Svěření dítěte do péče, je možné zrušit rozsudek?

jessi13
27. črc 2017

Dobry den, jdu si pro radu..

Pred dvemi lety mi byl sveren soudne do me pece syn (9let) do doby pred rozvodem.

Nyni bych chtela tento rozsudek zrusit.. Je to mozne ? A jak se to pripadne da vyridit ? Taky pres soud ?

Dekuji Eliska 🙂

horsiee
27. črc 2017

@jessi13 moc tomu nerozumim. Vy máte syna v péči do rozvodu? A už jste s manželem rozvedeni? Nebo naopak chcete aby byl v péči otce? Jsem z toho zmatená jak včela. Myslim že rozsudek se jentak zrušit nedá a budete muset zase soudně.

ivular
27. črc 2017

@jessi13 Rozsudek nemůže být zrušen, může být pouze nahrazen jinou úpravou péče. Jinými slovy, pokuste se s otcem dítěte domluvit na jiné formě a podejte soudu návrh na změnu péče.

jessi13
autor
27. črc 2017

@horsiee 🙂 s manzelem jsme spolu 9 let. Po 7mi letech manzelstvi meli jsme s manzelem velkou krizi, mysleli jsme ze uz to nepujde dale. A tak jse si nechala syna sverit soudne do sve pece, nebot v te dobe clovek netusil co ma cekat. Jenze se ukazalo, ze jedna zivotni situace nam obema poradne otevrela oci a my jsme zacali na vztahu pracovat, zkusili to spolu napravit. A ted je to rok, bez hadek a nedorozumeni, oba jsme nasli kompromisi a opet se do sebe zamilovali a jsme konecne stastni a spokojeni. A tak.me napadlo, ze bych tento rozsudek zrusila.. ovsem polid by to slo ... 🙂

horsiee
28. črc 2017

@jessi13 tak to je paráda. Vzpomenu si na Vás vždycky když bude ve vztahu nějaká krize, protože to mám chuť drahé polovičce zbalit kufr. S tím svěřením do péče fakt přes soud.

ivular
28. črc 2017

@jessi13 Tak to jedině podat soudu návrh na péči společnou.