icon

Nevyřízené SJM. Manžel si chce něco odvézt, já odmítám

maka410
15. zář 2017

Ahoj holky, potřebuju poradit jestli máte některá zkušenost.Jsem rozvedená,ale nemáme vyřešeno SJM.Bydlim v domě kde je vlastník i bývalý manžel.Ustni dohoda ó vypořádání SJM byla,ale nikde neni sepsána.Byla jsem u právníka ten vše sepsal a odeslal bývalému.Ted si chce něco odvezt já jsem to odmítla,dokud nebude dohoda nebo konečné vypořádání.Vim že už bych tu věc nikdy neviděla a hlavně pak nemám jak prokázat, že vůbec byla.Jde mi ó to jak se dá postupovat jestli když zavolam policii a nebudu mu to chtít vydat jestli vůbec mají takovou pravomoc.Stacilo by aby udělali nějaký zapis ó co se jedná vyfotili a to už se da použít u soudu u vypořádání SJM.Moc děkuju za nějaké info

dominikaromanova
•
16. zář 2017

Ahoj @maka410,

jestli to dobře chápu, vlastníky nemovitosti jste oba, ale manžel bydlí jinde. Je to tak?
Klidně policii zavolat můžeš, ale nepomůže Ti, protože nemáte vypořádání SJM, pomohla by Ti jen v případě, když bys prokázala, že daná věc nespadá do SJM, tudíž byla pořízena ještě před uzavřením sňatku. Dokud nebudeš mít vypořádání, vlastníky všech věcí v dané nemovitosti (včetně) jste oba. Jestli si chce manžel něco vzít, Ty mu v tom bohužel bránit nemůžeš. Takže má rada zní, domluv se s ním. Vypořádání SJM se dá vyřešit za jeden den, na to nepotřebuješ ani právníka, ale když to je již sepsané, stačí podepsat a máš to v klidu. U tohoto se nemusí čekat na PM, tedy pokud to nepůjde přes soud.

maka410
autor
•
16. zář 2017

Moc děkuju.To že se to dá vyřídit za jeden den vím jenže k tomu musi byt dva.A protože bývalý ó to nestojí nebo spíš nechce proto jsem to musela dat přes právníka sepsal návrh a ten mu odeslal teď na cca 14dni na tu dohodu pak to půjde k soudu.jinak se to řešit nedá.Ta daná věc spadá do SJM a v dohodě je psáno že bude jeho v připade dohody.Bydli jinde a asi tady nemá ani trvalý pobyt.A dá se to nějakým způsobem zaevidovat že tu věc odvezl i když nejsem vyporadani? Já už pak nikde nedokážu že si ji odvezl.Pravnik radil nedávat,ale když se sem bude dobývat tak se přece nějak bránit musim.Mame ještě jednu nemovitost v SJM a ta by měla být v případě dohody pouze jeho.Od doby co se odstěhoval jsem tam nebyla a beru to tak že je už skoro jeho.

dominikaromanova
•
16. zář 2017

Když manžel nechce spolupracovat, držela bych se rad právního zástupce. Jestli si chce manžel něco odvézt, ať sepíše prohlášení, kde uvede, jakou věc/i si odvezl. Jestli nebude chtít, nic mu nedávejte a počkejte na vyrovnání SJM soudem.

maka410
autor
•
16. zář 2017

No já právě myslela že bych pokud to bude nutné zavolala policii a ta by to jen vyfotila a napsala co si odváží jen nevím jestli to oni můžou udělat prý se do toho moc nepletou do tehle sporů.O tu věc mi vůbec nejde,ale má celkem hodnotu a když to půjde soudně tak bych to už uplatnila.Moc děkuju za odpověď nemám ráda konflikt a proto sem chtěla dohodu už ať mám tohle za sebou to hrozně ubíjí moc děkuju

dominikaromanova
•
17. zář 2017

Vzhledem k tomu, že nemáte vypořádané SJM, jsou tyto věci i jeho. Policie by to řešila jen tehdy, kdyby vypořádání bylo.
Tak si na místě s manželem sepište čestné prohlášení, kde bude uvedeno, kdy a jaké věc si manžel odvezl, podpis nemusí být ověřený.
Není problém Vám sepsat vzor.

maka410
autor
•
17. zář 2017

No nějak to udělat musím.Moc děkuju za odpovědi

dominikaromanova
•
17. zář 2017

Moc jsem Vám nepomohla, jestli ten vzor čestného prohlášení chcete, napíši Vám ho do osobní zprávy, stačí napsat. Přeji hodně štěstí a pevné nervy.

maka410
autor
•
17. zář 2017

Ještě písnu právníkovi jestli by to prohlášení stačilo u soudu.Ono totiž jak tak koukam to budu muset podat.Rozvod a dítě bylo ok,ale tohle je oříšek.Moc dekuju a kdyztak písnu ó ten vzor.

maka410
autor
•
20. zář 2017

Dobrý den můžu vás poprosit ó ten vzor?moc děkuji asi vím co by tam mělo být ale jistota je kulomet:

kopacka01
•
30. led 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak probíhá soud o vyrovnání SJM když bývalý manžel se k prvnímu stání nedostavil a jeho právník neměl žádné informace od manžela, stání bylo proto odročeno a ex se mi později ve zprávě přiznal že ostatní jednání bude bojkotovat aby lhůta pro vypořádání SJM propadla.Jak v takových případech soud postupuje?

maka410
autor
•
30. led 2018

Ahoj ráda bych poradila,ale zatím u nás je to ve fázi podání u soudu tak sama nevím jak to bude probíhat.Myslim si, že tohle soud nedovolí rozhodne bez něj.Takhle by to totiž mohl udělat každý a nikdy by se SJM nerozdělilo.Pevné nervy a držím palce