icon

Jak snížit měsíční spotřebu vody a ušetřit?

2hanah
1. zář 2022

Ahoj holky, jdu sem srovnávat z trochu jiného soudku, zajímá mě vzhledem k naší rodině, jakou máte měsíční spotřebu vody, kolik platíte a kolik Vás na to doma je? Zdá se mi u nás moc velká, ale když tak počítám členy rodiny, kdy se všichni musí umýt, musím vyprat atd., tak nejspíš není zbytí. Máte případně tipy jak ušetřit? Děkuji za příspěvky

Strana
z2
kolibricek36
6. zář 2022

@2hanah ještě se dá ušetřit, že vodu nebudeš vypouštět z koupání a sprchováni, ale vybereš do kýblu a použije se na splachování. Já to tak dělám. Jestli máme 12 kubíků teplé a 25 kubíků studené vody za rok. Jsme 3 členná domácnost.

ninive211
6. zář 2022

@kolibricek36 Mně toto vždycky přišlo jako děsný křečkování a přehánění...no, už to zavádím doma taky, protože spotřebu teplé máme fakt dost (konkrétně nevím, jen vím, že jsme dopláceli za loňský rok 4000 jen na TV). A děckám omezuju množství vody při koupeli, neexistuje plná vana až po okraj, ve které se budou ráchat půl hodiny.

kolibricek36
6. zář 2022

@ninive211 já to dělám léta, že mi to divný nepřijde, už začla i tchýně takto šetřit. A to je něco.

kolibricek36
6. zář 2022

@ninive211 ale zjistila jsem, že ty potvory už začli stahovat teplotu vody. takže letos bude tě teplé asi více, počítám.

Strana
z2