icon

Jak pokrýt období bez příjmu před porodem?

9. srp 2024

Dobrý den, když nemám nárok na mateřskou, ale mám brigádu, která mi ale v září končí a rodit mám začátkem února - jak mám vykrýt říjen - únor? To budu doma úplně bez příjmu? Ještě teda podotýkám, že pojištění mám vyřešené tak, že ho za mě platí stát, protože jsem “osoba pečující o dítě” - mám doma tříletou dceru. Jak se tohle řeší?

barmil
•
9. srp 2024

Do února nic a pak rodicak.

konidana
•
9. srp 2024

Jinou brigadu

drep
•
9. srp 2024

Nemusiš být bez přijmu, pokud budeš pracovat.

gruyerre
•
9. srp 2024

To jsi zatím těhotná jen krátce, tak si místo brigády zkus najít normální práci. Nebo aspoň další brigádu. Jinak až po porodu rodičák.

mariti
•
9. srp 2024

Asi nerozumím dotazu. Tak že jsi těhotná asi nějakou dobu víš, možná jste to i plánovali. Já jsem si třeba rozložila rodičák, aby mi to vyšlo až do druhého, vlastně třetího porodu - tahle možnost u Tebe nebyla? Ta aktuální situace asi není úplně nečekaná. No, a pokud dítě chodí do školky, tak prostě brigáda nějaká, jak už tu holky psaly. Anebo sáhnout do rezerv.

klpoiu
•
9. srp 2024

Tak je moznost zrusit pecujici osobu a jit na pracak. Neco malo asi dostanes, pojisteni budes mit tez kryte. Do prace te jako tehotnou nepozenou.

martinka_33
•
9. srp 2024

No to je nevyhoda brigád. Muzes zkusit najit jinou a pracovat do porodu. Ale kdyz budes riziková, tak smula, nemoc se v pripade brigad neplati...

martinka_33
•
9. srp 2024

@mariti naivko, tenhle typ lidi rezervy nevede 😃 Jinak tehotenstvi muze být neplanovane. Proste je to pech, muze doufat ze nebude rizikova a bude ji dobre natolik aby si mohla na podzim najit jinou brigádu.

hibou
•
26. srp 2024

A otec s vami není nebo vám nestačí jen jeden plat? Rezervu předpokládám vůbec nemáš, kdyz se o to zajímas...asi nějaká narazova brigáda a nebo vyzivne na neprovdanou matku( myslím, kdysi jsem se to učila, ale ze školy jsem fakt dlouho a za tu dobu se to několikrát zmenilo)...