagogickou,znamená že jo 😉 bože proč by jako psycholozka měla učit? Jak té tohle spojení vůbec může napadnout..pedagogická..halo..o pedagog=učitel=učit. Chápeme???
@verunka1989 prosím odkaz na střední školu kde se studuje abys mohla být ucitelkou
@verunka1989 je teď mi došlo,že jsem se opět nevyjádřila přesně.. Mám pedagogické lyceum..proto se s tím dá učit.I když možná už ne,tuším že už je povinné mít aspoň pedagogické minimum..ale to pořad neznamená,že nejsem vystudovaná uca 😉
@lajla hh i kdyby ch neměla lyceum,ale jen třeba předškolní na mimoskolnimedagogiku,pořad bych byla učitelka,ne?? A jo,mas pravdu...však už jsem to i psalaa níže,ze mi došlo že teď už to asi nejde ani s lyceem.že musí být pedagog.minimum.
@verunka1989 Ne, myslím názor, že pokud někdo neobléká dítě do nového oblečení, tak si raději nemá dítě pořizovat. Snad se mi to podařilo do slušné mluvy přeložit správně. Původní příspěvek byl natolik urážlivý a sprostý, že ho admin odstranil.
@verunka1989 zdravim 🙂 jaky pc system?
@lajla každá střední pedagogická škola???? 😂😂😂
@verunka1989 strašně se do toho zamotávás a podkopavas nohy sama sobě..
Ale fajn zes to uznala
@gepe zdravím,to už bych rovnou mohla říct své jméno 🙂 mimochodem ani nejsem Veronika 😂 dokonce ani nebydlim Žatci,ale ve vesničce pár km za ním 😂 nepotřebují,aby se vědělo kdo jsem 🙂
@verunka1989 zajímalo by mě co bys jako psycholožka řekla o své osobě kdybys to tu všechno přečetla...jako nezúčastněný pozorovatel...
@lajla do čeho se zamotávam? Tvl mám pedagog.lyceum? Mám.Jsem učitelka? Jsem. Studovala jsem psychologii,jo..tak o co jde ?? Jen už jsem nesledoval a jak se přesně změnili zákony o pedagog.minimu.žije vse.ale nic to nemění na tom,že jsem učitelka.
@verunka1989 uz tech kecu mam fakt dost. Lzes a vodis nas tady za nos. Zadna, opravdu zadna stredni pedagogicka skola nenahrazuje vysokoskolske ledagogicke vzdelani. Ve skolstvi jsem od 2000, posledni ctyri roky ridim jazykovou skolu a mam prehled o tom, co je a co neni mozny. Jen kopes kolem sebe a urazis ostatni, kteri te na lzi upozornuji.
@verunka1989 me spis zajimalo, o jaky SW ci HW se jedna, zda to mate jako krabicove reseni, ci krabice a vlastni vyvoj na miru, ci plny vyvoj na miru. Zda se jedna napr o ekonomicky system napr typu Pohoda ci Money, aj. Nebo zda se to tyka trebaa nejakyho servise desku, ci jinych provoznich veci. Neboo, treba sw na spravu pc, no moznosti je prehrsle. Nebo treba jen opravujete pc. Proto se ptam, protoze PC system muze byt i to, ze prodavate stolni pocitace v kompletu s monitorem, mysi a klavesnici 🙂 neptam se na jmeno, bydliste, rodne cislo, cislo uctu aj.
@hojda ne, její názory jsou a budou její věc.to že se to příčí mě,nebudu vyučovat někomu jinému.ani svému dítěti.ale vím že vnouceti nekoupim věci že sekáče...můj názor,můj postoj..
@78marcela prosím?? Já řekla že to nahrazuje vysokoškolské vzdělání jo??? Prosím?? Rikam že mám jen střední😂 a že k učení je potřeba aspoň pedagog.minimum :D
@lajla treba Stredni pedagogicka v Prachaticich. Ale z ty se chodi ucit do materinek 🙂
Na vzdělání se vykašlete, myslete srdcem, ne tak moc rozumem.Ne každá babička má na nové oblečení.
