Jít do práce s malým dítětem? Rady a zkušenosti
Ahoj mám půl roční dítě, ale neví jestli jít do práce nebo ne spoustu lidí mi to rozmlouvá že nezažiju s malým pořadně jak roste a podobně ale finance nestačí takže prosím o názor pracovala bych 12 hodin cca15 služeb v měsíci jsem z toho zoufalá děkuji za odpovědi.
@ferda90 tak je lepší ať nechá ženskou tahat 15 12- tek ?A všichni co jsme dělali ve zdravotnictví víme ,že to nebude " jenom " 15 služeb.Personal na lůžkách prostě není....takže ich bude víc.
To raději ať si chlap ještě něco najde.U nás v místní skupině stále vyskakuji nabídky na výpomoc např .vystěhovat barák nebo pomoc naskládat dřevo.Kdyby šel někam o víkendu na 8 hodin ručičky by mu neupadli a má na dítě ještě stale čas.
@zmrzlinka to sem neřekla. Psala sem, že ty směny jsou hloupost u tak malého dítka.
Co se týká lépe placené práce. Uvedu náš příklad. Přítel pracoval k kanceláři, měl nastatost vše okolo kvality. Super na té práci bylo to, že ji měl 5 minut autem od baráku. Jen ranní směny, pružná pracovní doma. Ideální pro nás, jelikož syn který má 2 a půl roku dochází do dětské skupinky a já se vracím zpátky do práce v září na plný úvazek a dělám na 3 směny, takže práce od přítele byla i fajn v tom, že když bych měla ranní, tak by syna do skupinky vozil on, Ale placená není dobře. Za to co všechno dělá prostě není. Tudíž si našel novou práci. Máme dítko/rodinu tak chtěl taky víc peněz. Práce je vedle ve městě, 20 minut autem když na to šlápl. Práce byla zase v kanceláři jako plánovač výroby. Od 7 hod do 15 hod, takže zase fajn kvůli dětské skupince, ale co se nestalo. Když přítel nastoupil, byla mu ukazana výroba atd a byl mu ukázán chlapík na pozici technika, kterému bylo místo plánovače původně nabídnuto. Jelikož se chlapík nemohl rozhoupat jestli tu pozici chce nebo ne, přijali mezitím přítele. V nové práci byl 4 týdny, z toho 3 týdnu ho zaucovali 3 různí lidé. Pak byla odstávka, týden. Co se po odstavce vrátil, dostal výpověď. No a světě div se, místo toho plánovače nakonec Teda vzal ten zmínění chlapík, takže přítel je bez práce. Chtěl líp placenou práci a ve finále je bez. Ne vždycky je to tak,, růžový,, se změnou práce. U nás hraje roli i to, že já pracuji na ty 3 směny a hodilo by se nám, kdyby přítel zůstal u té kancelářské práce kvůli dětské skupince, jelikož mě v práci nevyjdou vstříc s tím, že kdybych měla ranní já i přítel od 6 hod, abych třeba v tom týdnu chodila na 7 hodinu, abych si mohla syna odvést do skupinky, to mi prostě umožní, ale jen na přechodnou dobu, na měsíc a to nám nepomůže.
A zas ty kancelářské práce nejsou zas tak dobře placené, jak třeba ty dělnicke. Zase záleží co člověk v tom kanclu dělá že.
Mě třeba teď docela chybí, že některé firmy nepodporují pracující maminky. Babičky i dedove pracuji, ti budou makat až do 63 a 65 let, takže ti nám nemají jak pomoct.
@matylda16 myslím, že v pohodě seženeš půl úvazek.Je nás málo,vezmou tě.A až půjde prcek do školky, můžeš na celý.
Já šla do nemocnice zpátky na čtvrt úvazku ve dvou letech dcerky,ale já se do práce těšila, byla jsem před tím tři roky doma se starším synem....I když to jsem jsem studovala VŠ,klasickou mateřskou jsem nazažila😃 Ve třech letech jsem šla na poloviční úvazek a teď od září jdu teprve na celý úvazek. Ale syn jde už do páté třídy a dcera do druhé,dřív si to opravdu představit nedokážu,byl by to masakr... Dodám,že manžel má kancelářskou práci,studuje VŠ a hlídání ve městě nemáme.Je to hodně o plánování a organizaci😃
@zmrzlinka jo jo zkušenost blbá no, ale věřím, že se zase nějak fajn práce najde 🙂 Já bych se ráda vrátila do práce cca na rok, pak by jsme chtěli ještě druhé dítko, takže teď pro mě nemá cenu práci měnit, ale pak už bych si ráda našla jináči. Práce v nemocnici je náročná, to věřím. Není to lehké no
@matylda16 jsem sestra,takze praci v nemocnici znam.na plny uvazek jsem mela take kolem 15 smen,ale jako svobodna a bezdetna 😀. A v jake nemocnici nechteji zkracene uvazky?u nas teda brali i na polovicni apod…nebo co zkusit nejakou jen vypomoc na DPC apod?kolikrat shaneji v ambulaci na dva dny v tydnu apod… Na tolik smen,pokud by fakt nehorelo,bych s mrnouskem nesla ☺️
@matylda16 Nečetla jsem zdaleka všechny příspěvky. Jsem zdravotní sestra, taky dělám dvanactky. Do práce jsem se vracela, když byly mladšímu synovi 2 roky, protože už mi to neskutečně chybělo. Měla jsem úvazek 0,3. Když šel vloni do školky zvýšila jsem si to na 0,6 a je to tak akorát. A to mám větší děti a manžel pracuje trvale na HO. 15 dvanáctém jsem měla na celý úvazek před dětmi a byl to fakt zahul, s dětma si to neumím představit, zvlášť s malým miminkem. A nevím, jak je to jinde, ale u nás v nemocnici by to i za částečný úvazek líbali ruce, personálu je zoufale málo. Od lékařů, přes sestry, až po sanitáře a uklízečky.

Poprvé jsem šla na 12 hodinove smeny, když bylo klukovi 2 roky. Ano, bylo mi to líto, ale bohužel jako samoživitelka jsem vyuzila chuvu a hlidani a dřela sem. A ted jdu od pulrocniho na zkraceny uvazek zase na 12 hod smeny, protoze chci. 10 smen v mesici nas nezabije, ja si odfrknu od děcek a. Jsme zajisteni, ve svem bydleni, mame “všechno”, ale nechci vypadnout z pracovniho procesu.