Co znamená osvojení dítěte manželkou otce?
Prosím o radu.
Možná mě spousta lidí teď odsoudí, ale musím se zeptat.
S bývalým přítelem máme dceru kterou má v péči a jeho manželka podala návrh na osvojení dcery a zapsání do matriky. Můj názor je že chtějí aby byla zbavená rodičovských práv s tím že mi jako matce zůstane vyživovací povinnost. Prosím může mi to někdo objasnit jak to je. Kdo tomu rozumí nebo má zkušenosti. Děkuji
@didisek20 take bys mela mit nejakou konverzaci, jsou tam i datumy.... I kdyby si jen napsala ty a oni nic,tak by bylo videt, ze ses snazila... Posbirej, popremyslej nad dukazy, jako oni a zajdi za pravnikem.... Sance jsou na obou stranach (to vzdy), ale zatim maji navrch.... Pokud to neni pravda a pravdu mas ty a budes mit dukazy, tak pravnik te z toho dostane.... Mozna taky nic moc oni nemaji a jen doufají.... Jdi za pravnikem, vse mu reknes/ukazes, da ti lepsi pohled
Nikdo z nas tady do toho nevidi a nekdo ti da nadeji, poradi, a jiny te odsoudi...
Už si účet smazala 🤷. Neskutečný 🙈
@dominika963852 A nechala tady dost citlivé údaje 🤦🤦🤦 z toho by ještě mohla mít další průser. Někteří lidi fakt nepřemýšlí.
@michaela666 Nepochopím to. Četla jsem tu diskuzi s otevřenou pusou a nestacila se se divit. Pak tam stoupla ten dopis a konečná, to snad není možný.
koza blbá.nahlášeno a tak to snad koník smaže
@dominika963852 Jednu takovou znám osobně. O první 2 děti nezájem. Odešla od chlapa za jiným a malé děti mu tenkrát doma nechala. S dalšíma dvěma měla 3 děti.
Dnes už jsou na středních školách a bio matku nemůžou ani vidět. Absolutně ji vymazali ze života, protože se s nima na 12 let vůbec vidět nechtěla. Mámo říkají paní, která je vychovala.
Je to smutné, ale vždycky je nějaká možnost se vidět. I kdyby dvakrát do roka na týden, stačí chtít.
Holky a co bylo v těch papírech zhruba ?🙈 já jsem teda proto ,nechat holčičku “nové “ mamince a to jsem to ani nečetla
@michaela666 co tam bylo v tom smaanem?
@didisek20 no hrozna situace. Ale prostě pravdou zůstává,že malá tě nezná. Jo asi to máš v životě složité,ale já bych se za své dítě rvala,a konec republiky není konec světa. Bohužel si to měla řešit včas.
Zkus ten OSPOD a uvidíš no.
Ale bohužel to moc nehraje v tvůj prospěch.
@hanynka1704 Návrh co posílala manželka i s oddůvodněním proč se tak rozhodli. Komplet všechno vyfocené i s osobními údaji všech zúčastněných - celá jména, adresy, data narození,...🤦
Nevím proč ti upřímně o to tak jde. Vídat ji nevidas, proc ti jde o ten statut matky? Jsem mama (již brzy) 3 kluků a žádná podelana vzdálenost byť přes 4 státy by mi nezabranila své dítě vidět. Nikdy! Takže upřímně? Teď si kopnu, ale snad to soud odklepne. Tohle je pro me nepochopitelné. I to, že resis, že te vymazou z RL, ale neřešís že to dite vyrusta bez tebe..jaké kroky jsi kdy ucinila k tomu, abys měla s dítětem pravidelný kontakt? Pak by možná nikdo nezadal o zbaveni práv 🤷♀️
@michaela666 to asi nebylo mě?
@hanynka1704 Promiň, překlep 😊 pro
@veroniquecz
@michaela666 a co byl teda důvod, který uvedli? Že se paní nezajímá?
@danfal Bylo tam toho víc. Podrobně popsaný, jaké naschvály jim zakladatelka dělala a dělá, popis toho, jak se o dceru ani trochu nezajímá, že se jí opakovaně zřekla a tvrdila dokonce, že to není její dítě, nedostavovala se ani k soudním líčením, odmítala platit alimenty podle rozhodnutí soudu atd. atd., vše podloženo důkazy.
@michaela666 tak to je mazec 😱😱 paní asi moc rozumu nepobrala 😓
@katule1990 a vždycky to odnese ten prcek . Snad jen doufat, ze soudy budou rozumné 🙏
@veroniquecz No, tak ono už jen to, že za 8 let života dítěte ho viděla asi jen dvakrát, protože je to po Čechách daleko, už o něčem vypovídá 🙄. Doufám a věřím, že se má holčička u otce s jeho partnerkou dobře.
@katule1990 tak to je mazec. By mě zajímalo, proč se jí nechce vzdát, když se o ni vůbec nezajímá. Chudáci všichni z té druhé rodiny. Ti musí být hrozne stále něco řešit a bát se o tu malou.
@danfal Těžko říct, možná zase nějaká manipulace a naschvály otci dítěte. Když pominu to, že zveřejnila osobní údaje svoje, otce dítete, jeho manželky i samotného dítěte, tak nechápu, proč to sem nahrávala, když je z toho jasný, co je zač.

@didisek20 hlavne vymaz ty dokumenty! Jsou tam osobni udaje jinych lidi, na to nemas pravo. Hned to vymaz.