Půjčka bez vědomí manžela
Ahoj. Jsem vdaná. Máme společný účet kam chodi manzelovi uz par let pravidelne jeho výplata a ze kterého vse platíme. Já ted nemam žádný příjem, budu dostávat az v červnu mateřskou.
Vzhledem k neshodám ve vztahu jsem došla k tomu, že si koupím auto, chci si na něj půjčit cca 150.000,- ale s manželem o tom nebudu diskutovat. Předběžne me s tim poslal někam. Takže se ptám zda víte kolik si muzu bez jeho souhlasu půjčit a zda je to vůbec mozne. Proste se sebrat a jít do banky, ja bez příjmu, jen s nějakým pravidelným jeho příjmem na společný účet, a vzít si tolik penez? Děkuji
PS abych nebyla úplne za mrchu, "jeho" auto, v jeho osobním vlastnictví (ne SJM) si koupil před svatbou, ale splaceli jsme ho ze společného pět let. Dnes to proti me používá, že je jenom JEHO.
@magdalenax vam se ve vzteku hlavou jiste zadne blbosti nehoni, ze. Jake deti? Neplacene volno se vetsinou dava mezi rodicakem a materskou po oboustranne dohode mezi zamestnavatelem a zamestnancem neb rodicovska dovolena se u zamestnavatele dava do 3 let veku ditete a pak pokud ma smlouva bezet dal se dava neplacene volno...
@akankeo No, ale chtěli potvrdit zaměstnavatele a rozhodně si proklepli, že jsi stále zaměstnaná. U mě to bylo totéž, chtěli zaměstnavatele plus potvrzený příjem za poslední 3 měsíce, měla jsem předschválený právě ten půlmilion, který jsem potřebovala (bylo to ZUNO). A to jsem v té době byla rozvedená s jedním dítkem na krku, ovšem zaměstnaná s příjmem. A mojí tehdejší zaměstnavatelce volali, jestli jsou údaje na tom potvrzení skutečně pravdivé. Pak jsem měla peníze na účtu do druhého dne. Máš pravdu v tom, že u takových částek by si měli líp ošéfovat ty souhlasy druhého partnera, protože v případě manželů jde i ta půjčka do SJM a taky bych nebyla radostí bez sebe, kdyby si manžel za mými zády bral takovou půjčku...
@akankeo Ne, mně se opravdu v hlavě žádné blbosti nehoní. Jinak se nebudu opakovat, co jsem již napsala

@somalicats jak sem psala, u RB to po me nechteli, davaji nabidku vsem na zaklade obratu jednou za par mesicu, dali mi takhle 350k, kdyz sem byla na rodicaku. Ucet sem pouzivala na platby pro domacnost, takze penez se tam protacelo dost... V online papirech teda chteli potvrdit zamestnavetele, ale kdo ma smlouve na dobu neurcitou ho ma, ze. Me spis zarazilo, ze manzel nemusela podepisovat nic, tuhle cast by si meli asi lip osefovat. A penize nejsou uplne hned, ale do druheho dne, asi jeste projedou registry nez to priklepnou...