Směnka mezi manžely, rozvod. Co teď?

2. dub 2020

Rozvadime se, máme 3 děti, manžel s rozvodem nesouhlasil, nechala jsem si udělat na děti předběžné opatření a děti jsou u mě v bytě, manžel zatím nic neprispiva, má děti kdykoli, ale dává mi najevo, že s tím nesouhlasí.
Teď přišel se smenkou, kterou jsem mu podepsala před 5ti roky, splatnost za rok, vím, že sme tenkrát řešili majetkové věci a jeho podmínka pro udržení vztahů byl podpis na smence, pokud to všechno proběhne v pohodě, společně ji roztrhame...roztrhame....není to malá suma, co ted....chodim do práce, beru 15 t, 11 t byt, vycházím tak tak, když chodím na prescasy, když má ex děti....

llluckaaa
2. dub 2020

Máte SJM? A tu směnku jsi podepsala, když jste byli manželé? Jestli jo, tak bych řekla, že je mu úplně naprd. Ale nejsem právník ☹

orisek56
2. dub 2020

Teda ja jsem trochu rozhozena. Uz dalsi prispevek, kde mam pocit, ze se nejedna o manzelstvi ale nejaky financne obchodni svazek...no nic, jak si to udelate, takovy to mate.

Se smenkou nevim. Tam teda si nenapsala, jestli si ji podepsala v dobe, kdy jste byli svoji nebo ne. Mozna kdyby za manzekstvi, tao by mel asi smolika. Ale at radsi poradi nekdo, kdo opravdu vi. Nebo mnohem uceonejsi bude, kdyz to budes resit s pravnikem. Mel by ti poradit.

kaja2016
2. dub 2020

A neni to taky promlceny, i kdyby jste meli rozdelene sjm? Nejsou tam tusim tri roky na to, aby to zacal vymahat jinak ma smulu?

rebe
2. dub 2020

Od tohohle jsou přece na světě právníci. Poraď se s některým, ta investice se ti jistě vyplatí.