Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?
Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱
@klar_tek My taky volíme jednoznačně a bez debaty smalt. Hodně lidí nám už řeklo, že je to najkvalitnější material, co se sanity obecně týká a taky z hlediska samotné životnosti je to prostě top. No a rozhodně chceme něco jednodušší, typ ještě přesně vybraný nemáme, ale bude to jistě Kaldewei. Tahle se nám celkem zamlouvá:
https://www.sanitino.cz/kaldewei-advantage-obde...
@anezzzka36 Tak jednoduchá, obyčejná, ale vždyť co víc člověk může chtít asi. Dívám se, že je to dobrá stránka se slušným výběrem sanity. A ne jen toho. Máš zkušenost s tímto eshopem už nějakou?
@anezzzka36 Já jsem také toho názoru, že v jednoduchosti je krása 😀 Koukala jsem ale po různých značkách, zaujala mě nejvíc asi Kielle, tato značka má dobré ohlasy. Co na ní říkáte?
@anezzzka36 Vypadá dobře. A ta vana to ti přijde v celku nebo je potřeba nějaké příslušenství dokopit? Škoda že si to nemůžu nikde obzřít 😕
@klar_tek Příde vcelku, jasně, ale vanové nožičky a vanový sifon nejsou součástí dodávky, čili je třeba objednat samostatně. To ale vůbec nevidím jako nevýhodu, takhle to máš úplně běžně.
@eliss232 Kielle je skutečně dobrá značka, nic ní rozhodně nezkazíš. 🙂
@anezzzka36 Všimla jsem si ji na webu, no nemám zkušenosti, takže nemohu soudit. Ty to máš nějak ověřené? Co konkrétně máš z téhle značky?
@ditkla Já o téhle značce slyším po prvé. Jinak když tak teď uvažuji vzhledem k mému 34 tt by se mi víc zišel sprchový kout než vana. Ale zas druhá věc, děcka se radi koupaj. No asi fakt budeme muset mít oboje a nějak to udělat v té koupelně. I skřínky přispůsobit. Asi budeme bourat příčku a spojíme to s wc aby sme zvětšili prostor.
@anezzka3 Neřekla bych, že je to neznámá značka, právě naopak. 😉
No, já osobně bych už spojenou koupelnu s wc nechtěla. Měli jsme tak u našich kdysi a bylo to strašné 😀 Nepraktické a samozřejmě zákon schválnosti bvždy chtěl, že když se někdo sprchoval, zrovna druhému bylo třeba na wc 😀 No prostě to bylo úplně za trest, stejně si to nakonec naši dali předělat a dobře udělali, nedovedu si představit takhle fungovat dlouhodobě.
@anezzzka36 No jo, to jsou asi takové ty vodoinstalatéřské věci co třeba zřejmě sehnat v jiných obchodech. To by jsem asi moc chtěla kdyby mi to mělo přijít všechno, to by bylo až moc lehký 😀
@klar_tek
Tak to ale vůbec není, vždyť ty součásti a kompotenty jsou přímo na stránce. 😀
@eliss232 Také jsme to takhle měli, jako je to fakt zákon schválnosti, no zas nějak nám to moc nepřekáželo, přeci jenom když už spolu bydlím jsme zvyknutí na cokoli 😀 Jinak dost jsem teď uvažovala nad tou vstavanou sprchou, jen si to neumím představit jestli je nějaká možnost tam dopojit i hadici kvůli dětem a psům.
@anezzka3 Tak jako Geberit je taky fajn, o tom žádná. Všechno je to stejně podle mě o těch materiálech, na té samotné značce až tak nezáleží, v dnešní době máš sanitu obecně dost kvalitní.
@anezzzka36 Jo? To jsem si vůbec nevšimla 😀 Ale možná je někde umíš najít levněji, například z druhé ruky.
@ditkla Když už takovou horní sprchu, tak bych asi zvolila větší rozměr. Například něco takového: https://www.sanitino.cz/kielle-vega-hlavova-spr...
Ono je to fajn, když si myješ i vlasy, ale samozřejmě je třeba mít i tu klasickou hlavici, kterou umíš použít jen na tělo. 😀
@anezzzka36 Jako kterou. Nevím natrafili sme například i na takové baterie nebo sprchové hlavice které dost tekli takže jsme to museli měnit a nebo furt volat opraváře co taky něco stojí.
@anezzzka36 Jo? To jsem nějak přehlédla 😀 A já se už lekla že budeme muset pak oběhávat jiné obchody nebo brouzdit jinými eshopy 😅
Stačilo na to jen kliknout 😀 Na stránce je to taková novinka, není to tam dlouho. Díky tomu si umíš ten produkt prohlédnout ze všech stran, což je podle mě super možnost a alespoň máš představu, jak to bude vypadat.

@stelica51 ano dívala jsem se na ty výhody smaltu, ale nepřijde ti ta cena vyšší než u klasických akrylátových van? nebo je to jen o značce či obchodu, který to prodává.