icon

Kolik utratíte měsíčně za jídlo?

monique9754
9. bře 2021

Ahoj holka taková blbá otázka. Ale kolik tak utratíte za jídlo pro 4 členou rodinu? Tak aby to nějak dalo na celý měsíc. Přijde mi totiž že máme velký výdaje v tomhle.

Strana
z8
aguu
10. bře 2021

@monique9754 teď, co jsou smradata doma z ustavů, tak 15000. Je v tom teda i drogerie a sem tam donaska jídla. Je nás teda pět, ale ta malá toho moc nesni...

te_reza
10. bře 2021

Ani nevím, kupuju si i do zásoby nejsem schopná říct, jestli ten pytel těstovin sníme ještě ten měsíc nebo až další 😀zhruba 10 - 15 tis potraviny, drogerie, lékárna, i oblečení. Jsme 3

terisek2222
10. bře 2021

my jsme 4členna rodina - dva dospeli a dve deti, nejmensi ma 9 mesicu a za jidlo se zakladni drogerii to je tak 7,5 az 8 tisic, plenky,krem na zadecek a ubrousky na mesic to je litr a ostatni kosmetika to se kupuje jednou za cas a to je tak 800 plus male obcas prikrm ve sklenicce takze to je 500 kdyz to rozpoctu na mesic tak to je dohromady s timhle vsím to je mezi 9 az 10 tisici korun a to se neodbyvame, jime 5krat denne a tydne jsme schopni snist haldu zeleniny a ovoce, jen jsem se naucila par veci diky kterym se i da usetrit , driv jsem byla schopna utratit daleko vic za jidlo

saralinda
10. bře 2021

My jsme 2 dospělí a 8-leté dítě a za jídlo dáme tak 3.000€ měsíčně a nemám pocit, že bychom se nějak omezovali. Je pravda, že máme hodně zeleniny a ovoce ze zahrady a na zimu si dost zavaříme. I maso a vajíčka kupujeme od známých.

sudylichozrout
10. bře 2021

Za jidlo tak 15 tisic. K tomu jeste drogerii vc. te detske (plenky...), to je tak dalsich 5 tisic.

sudylichozrout
10. bře 2021

@saralinda Kde bydlis, prosim te? 3 tisice eur, to je cela jedna prumerna mzda, ne?

kevi1
10. bře 2021

@saralinda tyjo 3000€ je mazec, ja som si myslela ze s nasimi 30 tisicmi tu budeme za blaznov, ale my zijeme v cr. Vy kde prosim?

martt
10. bře 2021

@monique9754 Jak který měsíc. Ale většinou se pohybujem od 5000- 7000 i s drogerii. S tím,že zeleninu a ovoce máme na zahradě a hodně toho zpracováváme. Chováme králíky, a jednou za rok si s našima bereme prase ,které komplet zpracujeme. A tam je ta úspora docela take znát.

jako_mala_holka
10. bře 2021

Jsme dva dospělí plus 9m dcera a myslím, ze tak 15-20tis jídlo, drogerie, plenky, UM atd... Často objednáváme rohlík nebo menicka atd, obědy má naštěstí manžel v práci

janina228
10. bře 2021

Díky za tuhle diskuzi... Zrovna nedávno jsem si říkala,jestli v průměru 2500,- za týden (měsíčně tak těch 10000,-) jen za jídlo pro dva dospělé a dvě děti není moc.. koukám že jsme tak nějak průměr🙂. Já vařím skoro každý den, v létě zavařuji.. utratíme v téhle době nejvíc za ovoce a zeleninu..

te_reza
10. bře 2021

@saralinda ty jo, teď koukám, že euro je nějakých 26 korun, to utratíte měsíčně za jídlo nějakých 78 tisíc?! Neupsala ses v nulách?

zuzineckah
10. bře 2021

@saralinda no při 3.000€ měsíčně by bylo dost divné kdybyste ste omezovali😂😂😂 při takové sumě si jídlo denně objednáváte, ne?

terezz29
10. bře 2021

@janina228 máme to podobně 🙂

karkulka63
10. bře 2021

Cca 10 000🙈

domza
10. bře 2021

4 člena rodina (děti 4 a 2) a cca 8000 za jídlo plus sem tam kaficko z okna. Jíme teda hlavně vegetariansky takže luštěniny a zelenina a ovoce. Hodně i semínka a ořechy. Vaříme denně a polotovary nekupujeme.

goovana
10. bře 2021

@monique9754 jen za jidlo plus minus 12000
Nepočítám do toho pleny a drogerií pro dceru( 14 měsíců)

78marcela
10. bře 2021

@sudylichozrout takovou průměrnou mzdu bych si teda nechala líbit😀

sudylichozrout
10. bře 2021

@78marcela No to ja taky 😀

78marcela
10. bře 2021

@monique9754 jinak k tématu, my jsem tři, já a dvě děti, co toho faaakt hodně sní. Průměrně máme tak 6-7tis za jídlo.

