Může se někdo podělit o své zkušenosti? Výživné na dítě

makawe
23. únor 2017

Partner momemtálně řeší výživné na ditě, které se narodilo na začatku roku. Věc je hodně komplikovaná a vztahy vyhrocené. Ale každopadně se přítel snažil uzavřít nomrmální dohodu o určení alimemtů.
Tuto dohodu už dokomce podepsali a za 14dní by se měli dostabit k soudu k jejímu stvrzení. Problém je ten, že ona teď vydírá že dohodu stahne a bude požadovat dvojnásobek. Chtěla bych se tedy zeptat, jak to vidíte vy co s tím máte nějaké zkušenosti.

Partner je osvč fakturuje cca 25k měsičně a daně řeší paušálem. Nemá žádny majetek ani auto, žije sice víceméně u mne, ale najem platí svím rodičům, kteří jsou oba v důchodu.
Já svůj byt platím sama. On má mimo to na sebe dvě exekuce.

Původní dohoda byla, že jí budem dávat 3000,-. Podle tabulek je to více, než by mu soud pravděpodobně určil, ale přistoupili jsme na to abychm se vyhli nepříjemným tahanicím a měli od ní pokoj. Čast je i na ní.

Mohla by jste mi prosím napsat své zkušenosti a názory. Četla jsem, že soud pravděpodobně určí častku minimálně ve takovou, jaká byla v dohodě, ale myslíte, že jí mohou přiznat nějak výrazně více?

Moc děkuji, těm co to dočetli až do konce🙂

lv
23. únor 2017

Mě to přijde adekvátní, + může také platit na ni, do 2let věku dítěte.

lv
23. únor 2017

No, záleží také, co ona na něj ví, známá na svého expartnera, který fakturoval minimum věděla čím jezdí, dovolené, apod, soud to vzal v potaz, že má nějakou živ.úroveň a vyměřil mu více.

kika266
23. únor 2017

Je to jeste miminko, jak dite roste, taky se zvysuji alimenty, protoze dite je financne narocnejsi, Myslim, ze tato castka je adekvatni a nemyslim, ze by soud pridelil vice. Pokud by mela ex problem, tak ji reknete, ze taky nemusi dostavat nic a jeste si zazadate o stridavou peci atd. Takove vyderacky mam nejradsi ☹

kacireksro
23. únor 2017

@kika266 stridavou peci by beztak nedostal driv jak ve trech letech ditete 🙂 zalezi jak je ex vzdelana

makawe
autor
23. únor 2017

Děkuji za rakce.

Právě že, jeho životní styl odpovídá naopak musí být skromější protože musí přispívat rodičům a oni jsou na jeho podpoře existenčně zavyslí. Bude to brát soud v úvahu?

Když jsme to počitali na zakladě jeho daňového přiznání za 2015, tak nám vycházelo, že 15% na dítě by bylo nějakých 1600 a podle informací, které jsme našli na netu prý soud vědšinou přizná na matku cca 1/3. My jsme nabídli 3000,-. A ona tu dohodu před 14ti dny podepsala. Teď jí chce stáhnout. Snaží se ho neustale vidírat k tomu, aby jezdil k ní domu, jinde se sním k řešení sejít nechce a u ní ho neustále sexuálně optěžuje. Dohodu chce stahnout proto, že se sní odmítl vyspat a už nechce jed k ní domu. Přitel už jí na zakladě dohody začal posílat peníze včetně první splátky na výdaje s těhotenstvím a výbavu pro dítě.

puresin
23. únor 2017

Holky, muzu to napsat? Tak ja to napisu. Jsem si jista, ze si to mysli vetsina z nas, tak ja to proste napisu:
Nabrnkla sis chlapa, kteremu se pred mesicem narodilo dite? Jak dlouho spolu proboha jste? A v kolikatem mesici tehotenstvi byvalou pritelkyni opustil? (z toho, ze ona ho porad uhani usuzuju, ze to skoncil on). Ma na sebe 2 exekuce, zadny majetek, bydli u Tebe?... To je partie snu.

makawe
autor
23. únor 2017

@puresin
Jsme spolu 5 let a on sní nikdy neměl vztah, tedy jí nikdy neopustil. Je to složité, jak jsem psala a žadala jsem sice o názor, ale ne o názor na můj pravopis či náší nepříjemnou životní situaci, proto jsem nebyla uplně konkrétní. Ptala jsem zda má někdo zkušenost ohledně toho co nás teď čeká u soudu. Ale děkuji ti za reakci.

lv
23. únor 2017

@makawe ty rodiče v potaz brát nebudou.

makawe
autor
23. únor 2017

@lv
Ahoj, moc děkuju za odpovědi.
Mohla bych se ještě zeptat, nevíš jestli se bude soud zajímat o důvody toho proč odstoupila od dohydy. Mohou nám nějak pomoct emaily a sms nebo by to bylo zbytečné praní špinavého prádla, které nebude mít žádný efekt.

lv
24. únor 2017

@makawe to nevím.

enalga
27. únor 2017

@makawe jedna se.pouze o vyzivne na dite, takze by se soud mel zajimat o vydelky obou rodicu, protoze by se na vyzive ditete meli podilet stejnou merou. samozrejme tu hraji roli dluhy, placeni najmu, nejake zivotni minimum atd. 3000 Kc ktere navrhl tvuj partner je pro novorozence az dost.

kika266
12. črc 2017

@makawe Tak uz neco podepsala a zase to chce zrusit, at plati dal jak jste se omluvili, ma od ni papir podepsany. Ja fakt nesnasim takove vyderacky, bych ji asi skocila do usmevu. At k ni domu nechodi, kdyz ho obtezuje, at se schazi na neutralni pude, treba nekde v kavarne nebo tak. Jak pokracujete, domluvili jste se?

makawe
autor
17. srp 2017

Dlouho jsem tu nebyla, ale dekuji všem za redakce. U soudu to dopadlo dobře a schválil částku dle podepsané dohody.