Škola v přírodě nebo tábor? Obojí chceme, ale nezvládneme.

patron_deti
24. únor 2020

Aktuálně řešíme, jak zvládnout uhradit školu v přírodě a současně již platit zálohy na letní prázdniny s velice omezeným rozpočtem. Oboje dětí milují. Jak řešíte situaci, kdy byť jen na jednu tuto aktivitu prostě nemáte prostředky? Obracíte se na širší rodinu? Nebo se neváháte obrátit i na neziskové organizace? Co je pro Vás v těchto situacích podstatné? Děkujeme za názor.

tulikiss
24. únor 2020

my tohle nastesti resit nemusime, ale treba u nas ve skole je moznost, pro socialne slabsi, si pozadat o uhrazeni skoly v prirode ze zdruzeni rodicu.

lv
24. únor 2020

Rozpočet nemáme "velice omezený" jak je uvedeno v textu, ale ano, musíme plánovat, rozložit placení do dvou, lépe třech měsíců. Prarodiče přispějí cca 1/4-1/3, komunikujeme spolu úzce o všem, nežádáme je o to, chtějí sami přispět vnoučatům. Hradí se ještě i dovolená záloha, přidejte nějaký zákrok u zubaře, úhrady svozu odpadů a ejhle částka je to pořádná.

j.a.n.i
24. únor 2020

@patron_deti Tenhle problém naštěstí neřeším, resp. předcházím mu druhým příjmem. Ale z pohledu pořadatele táborů bych se na ně obrátila (jak na školu, tak na tábor) a pokusila se dohodnout na platbě třeba ve dvou splátkách nebo posunu termínu. My tohle bez problémů umožňujeme a tam kde víme, že je špatná sociální situace a třeba víc dětí, tak i dáváme slevu z ceny, ono poslat na tábor 3-4 děti není sranda.

esterka610
24. únor 2020

Nekteré zdravotní pojištovny přispívají na školu v přírodě. Já jsem u VOZP a ta dává 500.-

similenka
24. únor 2020

@patron_deti Zkuste zajít do školy. Nektere základkymaji finance na to, ab mohly detem treba cast skoly v prirode uhradit. Zeptala bych se zástupce ci reditele, pokud nechcete za třídním.

similenka
24. únor 2020

@similenka Jeste muzete skolu zazadat o splatkovy kalendář. A zaměstnavatel vam nemuze neco přispět?

zuzkasim
24. únor 2020

Tato paní tu ale dělá spíš takový průzkum, je tu za určitou organizaci, neřeší zde momentálně svůj problém.

kometkak
24. únor 2020

Moc nechápu dotaz. Když na něco nemám finance, tak to nekupuji. Vybrala bych tedy jen jedno z toho. Tábor ani škola v přírodě nejsou povinná aktivita, kde by dítě muselo být. Pokud na to rodiče nemají, děti zůstávají doma, nebo jedou k babičce atd.. Pokud chcete oboje a nemáte prostředky, musíte si peníze odkládat předem, dát to i jako dárek k narozeninám místo věcí atd.. Požádat o příspěvek rodinu (místo těch dárků Vánoce, svátek, narozeniny).. a postupně to poskládat.