Kolik Vám dává partner na domácnost?
Zdravím holky, tak abych popsala svou situaci. Pracuji jako OSVČ žiji s partnerem a naším synem 5 let v jeho baráčku. Partner mi dává měsíčně 5000 kč (vydělá si něco málo přes 20 000,-) jeho životní úroven je vyšší než ta moje.. s toho zaplatím inkaso, potřeby na malého a jídlo (nevychází mi to každý máme svoje peníze z důvodu, abychom se nehádali, když si někdo něco dopřeje a koupí, abychom to druhému nevyčetli, navíc partner mi nevěří a myslí si, že bych si z jeho peněz ulívala :///..když jsem mu říkala, že se mi to zdá málo, kolik mi dává, tak se cítil hrozně uražený, protože vím, že někdo dává na domácnost ženě i 10 000,- tak mi řekl, že mě nebude živit, že si mám najít další práci pokud nejsem spokojená a nebo mám jít bydlet do podnájmu, tím mě úplně vytočil..on je s tím co mi dává 3 roky spokojen, ale já ne! Nebude prý doplácet na někoho, když celý život šetřil...vůbec se s ním nedá domluvit, je v tomhle tvrdohlavý, myslí si bůh ví kolik mi nedává, jo a prý mám nakupovat v akcích..jak to máte holky vy? Cítím zlost :/ špatně jsme si to nastavili a ted se těžko domlouvá na nových pravidlech, nevidí, neslyší...dokonce mi řekl, že si to můžeme klidně vyměnit, já mu dám pět tisíc a on s toho bude vycházet..tímto stylem mu pomáhám splácet jeho hypotéku na jeho barák :/ když navíc on udělá nějaký nákup, tak mu ty peníze zpátky vracím..(jídlo synovi platí ve školce on) tvrdí mi, že víc jak 1000 kč mě malý měs. nestojí a že zpátky ty hadry můžu prodat (to ano, ale neprodávám každý měsíc a navíc určitě co nekoupím neprodám za původní cenu)
@mili_ilim_ilmi Tak zrovna k te hypotece jsem.pochopila, ze plati svou hypoteku na.svuj na svuj dum a zakladatelku by klidne vystehoval do najmu......
já beru 8000,- manžel 32 000,- .... 8000,- mych odejde na sipo, manzel mi dava ze sve vyplaty 15 000,- kazdy mesic...zbytek je jeho.... a z tech 15 000,- poplatim jidlo, obleceni, 2 psi + 1 kocka, velky dum ( potreby,drogerie,uklidove pomucky), a ted cekame miminko takze potreby pro miminko ... moc toho neusetrim protoze mame radi dobre kvalitni jidlo a radi si zajdem do restaurace. Oběma nam to tak vyhovuje a shodli jsme se hned... ale co vidim u kamaradek (hruza,hadky,vycitky o penize) tak jsem rada jaky je muj chlap a bere to automaticky... on vydelava ja se staram o dum,o nas, o zverinec... kazdemu pasuje neco jineho.
@ilonne To ja taky. Ale plati ji a zakladatelka u nej bydli. Chapu, ze zakladatelka z toho domu zrejme nic mit nebude, ale bydli tam. Takze dejme tomu, ze je to tak, jako by bydleli v najmu a najem platil jen pritel. Takze tu hypoteku pocitam do spolecneho bydleni, protoze momentalne je z ni hrazeno spolecne bydleni.
Musím říct, ze tohle jsme si s manželem vyjasnili ještě před svatbou. Máme jeden společný účet, kam chodí obě výplaty, já z nich odešlu každý měsíc 10% na spořící účet, kde šetříme a jinak větší částky nad 3000,- řešíme společně.
Nikdy jsem nekontrolovala za co manžel utrácí a ani on mě. Moji rodiče se věčně hádali kvůli penězům ( mamka taky dostávala příděl ) a musím říct, že jsem ráda, že tohle nemusíme s manželem řešit. Protože říkat si potupně o peníze na společné dítě a domácnost mi příjde ponižující.
