icon

Výživné. Poradíte, co dělat?

nikolamlyncekova
21. čer 2021

Prosím Holý konikovky ahoj, můj otec mi dluží přes 100 tisíc a do teď výživné platí jak se mu zachce. Práci má na černo nemám to jak z něho dostat. Nevíte o nějakém kroku co bych mohla podniknout ? Poradili mi exekuci ale bohužel nemají mu z ceho brát a já ty peníze potřebuji. Děkuji mockrát. Budu zkoušet soc. soudy ale zatím co sem zkoušela se poptat tak neúspěšně bohužel. Je v podmínce za loupež takže to je k tomu jedine plus. Teď sem ho chtěla dat na policii ze neposlal výživné ale bohužel jako naschvál v to zápětí poslal takže teď ho udat nemůžu. Nějaká rada ?

Strana
z2
nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@klokanka31 jenže on to nikde uvést nechce upřímně ani já nevím kde momentálně bydlí a exekuce byla několik let a nic se nedělo

marcicek84
22. čer 2021

@nikolamlyncekova tak kdyz neni z ceho by mu to stahli,tak klidne muze mit exekuci kolik chce a nikdo nic nevymuze,pak nezbyva nez se s tim smirit,protoze kde nic neni ani smrt nebere a proste ceske pravo je na takove osoby kratke...

klokanka31
22. čer 2021

@nikolamlyncekova Tak pokud se exekuce nějak už řešila, tak asi bydliště musí mít. Ale to je jedno. Já kdybych měla otce jako ty, tak bych se na něj vykašlala, nestýkat se s ním, neřešit nějaký soudy, exekuce. Byla bych mu vděčná za život který mi dal, a tím by to haslo...🤷

j.a.n.i
22. čer 2021

@klokanka31 Tak samozřejmě, že někde bydlí, ale TP bude mít na úřadě a co si budeme povídat, on se exekutor zrovna nepřetrhne, aby zjišťoval, kde bydlí, kor když tuší, že nic nezabaví... Taky bych se na to vybodla, ono když člověk stejné množství energie, kterou by utopil ve vymáhání, vloží do nějaké brigády, tak na tom bude finančně líp a ještě bude mít nějakou praxi.

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@j.a.n.i ano ale proste bohužel je to jeho povinnost i kdyby měl jít sedět tak půjde aspoň sedět ale nechat to jen tak nechci

klokanka31
22. čer 2021

@nikolamlyncekova Poslat tátu do vězení? Máš dobrý nervy teda...🙁

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@klokanka31 je to špatný člověk sama jsem z toho smutná ale jiné řešení nevidím. Je psychicky nemocný a bohužel jiná cesta není

jjasmina
22. čer 2021

@nikolamlyncekova upřímně můj biolog táta byl hajzl a nevzala bych si ani korunu, jednou mi poslal a vrátila jsem mu to, bylo mi zle i z těch peněz..

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@jjasmina ano ale je to jeho povinnost má dalších deset decek tak ať se stará

marta_kovar
22. čer 2021

Mojevyzivne. Je to skvělá služba která je zdarma. Kamarádce otec taky neplatil výživné. Takže všechny dokumenty předala této společnosti a oni všechno zařídili. Peníze měla do půl roku na účtu a otec kvůli tomu byl v exekuci ale zaplatil ji kompletně všechno. A i ta společnost hlídala aby každý měsíc měla peníze na účtě a kdyby to tak nebylo, poslali by na něj exekutora a řešili by to přes soud. Ale nevím jak se to řeší pokud nestuduješ. Ale zkus je kontaktovat!

marta_kovar
22. čer 2021

@marta_kovar Ale je pravda, že ona byla plnoletá, tak to řešila sama bez rodičů. A co si pamatuji tak ji pravidelně volali s tím, jak celá věc postupuje. I bydliště si zjistili sami protože asi ne vždy otec dobrovolně řekne kde žije.

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@marta_kovar no Mamka tam prave je na tom vyzivnem a dokonce tam je i exekuce tak nevím jestli mužů já když Mamka už tam je

marta_kovar
22. čer 2021

@nikolamlyncekova Zkus tam zavolat/napsat e-mail a zeptat se jestli je možnost to dál posunout. Že bys to ráda převzala ty jelikož jsi plnoletá.

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@marta_kovar zkusím děkuji

j.a.n.i
22. čer 2021

@nikolamlyncekova No, pokud je psychicky nemocný, má deset dalších dětí a občas něco pošle, tak nevěř tomu, že půjde sedět. A už vůbec ne, že ty peníze uvidíš. Ale klidně tím zcela zbytečně zabíjej svůj čas.

nikolamlyncekova
autor
22. čer 2021

@j.a.n.i už sedel a je v podmínce sedel xkrat

Strana
z2