Je můj příspěvek na domácnost dostatečný?
Žiju s přítelem a dětmi v jeho domě a zajímalo by mě jak to máte doma vy co se společných výdajů týká.
U nás je to takto: já+ 1 dítě školou povinné, přítel + 1 dítě školou povinné.
Žijeme u něj. Platí hypotéku na dům + elektřinu. ( voda ze studny), internet.
Já mu platím 7000 Kč na bydlení a 9000kč na jídlo+ hradím prášek na praní a hygienu celkově.
Dovolenou platíme na půl. Výlety se střídáme.
On plat přes 40.000 Kč já cca 25.000 Kč .
Myslíte že mu dávám málo?
Jinak moje dítko jezdí na víkendy k tátovi a jeho k mamce.
Vždy jsme dávali peníze na jednu hromadu a z toho se platilo vše, můj muž by si ode mě třeba za bydlení nevzal ani korunu, ani v době, kdy jsme nebyli svoji a byla sem u nej se synem z předchozího vztahu. Jiné by to bylo, kdyby se platil nájem no. Nevím no, asi mám zlatého muze, ale nikdy mi nic neuctoval, ani neměl kecy, ze většinu platí on (měl mnohonásobně vyšší prijem a já bych si nemohla dovolit třeba ani polovinu všech výletů, dovolených apod).
Ale on kdyby žil bez tebe, tak tech svych 14 tisíc stejně platí, ale ještě by platil další velký prachy za jídlo a drogerii za sebe a svýho rozežranýho syna. Takže parazit je spíš on, ne?
Tak v tom pripade nechapu, kam touhle diskuzi miris, kdyz je to podle tebe takhle v poradku🤷♀️
@gruyerre Zadarmo bych nikde žít nechtěla. Kdyby žil sám tak by měl i menší náklady, ale ano přemýšlím nad tím čím sem si vůbec finančně pomohla.
@krisstina93 Presne, kdybychom sli nekam spolecne do noveho, tak je to asi neco jineho. Ale hypoteku platil stejnou, i kdyz tu roky bydlel sam a platil by ji, i kdybych tu nebyla. Vi, jak velke mam vydaje s detmi, kdyz se otec financne neangazuje a s dojizdenim a ackoli by mu to mohlo byt jedno, kdyz nejsou jeho, tak neni. Vi, ze nejsem krkna a ze ze sveho prijmu pokryju vse, co muzu a nikde si prachy nesyslim. A o tom to podle me je. Hledal partnerku, ne spolubydlici, ktera mu pokryje naklady na bydleni.
Za mě bys měla přispívat na výdajích dle svých možností ne na úkor sebe a svého dítěte, což teď děláš.
Možná by si chlapec měl přečíst tuhle diskuzi.
@levandule_k To by mi řekl že mě nikdo nenutí když se mi to zdá moc a můžu jít do nájmu.
Tak bych šla, když tě při první příležitosti vyhazuje z domu. Nedal ti tam ani trvalé bydliště, domácí práce děláš ty.
Bych si zkusila podat žádost o obecní byt.
Ale mě se to kecá a radí, když nechodím v tvých botách...
Určitě by ti to řekl, nebo se jen domníváš? Za sebe bych si s ním sedla, řekla mu, že si potřebuješ dělat rezervu pro budoucnost a tedy musíte přehodnotit financování. Pokud tě pošle do háje, pak bych šla. V obecním na tom rozhodně hůř nebudeš.
Tak to je opravdu milujici partner, ktery je ti oporou.
On s tebou mluví tímto stylem? Že když se ti něco nelíbí, můžeš jít? To je mi líto. Nevím, jaký máte jinak vztah, ale pokud by tam bylo víc negativ než pozitiv, asi bych na tvém místě přemýšlela o samostatném bydlení.
Máme společné peníze, i kdyz ne na spolecbem účtu, sečteme příjmy, odečteme výdaje a zbytek si rozdelime napul. Svym detem platim skolu, obleceni, kouzky, sporotovni vybaveni napul s jejich otcem. Vydaje za spolecne dite davame z penez na provoz domacnosti.
Jestli se s tebou bavi takovym stylem, tak koukni kolik stoji najemni byt v okoli, pak si spocitej kolik by ti prospel stát na bydleni, kdybys byla sama s ditetem v najmu, to sepis a dej mu to, ťekni "tolik bych platila v nájmu, vic ti nedam, jestli se ti to nelibi, odchazim do najmu.
To nezní jako perspektivní vztah:(
@amazienka Obecní byt ti u nás nikdo hned nedá. Je celkem problém ho vůbec dostat a čekají lidé i spoustu let. Není to tak jednoduché.
