icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

klar_tek
4. črc 2024

@stelica51 ano dívala jsem se na ty výhody smaltu, ale nepřijde ti ta cena vyšší než u klasických akrylátových van? nebo je to jen o značce či obchodu, který to prodává.

stelica51
8. črc 2024

@klar_tek Smalt může být o něco dražší než akrylát, ale ten jsme zavrhli hned. I co se týká plastových van, tak to jsme naprosto nebrali v úvahu, protože kvalitově to smaltu nesahá skutečně ani po kotníky a ani ta životnost není tak dlouhá. 🙂

anezzka3
8. črc 2024

@stelica51 Fakt? To bych ani neřekla. Jako na jednu stranu i já dívám recenze, ale víc mě potěší a přesvědčí když tam vidím že je ten zákazník ověřený nebo tedy ta recenze že je ověřená. Ale ano tyto portály si myslím že jsou fajn, koneckonců jinak bych se tady asi neptala.

ditkla
11. črc 2024

@radi51cka Ano to většinou tak bývá. Ale muži se do takových estetických a zároveň užitečných věcí naprosto nerozumí. 😀 Můj výběr nechává na mě. Já povybírám a on následně zhodnotí že co by mohlo být.😀

klar_tek
12. črc 2024

@stelica51 a co taková litina? jestli to je asi váhově zase moc obtížné. ale může to být na druhou stranu stabilnější. jinak myslíš že když zařizuji koupelnu tak má nějaký význam že dám vše od jednoho výrobce, resp. jedné značky?

anezzzka36
12. črc 2024

@klar_tek My taky volíme jednoznačně a bez debaty smalt. Hodně lidí nám už řeklo, že je to najkvalitnější material, co se sanity obecně týká a taky z hlediska samotné životnosti je to prostě top. No a rozhodně chceme něco jednodušší, typ ještě přesně vybraný nemáme, ale bude to jistě Kaldewei. Tahle se nám celkem zamlouvá:
https://www.sanitino.cz/kaldewei-advantage-obde...

anezzka3
15. črc 2024

@anezzzka36 Tak jednoduchá, obyčejná, ale vždyť co víc člověk může chtít asi. Dívám se, že je to dobrá stránka se slušným výběrem sanity. A ne jen toho. Máš zkušenost s tímto eshopem už nějakou?

eliss232
16. črc 2024

@anezzzka36 Já jsem také toho názoru, že v jednoduchosti je krása 😀 Koukala jsem ale po různých značkách, zaujala mě nejvíc asi Kielle, tato značka má dobré ohlasy. Co na ní říkáte?

klar_tek
16. črc 2024

@anezzzka36 Vypadá dobře. A ta vana to ti přijde v celku nebo je potřeba nějaké příslušenství dokopit? Škoda že si to nemůžu nikde obzřít 😕

anezzzka36
17. črc 2024

@klar_tek Příde vcelku, jasně, ale vanové nožičky a vanový sifon nejsou součástí dodávky, čili je třeba objednat samostatně. To ale vůbec nevidím jako nevýhodu, takhle to máš úplně běžně.

anezzzka36
17. črc 2024

@eliss232 Kielle je skutečně dobrá značka, nic ní rozhodně nezkazíš. 🙂

ditkla
17. črc 2024

@anezzzka36 Všimla jsem si ji na webu, no nemám zkušenosti, takže nemohu soudit. Ty to máš nějak ověřené? Co konkrétně máš z téhle značky?

anezzka3
19. črc 2024

@ditkla Já o téhle značce slyším po prvé. Jinak když tak teď uvažuji vzhledem k mému 34 tt by se mi víc zišel sprchový kout než vana. Ale zas druhá věc, děcka se radi koupaj. No asi fakt budeme muset mít oboje a nějak to udělat v té koupelně. I skřínky přispůsobit. Asi budeme bourat příčku a spojíme to s wc aby sme zvětšili prostor.

eliss232
19. črc 2024

@anezzka3 Neřekla bych, že je to neznámá značka, právě naopak. 😉
No, já osobně bych už spojenou koupelnu s wc nechtěla. Měli jsme tak u našich kdysi a bylo to strašné 😀 Nepraktické a samozřejmě zákon schválnosti bvždy chtěl, že když se někdo sprchoval, zrovna druhému bylo třeba na wc 😀 No prostě to bylo úplně za trest, stejně si to nakonec naši dali předělat a dobře udělali, nedovedu si představit takhle fungovat dlouhodobě.

