Krátkodobá půjčka, jaký na ni máte názor?

rita13
10. črc 2014

Jaký máte názor na rychlé krátkodobé půjčky?

kataol
11. črc 2014

Pokud je to nutné a máš jistotu, že to rychle vrátíš, může to jednou za čas vyřešit problém, ale je potřeba volit opravdu takovou půjčku jen v nutném případě, ne že si chci koupit nový mobil...před mateřskou jsem pracovala na oddělení dlužníků a dokud člověk ty příběhy neslyší, tak si neuvědomí, co za katastrofu taková půjčka dokáže napáchat...takže hlavně opravdu aby se to nestalo pravidlem a zjistit, jestli na tu půjčku máte, myslím tím úroky a jestli nebudete mít problém se splácením, taky nikdy nevytloukat půjčku půjčkou, to je pak začarovaný kruh...někdy se stane, že jsou výdaje a chybí jeden měsíc peníze, takže chápu, že si někdo třeba tu pětku půjčí s tím, že to vrátí z příští výplaty a dá se přežít i ten úrok, ale stačí jednou nezaplatit včas a už můžeš být na několik měsíců v registru dlužníků a nedostaneš půjčku nějakou dobu nikde..a hlavně tyhle nebankovní společnosti mají poměrně vysoké upomínky, nepopírám, že banky taky, ale např. když neplatíš bance, nehodí tě do exekuce tak rychle jako nebankovní společnost...prostě dobře zvaž, jestli je to potřeba a vybírej firmu prověřenou někým jiným..

kristyn.g
11. črc 2014

já bych do toho nešla u nebankovní instituce. Vzala jsem si spotřební půjčku u airbank - měla jsem peníze na účtě do pěti minut, kdybych v budoucnu potřebovala vzala bych si jí znova tak a případně předčasně splatila. Případně kontokorent. Do pochybných organizací a homecredit apod bych nešla. Také jsem dělala vymahače dluhů a je to spíš o lidech. Nechce se splácet. Když na půjčku někdo nemá (na splácení) tak at si jí nebere - protože dopad to pak má obludný (zaplatí několikrát tolik, exekuce a živoření nadosmrti v některých případech)

japona
11. črc 2014

Když na něco nejsem schopná ušetřit, jak bych mohla být schopná splácet?! Jediná výjimka (a také ne vždy) je hypoteka na bydlení. Půjčka na cokoliv jiného je nesmysl. A půjčka na dovolenou, vánoce atd. je dle me projevem téměř demence🙂

pavelo
11. črc 2014

V žádném případě nepůjčovat. Volil bych když už, tak kreditní kartu, ale to je také pro většinu lidí zlo. Například kreditní karty Citi se statisícovými rámci dokážou člověka finančně vyřídit na další desítky let. Znám to z vlastní praxe. Ideální je půjčka od příbuzných - aspoň uvidíte, jak budete za chvíli žadonit o odklad splacení. A teď si představte klasickou půjčku - tam se s vámi nikdo mazat nebude, naopak toho využije.

habanka08
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
johnirabor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zulina88
26. črc 2014

Já sem kdysik měla tuto půjčku…dalo sa to…brala jsem si ji od ferratum…myslím, že ten je docela známej…

javva
30. črc 2014

Poptávka vyvolává nabídku. Jestli existuje tak asi to někdo potřebuje. Každý se může ocitnout v takové situaci.

rita13
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
elisska2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
javva
29. srp 2014

Jinak, krátkodobá půjčka se může docela lišit od krátkodobé půjčky. Door Financial je taky krátkodobá půjčka. Ale podle mě má delší lhůtu splatnosti, než jiné. Pokud se nemýlím, do roka je krátkodobá, víc než rok - dlouhodobá, tak?

lindatkoburesova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
brunetka11
31. srp 2014

@lindatkoburesova Ne. V žádném případě. Mrzelo by mne to, ale kvůli něčemu podobnému bych se opravdu nezadlužovala. Když pak přijde dcera, že je taneční soustředění nebo závody v zahraničí a všichni tam pojedou, vy se zadlužíte tak, že nebudete mít na nájem?
Podobné smýšlení vede člověka do pekel.
Láska k dítěti není o vlastní sebedestrukci... Myslíte, že se vám pak poděkuje, když příště nebudete mít ani na zápisné?

marukm
31. srp 2014

@lindatkoburesova Šmarjápanno. RPSN 2334%? No nepůjčila bych si ani náhodou! Nejde si půjčit od někoho v rodině? Nebo kontokorent? Chápu, že se dceře špatně vysvětluje, že by třeba vystupovat nemohla, ale stejně...

@rita13 Taky nejsem příznivcem krátkodobých půjček. Chápu, že člověk se občas dostane do špatné situace, třeba ani ne vlastní vinou. Ideální je mít rezervu. Ale chápu, že dneska je spousta lidí ráda, že vyjde od výplaty k výplatě, natož něco šetřit. Když už, tak aspoň kontokorent nebo třeba ta Airbank, protože jinak člověk nehorázně přeplatí.

elisska2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katarinka012345
21. zář 2014

Tak teda já to třeba mám tak, že od rodičů si půjčit nemůžu, protože oni sami nemají :D Ale je pravda, že na šeky nebo ten nájem jak uvádí paní, tak to bych si opravdu asi půjčila než potom platit sankce 🙂

gepe
21. zář 2014

@rita13 pokud kratkodobou pujcku, tak leda od banky. Nastavis si adekvatni dobu splatnosti a tomu odpovidajici splatky. Strucne, abys mohla mesicne splacet a jeste Ti zbyvaly penize.

elisska2
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
klara_vit
10. říj 2014
Uživatel klara_vit je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od klara_vit.

Ahoj já jsem taky jednou musela volit krátkodobou půjčku, nebylo to nic příjemného, neposlouchala jsem rodiče,ať si peníze odkládám a pak přišla nepříjemná situace a musela sem si půjčit. Půjčovala jsem si na www.pohodova-materska.cz. Nakonec to nebylo ani tak strašné, jak jsem si myslela, ale teď si už hezky šetřím a penízky si odkládám, ať nemusím volit takový způsob řešení. Je to opravdu nepřijemné....

pastr
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
simonakadlecova87
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
potalo
19. lis 2017
Uživatel potalo je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od potalo.

Já osobně říkám - půjčka ano, ale za předpokladu, že není jiné řešení, a taky za předpokladu, že vím, že půjčkou opravdu něco vyřeším. Úplná hloupost brát si půjčky jen jako dočasné řešení - zaplatím půjčkou jinou půjčku a tu zaplatím z jiné půjčky a tím se dostanu do bludného kruhu, ze kterého není cesty ven. Existuje takový článek (kvíz - hyperfinance.cz/magazin/4-dulezite-otazky-na-ktere-si-musite-odpovedet-jeste-pred-tim-nez-odeslete-zadost-o-pujcku/), kde byste si vlastně měli uvědomit, jestli musíte svůj problém opravdu řešit půjčkou, nebo to jde vyřešit i jinak.

marketst
25. lis 2017

@potalo děkuji za článek. Je dobré nad tím přemýšlet. Já můžu přispět ještě docela povedeným srovnávačem půjček https://edufi.cz/am/srovnavac-pujcek/. Sama jsem si půjčku ale ještě na nic nevzala, snažím se spíš na věci ušetřit, až pak koupit. Ale jde to ztuha :D