Odešla jsem od přítele, co dál? Na co mám nárok?

1nadenka1
30. črc 2015

Zdravím Vás maminky... potřebovala bych trošku pomoct jestli máte nějakou zkušenost... měly jsme s přítelem dlouhodobé problémy hlavně po inanční stránce a už jsem si nevěděla rady a přes veškeré vyhrožování a varování to bylo horší... mám e spolu 2 holčičky.. 2 a 3 letou.. odešla jsem od něj k rodičum, ale tohle taky neí řešení.. potřebovala bych poradit jak to všechno zvládnout.. muj jediný příjem je ted momentálně 3800 na holky a nechci to všechno popotahovat po soudech .. dá se s ním rozumně domluvit.. ještě podotýkám že je živostník.. nevíte na co mám a nemám nárok.. ráda bych si našla i nějakou brigádku , ale malou tu dvouletou mi nevemou ještě do kolky a rodiče mi chodí do práce tak s hlídáním je to taky špatné... prosím poradte , děkuju

lpamela
30. črc 2015

Pokud spolu máte děti, stejně musí projít přes soud opatrovnictví. Vy se domluvíte a sepíšete a taky by Vám měl dávat alimenty. Taktéž se můžete mezi sebou domluvit, sepsat a lepší je mít vše na papíře a soudně potvrzené.

1nadenka1
autor
30. črc 2015

@lpamela takže to nejde tak že by jsme se jen domluvily mezi sebou a na sociálce řekly co a jak?

j.a.n.i
30. črc 2015

@lpamela Tak přes soud to jít nemusí, klidně se mohou jen dohodnout mezi sebou, tedy obecně řečeno, v tomto konkrétním případě ne, protože s dohodou jen mezi sebou se dost dobře nedá žádat o dávky.