78marcela
10. bře 2021

@sudylichozrout vid..ani by mi nevadilo být průměrná, přestože jsem teď nadprůměrná.

trpaslicek19
10. bře 2021

Kde jsou doby když jsem za jídlo nechala 4000kc.. teď necháme 12 někdy i 15000kc a to se snažíme šetřit ale ono to nejde..

rnika
10. bře 2021

U nás je to rozmezí 12 - 15000 ... někdy i přes. Je nás 6 ( z toho 4 děti).

zuzineckah
10. bře 2021

@trpaslicek19 co jsme všichni více-méně doma, tedy už téměř rok, tak nám poskočily výdaje za jídlo zhruba o 5k měsíčně, co jsem si všimla. Jednak se prostě žere víc🙈, jednak rostou ceny... Nechci vidět kolik to bude, když začne být hezky a vytáhneme gril😂

levandulovy_caj
10. bře 2021

@kevi1 to projite litr denně?😲😲😲

kamino
10. bře 2021

Ono záleží - má někdo z vás závodní nebo školní stravování? Jezdíte na víkendy k rodičům? Máte možnost si něco vypěstovat? Jak staré jsou děti? V tom jsou obrovské rozdíly.

kevi1
10. bře 2021

@levandulovy_caj Napisem spravu 🙂

zuzineckah
10. bře 2021

@kamino ano, to je pravda. Už tady kolikrát byly diskuze, kdy někdo napsal, že 4 členná rodiny vyžije s útratou 4000,- na měsíc na jídlo a "nijak se neomezuje". Pak vyšlo najevo, že mají zeleninovou zahradu, ovocný sad, masem a vajíčkama je sponzorují rodiče, děti jedí ve škole za hubičku a manžel má dotované obědy v práci, takže nosí i manželce😂 😂😂😂

lovemusicsun
10. bře 2021

My jsme 4, dva dospělí, dvě děti (3 a 1 rok). Měsíčně dáme 9000 za jídlo, cca 1000 necháme navíc někde na kafe u okýnka apod. a k tomu ještě nějaká drogerie v průměru za 1300 Kč měsíčně. Píšu si výdaje už čtvrtým rokem, tak vidím jak ty průměrné měsíční náklady rostou.
Ale k tomu jídlu - jsem na rodičáku, tak téměř denně vařím jak pro nás, tak pro manžela obědy do práce. Když jsem pracovala, tak jsme utráceli víc, protože nebyl čas vyvařovat a navíc jsem chodila na obědy do restaurací. Takže teď plánujeme jídlo na několik dní, podle toho pak nakoupím na rohlíku nebu košíku a do obchodu fyzicky už téměř nechodíme. Dalo by se to ještě stáhnout, kdyby jsme nebyli mlsouni a vynechali nákup slaných tyčinek a chipsů a podobných věcí. Ovoce a zeleninu beru z bedýnek, vajíčka kupujeme levně od sousedky, kváskový chleba peču. V letě jezdíme hodně k rodičům, tak jíme tam.
Mě spíš trápí ta drogerie, máme strašnou spotřebu papírových utěrek a kapesníků, děti pořád někde něco kydají a rozlévají, v něčem se patlají, tak to letí. Sprej na kuchyně a na koupelny nám taky nikdy dlouho nevydrží. Zkoušela jsem proklamovaný ocet a citron, ale prostě to není ono. Myčka jede denně, klidně i dvakrát. Drogerku bych chtěla stáhnout..

martulka88
10. bře 2021

My jsme tedy jen dva, ale děláme týdenní nákupy a ty nás vycházejí +- stejně - 1500,-. Je v tom vše - od masa, přes zeleninu/ovoce po drogerii. A nejlepší, jak ušetřit - vzít prospekt, dle něj udělat jídelníček a pak jet nakoupit. Nakupuji tolik, kolik sníme. Ikdyž tam člověk vždy přihodí něco navíc - něco na zub sladkého, slaného, zmrzlinu, atd
.

dandaa
10. bře 2021

Jsme 2 dospělý ,dvě děti 1r a 4r ,za měsíc máme průměrnou útratu za potraviny 10tis , restaurace je další 1-2tis , drogerie kvůli plenkám cca 1tis . V létě máme své ovoce, zeleninu a domácí vejce od táty, takže tím ušetřím dost když si udělám zásoby do mrazáku.

Strana
z8