@mili_ilim_ilmi Bydli tam? Snad maji dite, jsou rodina. To by mu jako.jeste mela platit najem? On nevyda ani korunu za jidlo a drogerii, malemu temer nic nekoupi a ona v zaveru odejde s "holym zadkem", kdyz mu velkou mirou na ten "jeho dum" prispivala? Tohle neni rovnocenne. Tady si on jednodusse hrabe sam pro sebe
@mili_ilim_ilmi hypoteka neni totez co najem.
jsme rodina, máme společný účet, kam chodí výplaty (případně rodičák, mateřská) a z toho se platí, co je potřeba...
S manzelem mame spolecny ucet kam chodi muj RP obe jeho vyplaty z obou praci popripade penize co ja prodam po detech a tak a z toho se zaplati co je potreba a ze zbytku se zije.Pokud se kupuje neco drazsiho radime se spolu ale jinak s kazdy muze cerpat z uctu kolik chce 🙂Jednou spolu zijete,tak nevidim duvod proc se o Vse delit.A pokud jste jen pritel a pritelkyne i tak my to prijde divne kazdy sam,jednou spolu zijete,tak vse dohromady ne?
@duetka01 Po Tvem druhem prispevku mi bohuzel prijde, ze je Tvuj partner jenom vychcanek, co si skudli do sveho a tak nejak pocita s tim, ze s Tebou do budoucna nepocita... Nebylo by vam lip bez neho hned? Jit zatim treba k rodicum a pomalu se postavit na vlastni nohy? Penize by Ti drahous stejne musel posilat, ale neplatila bys mu z nich JEHO veci. Drzim pesti, takhle zit je preci za trest..
@dc2015
Presne.A co si robila?Baby to ako dokazete mat brigadu alebo inu zarobkovu cinnost po sestonedeli?S mojim nespavcami scifi
Také máme(můj-manžel ho před několika roky zrušil,protože nebyl schopný ohlídat si strhávání plateb.Vybral peníze,které pak ležely doma nám chodily upomínky 😀 )společný účet,na který nám chodí všechny příjmy a platí se z něj všechno(inkaso,spoření,pojistky,stravné,školné a družina).První chodí výplata manželovi,takže vyberu 4000kč a když dojdou,tak vyberu další.Na koupí dražší věci se domlouvám předem.Kdyby mi měl manžel dávat ze svého platu jen 5000kč a ještě bych ho z toho měla živit,šatit apd.,tak to bych byla raději matka samoživitelka v podnájmu 😀 Po tom,co se nám narodilo 3.dítě jsme přestali překračovat životní minimu,takže od té doby máme nárok na přídavky,příspěvek na bydlení a odpuštění poplatků za TV a rozhlas.....
@trdelnik234 Já jsem už při práci pracovala jako korektorka, vlastně už od VŠ. Pracuju z domova, když je čas. Zpočátku prostě kdykoliv, když syn spal. Někdy i u kojení :D Syn taky moc nespal. Takže to bylo náročnější. Teď už je to pohoda, syn jede třeba na víkend k babičce a dědovi a já v klidu pracuju... Čekáme druhé a práci pouštět nechci, peníze navíc, i když to není moc, jsou fajn. A udržuje mi to mozek v chodu 🙂 Ale je mi jasný, že dát to s mimčem a se starším, který v té době do školky ještě nepůjde, bude mazec...
@ilonne No to se asi neshodnem. Ja to proste vidim jako najem. Nebo proste penize, ktere odchazi na spolecne bydleni a spolecne bydleni to zatim je. Dum sice neni zakladatelky, ale bydli tam. Nemyslela jsem to tak, ze by mela platit najem, ale proste tak, ze partner ma urcite vydaje za spolecne bydleni, ktere zakladatelka nema. A proste si nemyslim, ze lze rict."nezapocitam do spolecnych vydaju hypoteku, protoze dum je jen partnera", protoze v tom dome bydli a jde to i na jeji bydleni. Navic si myslim, ze ten dum urcite stoji dalsi penize... No, na me take pusobi ten pritel, ze si hrabe jen pro sebe. Ale zakladatelka zase na me pusobi, ze by chtela, aby vse platil partner a ona nic, ze jsou vlastne oba stejni... Ale hlavne tohle neni funkcni rodina, asi bych se smirila s tim, jak to je a prizpusobila se tomu. A nebo bych odesla pryc.
@mili_ilim_ilmi No to neni a o tom to zrejme primarne je....