klar_tek
22. črc 2024

@anezzzka36 No jo, to jsou asi takové ty vodoinstalatéřské věci co třeba zřejmě sehnat v jiných obchodech. To by jsem asi moc chtěla kdyby mi to mělo přijít všechno, to by bylo až moc lehký 😀

anezzzka36
23. črc 2024

@klar_tek
Tak to ale vůbec není, vždyť ty součásti a kompotenty jsou přímo na stránce. 😀

ditkla
23. črc 2024

@eliss232 Také jsme to takhle měli, jako je to fakt zákon schválnosti, no zas nějak nám to moc nepřekáželo, přeci jenom když už spolu bydlím jsme zvyknutí na cokoli 😀 Jinak dost jsem teď uvažovala nad tou vstavanou sprchou, jen si to neumím představit jestli je nějaká možnost tam dopojit i hadici kvůli dětem a psům.

eliss232
24. črc 2024

@ditkla Takhle mezi vámi je to možná jedno, ale si představ, že máte návštěvu, tehdy to až tak jedno není 😀 Jakže myslíš zděný sprchový kout? Reálné to je, ale to je opravdu otázka vkusu, mně se to třeba nelíbí vůbec.

anezzka3
25. črc 2024

@eliss232 Tak pro mě neznáma je 😀 Nějak se v tom neorientuji. Jediné co znám je Geberit 😅 Ale tak ono asi když řešíš všechno od té jedné značky tak je to asi lepší, myslím tak že ti ty kmponenty k sobě ladí.

anezzzka36
26. črc 2024

@anezzka3 Tak jako Geberit je taky fajn, o tom žádná. Všechno je to stejně podle mě o těch materiálech, na té samotné značce až tak nezáleží, v dnešní době máš sanitu obecně dost kvalitní.

klar_tek
26. črc 2024

@anezzzka36 Jo? To jsem si vůbec nevšimla 😀 Ale možná je někde umíš najít levněji, například z druhé ruky.

ditkla
29. črc 2024

@eliss232 Nevím jak ty, no my se sprchujeme ještě před návštěvou ne počas ní 😀 Tak myslím zděný že ti jde ze stěny ta hlavice tak na pevno. Toto mám například vyhlédnuté v OBI.

eliss232
30. črc 2024

@ditkla Když už takovou horní sprchu, tak bych asi zvolila větší rozměr. Například něco takového: https://www.sanitino.cz/kielle-vega-hlavova-spr...
Ono je to fajn, když si myješ i vlasy, ale samozřejmě je třeba mít i tu klasickou hlavici, kterou umíš použít jen na tělo. 😀

anezzka3
31. črc 2024

@anezzzka36 Jako kterou. Nevím natrafili sme například i na takové baterie nebo sprchové hlavice které dost tekli takže jsme to museli měnit a nebo furt volat opraváře co taky něco stojí.

klar_tek
31. črc 2024

@anezzzka36 Jo? To jsem nějak přehlédla 😀 A já se už lekla že budeme muset pak oběhávat jiné obchody nebo brouzdit jinými eshopy 😅

stelica51
2. srp 2024

@eliss232 Kielle nám také radili, mají různou sanitární techniku ​​a vybavení 🙂

ditkla
2. srp 2024

@eliss232 Vypadá to dobře. Hele co je to tam zen 3D návrh a qr kód? Zkoušela jsi to?

eliss232
6. srp 2024

Stačilo na to jen kliknout 😀 Na stránce je to taková novinka, není to tam dlouho. Díky tomu si umíš ten produkt prohlédnout ze všech stran, což je podle mě super možnost a alespoň máš představu, jak to bude vypadat.

anezzka3
8. srp 2024

@eliss232 To ti je promakaný ale 😀 Jakože viděla jsem už takhle 3D návrhy v PC ale toto mi ani nepřijde tak moc počítačový že to fakt vypadá jak v reálu. Ješte i ten závit když si přiblížíš není rozmazaný. 😲👏

stelica51
8. srp 2024

@anezzka3 No je to prostě naprosto dostačující si myslím 😀 A vypadá to reálně i živě.

Strana