@martinka_33 Sama sem platila nájem 12.000 Kč + samozřejmě jídlo atd. Nájemní bydlení šlo nahoru. U nás se pod 11.000 Kč nedá nic sehnat.
Takovou držgrešli jsem taky měla. Dokonce mi k nájmu (byt byl jeho) účtoval amortizaci bytu 🤦
Xkrát mě "vyhodil", když jsem říkala, že se mi to nelíbí. Ale co... Nakonec jsem stejně zaplatila další měsíc. Dopadlo to tak, že jsem se nakonec po roce odstěhovala a měla klid.
Platíš hodně. Na to bych se mu vyprdla. Jako ok... Platíš mu za bydlení 7k, ok. Budiž... Když přimhouřím obě oči. Možná nejste spolu tak dlouho, tak tolik nedůvěřuje... Ale 9k za jídlo za tebe a dceru, když dcera jí ve škole a ty v práci? To jako vážně? On si papká obědy doma a cpe synáčkovi drahé potraviny? Tak to bych se teda cukala dost. A ještě kupuješ veškerou drogerii? Nazdar bazar. Když už, tak ty poprděný trencle budeš prát v prášku, který byl taky ze společných peněz. Nebo mu to začni ráchat v kýblu s vodou, když není schopný, koupit prací prášek.
Dej mu tuhle diskuzi přečíst. Já k tomu napíšu, že platíš dost a v tomto případně parazituje on.
Díky příspěvkům na bydlení by to mohlo být pro tebe výhodnější bydlet v nájmu- toto je fakt hodně nefér.
Ok, tak budeš v nájmu platit o něco víc za bydlení, ale nebudeš živit další dva rozežraný lidi, kteří potřebují denně pizzy, a nebudeš jim dělat služku. A ještě to bude bez keců, že když se ti něco nelíbí, můžeš jít.
@gruyerre
Vidím to stejně a jen sem se potřebovala ujistit že to není má rozmazlenost jak on říká.
Zkus si vygooglit nejakou kalkulacku na prispevjy, mozna bys neco od státi dostala jako samozivitelka. A jak pise @gruyerre i kdybys platila vic, nebudes zivit rozmazleny hladovy krky. Ja to nemam rada kdyz si jeden chce zit neskromne a druhy at mu to dotuje. Prpto my ma tyhle madstamdartni veci mame kazdy kapesne a nekecame si do toho za co ty penize utratime. Doma je jidlo, muzu si do prace vzit obed nevo si muzu koupit v praci pizzu ale to uz je ten nadstandart, ktery si koupim z penez mimo rodinny rozpocet
Neplatila bych takové peníze za bydlení, kde mi nikdy nebude říkat pane ani klika u záchodových dveří a odkud mě druhá strana vyhazuje při sebemenším náznaku nevole. Dle mě si tě drží jen proto, že mu umořuješ hypotéku, děláš mu služku a chůvu zadarmo a ještě mu podržíš, když se mu zrovna chce.
Ale díky za diskuzi, díky které mi došlo, že si vlastně ze své výplaty nechávám stranou zbytečně málo...
Souhlasím s většinou, platíš dost. Já bych hlavně přestala kupovat všechny drahé sračičky protože to synáčkovi chutná. Tady jsem udělala nákup, jídlo máme a jestli se ti to nelíbí ať ti tatínek koupí pizzy, sladkosti a blbosti. Já na to nemám. Na úkor jeho rozežranosti šidíš sebe a své dítě.
Chápu, že bez našetřených peněz nemůžeš odejít. Příspěvek na bydlení se vyplácí zpětně. V tom případě si ale musíš dupnout a dát mu o 5 tisic mesicne min. to máš za 3 měsíce 15 tisíc a s tím už už se celkem dá odejít. Zadotovala jsi ho dost. Začni myslet na sebe a syna
@sinicka Dívala jsem se a všude chtějí kauce ve výši 2 až 3 nájmů takže by mi 15000 Kč nestačilo, ale děkuju.
Já sama pronajímám byty a vždycky se dá domluvit. Když mě někdo osloví a popíše svou situaci. Měla jsem už 2 samoživitelky, jednu jsem nechala bydlet půl roku zdarma, než se postavila na nohy. Neboj se toho, oslov majitele, zavolej, jdi na prohlídku. Pronajímatelé slyší i na příspěvek na bydlení, protože abys ho dostala, musíš dokládat, že platíš včas.
Hledej cestu, jak se mít lépe, ne že to nejde. Hledej cestu, jak překážku překonat. Nepučili by ti na kauci rodiče? Těžké to je, to nepopírám.
@sinicka Upřímně to o čem mi píšeš je spíš scifi a to neber zle.

@gruyerre Když sem žila sama tak sem menší náklady neměla. Nechci být parazit a žít na někoho úkor.