S manželem platíme, šetříme a utrácíme vše dohromady. Žádné moje, Tvoje. Jsem na mateřské a pro své potřeby - kosmetiku, masáž, drobnosti pro miminko si nechávám po oboustranné dohodě 6tis. Upřímně mě nejvíc spadla brada z přístupu Tvého partnera.. Takhle se mnou jednat můj muž..už spolu nejsme. Tohle přece není Láska... A ani dobrý vzor pro vašeho syna.
nečetla jsem příspěvky, ale s takovým přítelem bych dávno nebyla, vyjde ti lépe být sama s malým než s takovým lakomcem...
Manžel mi nedává nic, on totiž vše platí sám 🙂
Já mám rodičák na 3r čili těch 7600, půlka z toho mi jde na spoření, pojištění, důchodový atd. a zbytek je "mé kapesné" za které ale většinou nakupuji i synům co se mi líbí a chci. Co je dražší a nevyjde mi, platí manžel. A celý chod domácnosti a nové spotřebiče atd. platí také on.
@evulinka27 se někdo uměl vdát

@evulinka27 hodny chlap☺ podle me je to i o vychove v cem nasi manzele vyrustali...treba muj muz cely zivot videl u svych rodicu ze tatka vydelava a maminka se stara o o teplo krbu domova. Samozřejmě si pomáhají,ale zivitel rodiny je muz.
Manzel mi nedava nic, on plati vse okolo bytu + vylety. Ja svoje penzijko, uver na byt, jidlo, obleceni pro malou. Kazdy mame svuj ucet, ne proto, ze bychom si neduverovali, ale nechceme platit dvakrat za jeden ucet. Nemame penez moc, ale sem tam si doprejeme.
Ze zadání mám pocit, že u zakladatelky je evidentně problém v základní zdravé komunikaci s partnerem.
Ale pro náhled, že lze finance řešit mnoha způsoby, tak u nás je to takto:
Náklady na provoz bytu (elektro, voda, topení, fond oprav atd.), jídlo, pití, drogerie a úklidové prostředky (kromě parfémů a holení), domácí zvíře platíme z kasičky, do které každý na začátku měsíce dá stejnou částku - co na konci měsíce zbyde šetříme na dovolenou. Doplatek na dovolenou, výlety, večeře, zábavu, naftu apod. platíme na půl - rovným dílem. Opravy auta, STK atd. si partner platí sám (auto potřebuje k práci). Stavíme domek - vše jde na půl jak finance, tak práce. Jsem v 15 tt - jakékoliv výdaje na prcka (vyšetření, těhu oblečení, léky, vitamíny a do budoucna cokoliv pro něj) opět rovným dílem.
Po dobu, kdy budu na rodičovské a budu mít snížený příjem, než začnu pracovat (máme v plánu se o prcka po půl roce starat na půl - oba mít "poloviční" úvazek) mi partner bude doplácet část peněz, které mi budou díky rodičovské chybět (ale tak, aby se nám oboum snížil příjem o stejná %).
Se zbylýma penězma, co nám každý měsíc každému zbydou, si každý dělá, co chce - oblečení, obuv, vlastní zábavu atd. si každý hradí sám.
@victress to mas mozna pravdu, ale hlavne jsem si poradne vybrala... je mi lito zen co skoci do manzelstvi nebo rodiny a pak zjisti ze to nebylo dobre rozhodnuti. Ja zas u nasich doma cely zivot videla jak se handrkuji o penize, mamka vse tahla a otec skrblil pro sebe. A dodnes tak ziji. No a na zaklade toho jsem vedela,ze takto dopadnout nechci. Proto je dulezity zkusit si prvne spolu jen tak bydlet, zit bez velkych zavazku.. a za par mesicu ma holka jasno, zda takto chce dalsich x let fungovat a vest zivot. ☺🍼☕🌮🏘

@dc2015 Me by se to take nelibilo ani u muze. Ale v okoli znam dost muzu, kteri maji dve prace, delaji spoustu prescasu a nici a vsem to prave prijde normalni. Muj partner ma taky takove tendence (zvlast, kdyz to vidi v okoli), musim ho trochu hlidat, aby se neznicil. Akorat, ze jsem prave z okoli zvykla, ze se to u muzu povazuje za normalni a strasne me pobavilo to videt opacne.