Manžel mi jen nadává, uráží a shazuje

helenkanai
29. zář 2015

Ahoj, moc vás prosím o nějaké rady jak zvládnout celou moji momentální situaci, za kterou si asi trochu můžu taky sama tím, že jsme si vzala někoho koho jsem si vzít neměla. Moje celá situace je strašně zamotaná a trvá už dlouho a nějak se z toho nedokážu vyhrabat a jen se to zhoršuje...
Neumím moc vyprávět příběhy, takže to možná bude divně napsaný, nebo na přeskáčku, možná zamotaně.. snad pochopíte. A poradíte co dělat.
Každoádně ted vím, že jsem si manžela neměla nikdy vzít, že to byla chyba a že jsem měla vědět, že se lidi nemění, že mi není dvacet, abych byla tak naivní ale asi jsem moc chtěla věřit.
Takže....je mi 36 let, mám dceru 5 let z předešlého vztahu, kdy jsme s jejím otcem byla asi 4-5 let a jakmile jsme otěhotněla otočil o 300 stupnu a stal se z něj agresor., každopádně témeř hned po porodu jsem zustala sama a to až do 2 let mé holčičky, kdy jsme se seznámila s manželem.
zdál se být hodný, byli jsme spolu asi rok a pul a pak se rozešli... zjistila jsem, že mě podváděl kde mohl. Zakládal si sex seznamky, před kamarádky tvrdil že neexistuju a nebo ze mě dělal extra furii která ho doma mlátí něcím po hlavě. Opustim mě těhotnou - čekala jsem dvojčata, ovšem ze stresu jsem záhy přišla o jedno a pak za chvilku o to druhé... jemu to bylo jedno. Byla jsme asi třičtvrtě roku sama a pak měla krátký románek s kolegou z práce a pak se vrátila k nynějšímu manželovi.Po dalších asi 8měs jsme se vzali. Svatba byla krásná a zdálo se, že budeme mí krásný život. No ale nic takového se nekoná.
Opět sex seznamky, inzeráty, vypisování s holkama, asi i kafíčka ( nevím a vědět už ani nechci ), hádky doma, výčitky na mě že stále pracuji s tím kolegou ( kvuli manželovi jsme kolegu nechala a jen díky němu mám nyní práci ) - přitom vydělávám víc než manžel a platím asi o 35% víc než on. Platím školku, jídlo ve školce, ineternet s tv ( manžel to platit nechce, protože já to prý používám víc než on - to je argument jako noha )...stále nadává na moji mámu. Platíme jí za hlídání dcery, protože hodně pracujeme a dcera se skoro pořád nemocná a nemužeme si dovolit zustat doma. ted začal nadávát, že moje máma je hnusná vyžírka a socka...
Měli jsme si brát hypotéku, tu nyní pozastavuji ( 4,9mil ) na byt. Manžel na mě každý den řve, že jsem manželka na hovno, hnusná, blbá, tlustá, stará, špatná matka ( kdybych byla dobrá, tak bych prý byli doma s dítětem - dceru vodím ráno do školky a vyzvedává ji babička a já chodím 3x týdně domu kolem 18 hod a 2x týdně po 20 hod a víkendy mám vždy na dceru. )Už jsem v koncích, psychicky na dně. ted že se rozvedeme, už fakt asi chci ( i když to beru jako svoje selhání ) manžel se odstěhoval před pár dny. Odmítá mi dát pulku na nájem a na poplatky za dobu co tu byl ( prý není v nájemní smlouvě, tak co by platil ) a já jako osvč mám zrovna, ted odečty z práce, takže na nájem celý nemám. Vydírá mě, že mi u soudu udělá peklo aby mi sebrali dceru jaká jsem špatná matka.Ex na dítě neplatí a nemám z něj jak co dostat. takže moje situace je složitá. určitě si trochu za to můžu sama že jsme si takovýho člověka vzala ale nevím co ted dělat. Pomalu se hroutím a nemůžu kbuli dceři. je jí 5 let a všechno to vnímá... a musím pracovat abych s ní neskončila na ulici. Nemám kam jít. Otec se o mě nezajímá od malička a matku živíme vlastně my... no... snad jsme to tak nějak hodně ve zkratce popsala. Kdyby něco ráda zodpovím dotaz třeba. Jen nevím jak ted z toho ven, co dělat a jak se z toho nezbláznit. To asi ani nemusím mluvit o tom, že sebevědomí je na nule.. děkuji

lv
29. zář 2015

no, nemáš to lehké..obrať se na Odbor péče o dítě na tvé městské části, či městě, kam spadáte, tam většinou vědí co a jak udělat /s alimenty, s příspěvky na bydlení, snad i jak dostat s manžela část na nájem, však nebydlel na ulici, ale v bytě, a ten něco stojí, proboha/ na bytový odbor, co s nájmem teď, zda lze snížit a doplatit později, vše jde. Uprav si placení měsíčních splátek, případně sniž co půjde.. A tomu ...... sbal kuférek a postav ho před dveře.