Jak právně řešit zákaz styku se synovcem?
Ahoj, před měsícem jsem tady založila diskuzi o týrání 3,5 leteho synovce svoji matkou. Už se začalo něco dít, ale na co bych se chtěla zeptat. Moje sestra mi zakazala se s mým synovcem se vídat. Synovec mě má rád a vždy se na mě těšil. (sestra to zakazala z důvodu, že jsem ji udala na OSPOD). Dá se nějak taková situace pravnicky řešit? Pokud dítě má příbuzného rád a rád s ním tráví čas a nikdo mu tady neublizuje a on se nemůže se mnou vídat?
Děkuji za rady.
Tak už jen to jeho vyjádření... Víc tatínka zajímá okolí než vlastní dítě... To ať jim nezapomene říct na OSPODu. Boha, čemu jsi duši dal🤦
@alla007 presne tak, ja mu vse vysvětlila, ze kdyz ma svědomí čistý, nema se ceho bat a ze tu jde o jeho dite a jeho přítelkyni a ze se jim musí pomoct uz. A jeho zajima jen okolí, az se OSPOD bude ptat i na nej v okolí.... Jelikoz si chteji asi ověřit i domácí násilí... A jeho zajima jen to, co si pomyslí okoli. Navic v okolí kdyz se budou ptat, tak by se meli ptát v rodine, u příbuzných max u sousedů prece a navic sousedi slyší u nich řev pořád...pochybuji, ze budou chodit po vesnici a ptát se lidí, jak by mohli neco vedet, videt, když tam s nima nežijí. To max sousedi a jak jsem psala, oni jsou na řev od nich už zvyklý...
On vidí matku, jak týrá jeho vlastní dítě, nic neudělá a nakonec nejvíc řeší svoji pověst??? Tu má po💩 už dávno, protože tohle normální milující rodič nedovolí. Jestli se jí bál, měl vzít syna a jít pro pomoc za rodinou.
Za tohle chování bych mu nejradši šlápla do ksichtu. Opravdu frajer, vyhrožovat tobě.😡 Vůbec si neuvědomuje, že JEHO dítě musela ochránit teta, protože v tomhle selhal???
@michaela666 presne tak. Vyhrozuje mi, ze mi znici zivot a to jsme byli dlouholetý kamarádi, pokud si to prý sousedi začnou myslet. Opravdu me nastval a ted vidim, co je zac. Sestra by s nim být proste nemela, evidentně ji to na psychice zit s nim nepomáhá nebo mozna to zhorsuje... A děkuji za nazor, uklidnuje me to. Ale me uz přišlo divny, když sem mu řekla, ze sestru uz ohlasim, tak zacal psát, ze to neni dobry nápad, ze to bude ostuda a co na to okolí 🤦♀️
@skarma007 Jen jestli se k němu nechová občas stejně jako sestra. Sousedi určitě slyší co se tam děje. Pokud on na něj taky sprostě řve nebo jsou slyšet rány a pak pláč, tak má strach oprávněně.
@skarma007 Aby přítel sestry nebyl manipulátor a sestru neštval proti vlastnímu dítěti...jen spekulace
@michaela666 to nevim, ale vím, ze se casto mezi sebou mlatili, sestra a on, ale to jen co mi rekla sestra nebo mama nebo tata, nevím, co je na tom pravdy, ale to ze se nekdy ostře spolu hadaji, to je pravda, ale to se tu neresi. To je jejich vec. Do toho jim nezasahuju...
@levandule_k to si zase nemyslim. On nema úplně čistý svědomí asi z toho důvodu, ze zil v rodine, kde se mlatili vsichni navzajem, on na svoji mamou zrejme hodnej nebyl, co jsem slysela... Ale moje mama mi rekla, ze kdyz mu rupne v bedně, tak je schopen druhyho uhodit, ted tim mirim treba na moji sestru. Kluka netyra, toho bysme si všichni vsimli a sam synovec by za nim nechtěl, ale on chce a je vidět, ze jeho syn ho ma rad.
@skarma007 Hmm tak on je také zralý na terapii, aby se naučil pracovat se svými emocemi.
Kéž by si všichni tihle labilní idioti vyřešili svoje problémy než do nich zatáhnou děti. ☹️
@levandule_k to je, ale to si musi sestra uvědomit jeho chovani, do toho se jim uz michat nechci 🤷♀️ me jde především o toho malyho kluka
@michaela666 to mi povídej 😤
Sestra uznala, ze by se mela lecit!
@skarma007 Nedávno jsem narazila rozhovor 13 hříchů rodičovství, autoři mají i podcasty, která možná inspirují vaši rodinu. Jinak mě tenhle rozhovor nadchnul https://video.aktualne.cz/dvtv/13-hrichu-rodico... Mám v plánu si od nich poslechnout něco víc.
@levandule_k děkuji, mrknu na to 🙂
@swan42 to prave netuším. Kdyby ji psycholog stanovil diagnózu, proste co může mit za poruchu nebo co je vlastne zac, tak se to léčit musí a mela by mit dohled. Táta mi taky rikal, ze kdyz ma segra naky velky nervy, treba kdyz si hledala praci, tak s ni dite nesmi byt v kontaktu, protože kluk by byl velkej chudak 🤦♀️.. Každopádně uvidime, co se bude dit. Ted toho ma v praci masakr, uci se na zkoušky atd.. Tak snad psycholog nebude k ničemu
Jinak jak mluvíte o ty manipulaci, tak to je přesně nase matka manipulátor a to uz dobre prokouknu...
Holky, synovec začal mluvit a umi plno novych slov. Pry i ve skolce rikali, jak se najednou rozmluvil, to tam nechodil mesic. I tata rikal sestre, jestli ji neprijde divny, ze od ty doby co se resi socialka, tak kluk najednou zacina mluvit? Synovec je teď s mamou moc rad a je videt, ze je jinej, lepsi. Sestra se k nemu zacala chovat uz lepe. Byla tu se mnou s nim. Za mesic ma vysledky od OSPOD, protože budou jeste kontaktovat doktora a školku, tak snad bude probihat nějaká spolupráce a snad to bude v klidu 🙏
Ještě chci podotknout, že prý i logopedka uz tvrdila, ze je to divný uz, ze kluk nemluví.... A konečně změna k lepšímu 🙏

Sestře nařídili psychologa a segry pritel mi zacal vyhrozovat, jelikoz OSPOD se bude ptat okoli na otce dítěte a on se boji, ze si lidi o nem budou myslet, ze dite týrá taky. Tak me opravdu naštval. Prý, když to tak bude, ze si to okolí bude myslet, že mi znici život...,🤦♀️