Půjčka, kterou mi dají na rodičovské dovolené?

dydy43
29. říj 2018

Dobrý večer, můžete mi prosím někdo doporučit půjčku, kterou mi dají i na RD? Nejlépe nebankovní abych dostala peníze uż v pondělí? Děkuji za rady.

sudylichozrout
29. říj 2018

@dydy43 na materske si chces vzit nebankovni pujcku s brutal uroky? Z ceho to chces splacet? Dostanes se akorat do exekuce... Nemuzes pozadat rodinu ci pratele?

dydy43
autor
29. říj 2018

@sudylichozrout Kamaradum bych nerekla a rodice jsou na 14 dni pryc a ja potrebuju penize hned. Vim ze je to strasna lichva, ale jinou moznost nemam.

sudylichozrout
29. říj 2018

@dydy43 A jakou máš banku? Já mám u mBank třeba předschválený úvěr, protože tam mám celkem slušné obraty peněz. Pak stačí jen zavolat a oni to zaktivují během pár minut. Nebo co kontokorent? To lze také otevřít ihned. Neber si nebankovní, fakt na to dojedeš.

dydy43
autor
29. říj 2018

@sudylichozrout mam Fio, ale ani kontokorent ani uver mi banka neda, nemam na ucte takovy obrat, skoro nic mi tam nechod, uz jsem se take ptala. Jedina moznost u me zustava ta lichvarna...Je to strasna ostuda, ale bohuzel to ani neni mojim zapricinenim.

sudylichozrout
29. říj 2018

@dydy43 Dobře, ale z čeho to chceš zaplatit, když nemáš na účtu dostatečný objem peněz? S rodičákem sotva vyjdeš, když si musíš půjčovat. Oč jde, co je to za povinnost, kterou musíš tak neodkladně zaplatit? Kolik si potřebuješ půjčit?
Ale fakt neblázni, jakmile nebudeš mít na zaplacení splátky i úroků, tyhle nebankovky se vůbec nebudou žinýrovat na tebe poslat exekuci. A to budeš teprve v prdeli.

rajecka
31. říj 2018

Neblázni holka, myslím, že ani nebankovní společnosti ti pouze na rodičák nepůjčí, protože to je příjem pro dítě, ten by ti ani v případě exekuce nemohli obstavit tuším. A pokud fakt najdeš společnost, která ti půjčí, tak to budou ale už arcilichváři a můžeš si kvůli pár tisícovkám zničit několik let života.....

sudylichozrout
31. říj 2018

@rajecka Některým lidem bohužel není ani rady, ani pomoci. Asi potřebuje lepit dluhy svého přítele.

tulikiss
31. říj 2018

@rajecka exekuce na rodicak je mozna, ale zalezi na jeho vysi, protoze nezabavitelne minimum je vetsinou vetsi nez 3lety rodicak. A rodicovsky prispevek neni prijem pro dite. Naopak je to davka pro zenu, ktera peci o dite prichazi o sve prijmy a je to vpodstate nahrada prijmu.

jennyska
8. lis 2018

Ahoj @dydy43 na koníkovi máme od září i (zdarma a anonymní) Finanční poradnu https://www.modrykonik.cz/forum/category/financ... ve které na každou položenou otázku odpovídají 4 odborníci na finance.

Mohla bys tento svůj dotaz vložit i tam? Určitě to pomůže i dalším maminkám/tatínkům, které tuto situaci také řeší 🙂

Děkuji Ti moc,
Jennyska
Modrý koník team