Pokud jste ho uzavírali, v jakém věku dítěte?
@felis Investiční (dříve kapitálové) životní pojištění je dávno překonaný hybrid a doufám, že ho už v dnešní době snad žádný pořádný pojišťovák (ani pojišťovna) ani nenabízí! Pokud chceš dceři spořit "do začátku", spoř jí bokem, v jiném produktu a pojištění než vyloženě jen jako pojištění. Jinak za mě teda pokud jde o životní pojištění, má to smysl v případě živitele rodiny nebo prostě až má člověk svoji rodinu. Jako u dítěte bych to nechala jen jako PŘIpojíštění k základnímu pojištění rodiče...a na rozumné částky.
@ninive211 no, díky kapitálovému zivotku dostanu teď poměrně hezkou sumu, při konci smlouvy životka, takže na to mam trochu jiný pohled. A vzhledem k tomu, ze jsem byla i léta samozivotelka, tak jsem životko nebrala jako zbytečnost. V dnešní době se da navolit do něho ledacos, zalezi na preferencich. Chápu i lidi, co ho nemají a chápu i lidi, co zvolí jiný finanční produkt 🤷🏼♀️
@felis Jo, ale asi ho máš založeno jak dlouho? 12, 15, 20 let? V dnešní době jde fakt o překonaný produkt a pojišťovny od něj ustupují. Prostě pojištění je pojištění a spoření je spoření. Jde o to, že je to relativně drahé (hodně shrábnou poplatky). Taky jsem měla kapitálové pojištění, předloni jsem ho vypověděla (čekala jsem 10 let, abych nemusela nic dodaňovat) a založila jsem si čistě životní pojištění jako pojištění, bez vedlejšího hybridu (při té příležitosti jsem tam přihodila i nějakéto připojištění dětí (zde v podstatě na trvalé následky úrazu či invalidity, nic moc jiného nemá smysl (prostě když děcko zůstane invalidní a nebude moct mít třeba do budoucna příjem, tak aby něco dostalo z pojistky...pojišťovat se "na smrt" to má smysl právě u rodičů, kteří jsou živitelé rodiny) takže k otázce uživatelky - řešila jsem to cca v 9 a 6 letech dětí)
Mam zivotko, deti u sveho pojisteni. Takze takova darda to neni. Nicmene mam u nich nastavene uplne vsechno a uz mnohokrat jsem cerpala. Prevazne ma ja i muz zivotko kvuli nam. Nejvic kvuli hypotece, kdyby se stalo to nejhorsi. Jo a delala jsem ho hnedka po narozeni
Ja mam u deti zivotni pojisteni a uzavirali jsme velmi brzy po narozeni. Vzhledem k tomu,ze nam dcera v roce onkologicky onemocnela,byla nam pak vyplacena dost tucna castka. Ale musi tam byt nejen na urazy,ale i vazne nemoci.
Holky jsou u mě (resp. i muž, nevlastní dospělá dcera, dvě naše dcery - vychází to výhodněji, děti jsou u pojistek dospělých hodně levné).
Máme rodinnou pojistku. Dcera je pojištěna od 2 let, kdy jsme to začali řešit a syn hned od narození.
Dělám ve financích a @ninive211 má pravdu, investiční životní pojištění nebrat (většinou má velké vstupní poplatky). Životní pojistka je jinak dobrý nápad. Investovat se dá jinde např. nějaký ETF fond a v dlouhodobém horizontu ti to také udělá slušnou sumu. Je to flexibilnější, dá se do toho sáhnout v případě potřeby, nicméně je dobré dodržet svou investiční strategii.
Pridavali jsme deti k nasemu zivotku hned po jejich narozeni
Máme u obou dvou kluků životní pojistky. Máme u nich připojištěné propřípad když bychom s nimi musely být delší dobu na OČR počítá se to už od 10 dne nemoci/úrazu. A už jsme u mladšího syna tohle 3× čerpali.
Dělám v oboru, pojištění pro děti se dá zařídit od pár měsíců od narození, záleží ale, co je Vašim cílem. Pokud chcete mít někoho za sebou, v případě, že by se dítěti rozvinulo nějaké závažné onemocnění nebo jste s ním musela zůstat ze zdravotních důvodů doma, pak je životko super produkt. Pokud chcete dítěti spíš odkládat peníze, je lepší zvolit DPSko (penzijko) nebo investiční produkt. S obojím vám ráda pomůžu, klidně se ozvěte tady nebo na mail hana.gryc@generaliceska.cz, ať máte na koho se obrátit.
@hankagryc Odkládat peníze pro dítě do DPS lidově penzijka, fakt není dobrý nápad, když klient nemá ošetřené krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé cíle. DPS je na extra dlouhodobý cíl, je značně neflexibilní, dá se z toho vybrat akorát 1/3 v 18 letech.
Na tvoření dlouhodobé rezervy, to chce investiční produkt, který je flexibilnější.
@levandule_k Potřebuje klienty... 😉
@hennrietta Já to chápu, každý klient se hodí 🙂, ale ať neradí na investici jako jednu z možností penzijko. Lidi mají blbě nastavené finanční produkty a pak jsou z toho nešťastní.
@levandule_k Však tak jsem to myslela. Někdo, kdo radí na netu, poradí cokoli, aby měl klienty a je jim jedno, že to není to "nej" pro daného člověka. 🙂
My měli s manželem a finančním poradcem asi 3 schůzky než jsme vůbec něco začali podepisovat. A to byly schůzky třeba na 3 hodiny, kdy jsme řešili, co by pro nás bylo ideální a do čeho a proč jít.
Uzavru hned po porodu... budu mít dcery pod tím svým. Nevěděla jsem, že to jde, ale doporučila mi to pojistovačka. Starší dceři bude v říjnu 18 tak ji pak zařídím životko na ni, z části investiční, dokud bude studovat, tak jí to budu platit a mladší dceru si nechám pod sebou a uvidím, co život přinese, jestli ji pak odloucim do vlastni 😆 Pak ještě uvažuji o dalším finančním produktu pro mladší... ještě nevím, co.. možná nějakou formu dlouhodobého spoření s možností vybraní peněz v průběhu. No, uvidím, musím se na to pořádně podívat.
Co bych nepodcenila, tak pojistku na blbost - ta se mi fakt vyplatila k pojištění domácnosti.