@verunka1989 😅
@magdalenax já ti to klidně budu věřit 😀 kamarádka má dům za 5mil. a bez hypotéky a jiných dluhů, mají taky dvě auta, k tomu postupně přikupují další nemovitosti, už mají snad tři v čr, které pronajímají a k tomu i apartmán na italském ostrově. oba mají své firmy a do toho ještě pracují na klasické smlouvy jako zaměstnanci. jsou lidé, kteří jsou opravdu chytří a pracovití a zaslouží si obdiv. takoví lidé ho ale většinou moc nemají, protože se nechovají jako verunka 😅 jsou skromní, veřejně se svými úspěchy nechlubí, peněz i lidí si váží, dokáží se angažovat a pomáhat druhým a nás "chudáky" nepovažují za lůzu, která nemá právo mít děti nebo vůbec nestojí za to, aby se s námi bavili, nedej bože se nás dotkli! 😅 myslím, že skoro každý zná někoho opravdu bohatého, opravdu úspěšného...ale naprosto jinak mentálně vybaveného jedince než je verunka 😉
@verunka1989 To je taková dobrá zkouška, když si nejdřív než pustíš z pusy takový názor, zkusíš zjistit, jestli bys něco takového řekla bez problémů i před svým dítětem. Pokud ne, tak to asi není názor , za který se nestydíš. Asi bys neudělala úplně nejlepší dojem, pokud by takový názor prezentovala třeba ve škole, že?
Já ti i věřím, že všechno uvedené je pravda, že máš vystudovanout střední pedagogickou školu, pak psychologii na vysoké, máš úspěšnou počítačovou firmu v Praze a manžel taky podniká, bydlíte na źatecku a každý den vozíš svou 5-tiletou dceru 80 km tam i zpět na Prahu 6 do první třídy na soukromé ZŠ Cesta k úspěchu.
Jen lituju tu školu, že jí tu děláš takovou negativní reklamu, protože mnoho rodičů talentovaných dětí nechce své děti dávat do soukromých škol, protože mají strach, že kolektiv se bude skládat z dětí rodičů jako jsi ty. A to je pro mnohé mnohem větší strašák, než oblečení ze Second Handu. To totiž charakter člověka neovlivní, narozdíl od takových názorů, jaké tu ty uvádíš.
Btw. opravdu jsi si jistá, že podle všech údajů, které jsi tu uvedla, tě v dceřině škole nikdo neidentifikuje? MK je hodně oblíbený server a hodně maminek tu řeší i vzdělání svých dětí, tak je možné, že si jednou někdo vygoogluje k informacím o této škole i tvoje příspěvky a pak si udělá obrázek takový, že je to škola pro snoby 😔. Může se pak dokonce i zeptat v té škole, jak to tam chodí, že si přečetl zajímavou diskuzi na internetu. 😔
Ahojky holky, chci vás tu pozdravit. Můj názor na celou věc je, že slova má člověk mimo jiné i proto, aby za ně schovával pravdu. Víc o člověku vypovídá, to ostatní, mimoslovní. Tam patří, jak se chová, co z něj vyzařuje, co se usilovně o sobě snaží sdělit, jaký z něho má okolí pocit, jak se staví k ostatním, jaké má v životě potřeby, jak se opakovaně a často chová v určitých situacích, tón hlasu, nebo podtón v textu. Co se člověk snaží získat, co mu asi v životě chybí. Je jedno, jestli toho člověka usvědčíme, nebo neusvědčíme. Bude žít dál stejným způsobem, tak, jak sám cítí, že to potřebuje. A čím méně jeho fantazijní svět koresponduje s tím reálným tím víc se ten projev bude okolí zdát divní, protože bude příliš graciózní, nepřeměřený, neuměřený, podivný a nevím, co všechno ještě. Moje zkušenost je, že když se více lidem nezávisle na sobě na někom něco nezdá, tak na jejich pochybnostech vždycky něco je. A to i v životě, kde člověka znají osobně, dlouho. Natož tady, kde to je jak na maškarním a každý si může vzít, jaký kostým chce.
Ještě dodám, že hodně holek je zvyklých se tu pohybovat, znají se navzájem, jsou tu k sobě upřímné. A pak když sem někdo přijde jak na maškarní, působí asi tak stejně, jako-by někdo přišel do obyčejné restaurace v nějakém maškarním kostýmu, ale ne z legrace, kdyby to bral vážně. To pak mají všichni rozpaky, všem je trochu trapně, ale v hloubi duše vlastně jedno.
To jen ti zvláštní lidé, co se snaží usilovně okolí o něčem přesvědčit to udělají zase znova, protože nějak je to naplňuje, on nějak musí věřit, že to zabralo. Sami sebe asi přesvědčí, že to zabralo, protože , kdyby byli schopni nahlédnout do mysli svého okolí, asi by to už nikdy nemohli udělat. No každý žijeme, jak umíme. Hezký den všem🙂
@verunka1989 no myslim, ze je to kazdymu tady jasny, a ze muj koment chape kazdy, kdo se alespon trochu orientuje v oblasti skolstvi a vzdelavani. Mmch vcera jsi tvrdila, ze ti je 26, tzn ze bys tu skolu musela ukoncit behem poslednich dvou let. A tolik se ty zakony zase nezmenily..

Nejsem učitelka ale vystudovaná psycholožka.. 😁 a vzduch znamena, že prodávané PC systém do firem.hodně zjednodušeně 🙂