Poradíte mi, jak lépe hospodařit s nízkými příjmy?
Ahoj všem, pokaždé se mi finance mění, ale teď jsem přišla o brigádu a se synem jsme sami. Je malý ještě, tudíž do školky ještě nemůže. Budeme mít tak cca 3500,- na mesic a ja proste nedokážu vyjít ani s tím ani i když mám třeba 8 tisíc na mesic.
Teď jsem měla třeba + 7 tisíc a už nemám skoro nic, proste to nechápu.. poradíte mi prosim?
A vy co píšete že platíte poplatek za settopbox, tak nechápu? To ho máte půjčený?
@klokanka31 my ano, u nas to dela mesicne par korun, kdyz neco je,vymeni, bez starosti
Mam prosbu na vsechny, kteri kouri a pak breci, ze maji nizky rozpocet: Nechavejte ty bedynky maminkam, ktere to skutecne potrebuji! Opravdu skoda slov, vse bylo receno.
@klokanka31 taky jsem nad tím přemýšlela. My koupili set top box asi za 1000 kč a dál jsme měli TV zdarma. Jestli nejde spíš o nějakou kabelovku, když to dělá velkou částku.
@moudivlacek a to ti pronajímá kdo?
@betelgeuzz u nas je cena ctvrtinova nicmene ten settopbox je od mistniho provozovatele tv/net, my nemame bohuzel signal, neni a nechteji spolecnou antenu atd., jeden cas jsme meli UPC, ale pak se tu objevila firma, ktera ma pro nas super balicky. vsichni miliony programu, my naopak shaneli co nejmin a to se ted moc nenosi :D ten settopbox bud prodavali,rozhodne to bylo vic jak tisicovka, nebo pronajem ted nevim presne, ale opravdu par korun mesicne, vsechny opravy, vymeny jdou za nima, proto jsme se rozhodli tak, je to bez starosti a kdyz jsme to pocitali, tak ve finale nastejno
Sice je to par korun, ale do Iqos jdou pouzit cigarety ID a ty stojí v akci 60,- 😉
@moudivlacek takže ta máš nějakou kabelovku. Já si pod pojmem settopbox představím tu krabičku na změnu signálu z klasické antény a za tu se pravidelně nic neplatí. Autorka psala, že ho musí mít, protože má starou TV, což ale neznamená, že si musí platit kabelovku.
@betelgeuzz jj to je ono, mame starou tv, nevim, jak to maji od dane spolecnosti jini s novymi TV, zda je krabicka stejna, jina...
Vařit na ohni, svítit svíčkami...😁
Co nějaká brigáda z domova typu sešroubování propisek, plnění obálek...? Podrobnosti úplně neznám, ale prý si na tom můžeš přivydělat kolem 15 000 Kč/měsíc a denně do toho dáš třeba 2 hodiny
@anyyyn tak to chci taky..prevazne se jednalo o podvod... Minulr pani chtela skladat vanocni betlemy...ale chtela po mne prvne penize na ucet ze ..prej zaloha za material
@marketka_m ja s tim osobně zkušenost nemam, ale kamarádka si tak párkrát přivydělala
Kamarádka byla v docela podobné situaci a na nějakou dobu si vyřídila bydlení v azylovém domě, než se její finanční situace zlepšila. Chápu, není to nic moc, ale měla pokoj sama se synem a v rámci azyláku jí pomohli i s určitou finanční gramotností, tuším, že to měla i nějak s možností hlídání dítěte, takže mohla do práce... ale to si chce zjistit...

Dá se omezit to kouření (za ten měsíc bys ušetřila cca 900 jestli umím počítat). A nechápu na co platit TV, v televizi je snad dost programů, a člověk na to stejně nezírá věčně... A my s manželem máme internet (hodně rychlý)+ 2 paušály za 1200, takže i tam si myslím že by šlo to stáhnout...