Rozvod a hypotéka: Jak zvládnout finanční situaci po rozvodu?
Ahoj holky, potrebuji prosim radu, pohled, povzbuzeni... S manzelem mame rocni dite a jeste nez se dite narodilo jsme si koupili byt na hypoteku. Splacime tedy jen rok a pul teprve. Rozvod je vsak na spadnuti, uz je to neunosne, nevim jak dal a v hlave se mi honi spousta myslenek.
- Prosim potvrdte mi, ze je lepsi odejit z toxickeho vztahu nez zustavat kvuli diteti? Strasne se bojim ze diteti zpusobim nejake trauma. Ale asi lepsi ted, v roce jeste tolik nevnima, nez kdyz bude starsi a vybuduje si s tatou vetsi vztah, ze?
- Manzel je manipulator. Uz ted mi dal jasne najevo at si nemyslim ze by v pripade rozvodu pripadlo dite do moji pece. Mam z toho desny strach az paniku. Vsak prece vzdy dite spadne do pece matky ne? Nejsem nemocna ani psychicky narusena, jen jsem uplne bez penez. Mam jen rodicak.
- Vi nekdo, jak je to s tou hypotekou? Byt by se musel prodat, v bance by se tim hypoteka splatila a zrusila? Kdyby se byt prodal za draz, nez jsme kupovali, zbytek penez by nam zustal? Davali jsme ze sveho tenkrat nejakych 600-700 tis, do zakladu, to by se nam vratilo?
- Jak vyziju sama s 9tis. mesicne?
Dekuji moc za rady a zkusenosti...

@konidana Tak jasně , že na dnešní dobu těch 12 000 je málo, ale na druhou stranu je to pořád lepší odcházet s nasetrenym málem než bez koruny.