Žádost o snížení alimentů a zneužití dávek: Jak postupovat?
Možná mě tady asi spousta maminek ukamenuje za můj dotaz, ale nikdo není schopen mě normálně odpovědět.
Můj manžel (žijeme spolu již 6let), má dvě bývalé partnerky a s každou má jedno dítě. Na každé z nich posílá alimenty 2500 ovšem prviho syna téměř 6let neviděl protože matka mu znemožňuje. Druhá partnerka zatajila,že se dítě narodí postižené a též tři měsíce po porodu vzala roha a můj manžel ho taktéž nevida. Uznávám, že ne každý měsíc je zaplacený, neboť nám to situace neumožňuje....Můj manžel sic vydělává v Německu,ale po zaplacení nájmu v ČR a veškerých výdajů, má i náklady na bydlení v nemecku, tudíž nám zbývá na život cca 10000 měsíčně. První partnerka teď začla vyhrožovat,že začne řešit dlužné alimenty, což chápu, ale neměli povinosti fungovat na obě strany? A druhá partnerka ta to úplně vykoumala...Obešla zákon, který jasně říká že pokud pobírá příspěvky,přídavky atd v ČR nemá nárok na kindergild, toto obešla otevřela živnost a nyní můj muž musí platí aliky a ještě dostává kindergild a veškeré příspěvky a přídavky v ČR.
Zajímalo by mne,protože máme s manželem dceru,která bude letos nastupovat do školky, zda vubec bere náš právní systém v potaz další vyz.povinost. Taktéž mne zaráží, že obě partnerky nemají odmakanej ani rok za svých téměř 45let, jezdí si na dovolenky a my veškeré peníze cpeme do děti,které můj muž nemá ani možnost videt. Neměla by být ta životní úroveň pro ty děti bez rozdílu stejná?
Můžeme zažádat o snížení alimentů zpětne? Kam a jak se ohlašuje zneužití soc.davek?
Předem děkuji🙏
@janeceeeeek
Podle me kdyby je chtel videt tak si ten zpusob najde.Byt tebou tak si davam pozor,at nejsi brzo treti v rade,ktera se soudi o aliky.Neverim pohadkam na hodneho chlapa a zlou zenu,vzdycky na tom maji podil oba dva.
A druha zena,ze mu zatajila,ze dite bude postizene?Kdyby se zajimal behem tehotenstvi tak mu to zatajila dost tezko.Pohadky ovci babicky tohle.
tohle me dostalo.....obě partnerky nemají odmakanej ani rok za svých téměř 45let, jezdí si na dovolenky a my veškeré peníze cpeme do děti... jako ze kdyz dostavaji 2500 mesicne tak se z toho uzivi dite, exka a jeste v lete za to jede na dovolenou. 😀 😀
@janeceeeeek Holka, nafackuj si před zrcadlem, jo?
Tvl 2500 měsíčně na postižené dítě. Ti tam chybí nula, ne? Byla jsi v poslední době v obchodech? To není ani na jedny sandálky. Taková směšná almužna :(. Já se z toho vobkreslím.
@janeceeeeek Resp. dám ti dobrou rady zadarmiko, jo? Zažádejte o snížení hned dnes. Udělejte to. Každej normální soudce, kterej bude toho dne při smyslech, vám je zvýší. Není zač 🙂.
Holky, vy si myslite, ze se jedna o trolla? Ja znam v okoli tez pripad, kdy muz nechtel platit alimenty, protoze makal v Nemecku a dite pobíralo ty nemecke pridavky, soud ho vyvedl z omylu, ze nemecke pridavky nejdou z jeho kapsy a mel smulu... pokud ma chlap takove mysleni a nechape tuhle souvislost neni divu, ze ma pocit ze dava hodne, jen si to vemte na ceske cca 5 300 pridavky + 2 500 Kc, ktera z vas bere na dite 7 800 mesicne, asi vas bude minimum, co? Jako vysvetlila bych chlapovi, ze pridavky nejdou z jeho kapsy a jestli ma pocit, ze je moc stedry, tak at prestane pracovat v Nemecku a je po kinder davkach, ale teda s 2 500 Kc muze ocekavat, ze ty zeny pak po tom navyseni fakt pujdou... takze zakladatelce doporucuji vysvetlit chlapovi, co jsou jeste jeho penize a co uz ne...
A dalsi vec, to ze maminy s postizenym ditetem jezdi na dovolene neni nic neobvykleho, stava se, ze tyhle mamy ziji z prispevku na peci (+ pozdeji i z duchodu ditete), do prace nechodi, maji treba nejvetsi PnP, ac tam neni uplne az takova potreba a pak na tu dovolenou opravdu jedou, treba i bez ditete s kamaradkou nebo s partnerem. Ale nevim, zda je mozne tyhle mamy soudit, nevim, jestli byste s nimi menili...
Na druhou stranu je pravda, ze povinnosti by meli byt oboustranne - kontakt s ditetem X radne placeni alimentu. Ale pokud partner styk s ditetem doposud neresil, tak se podle me uz nemuze domahat vubec niceho, to uz by nebylo ve prospech deti, pokud tam je tak velka casova prodleva...
@tulikiss a jeste na decka ktery nevidel 6 let to je teda pech 😂😂😂😂😂😂
@zelenaesmolda uz ji vidim jak vyřvává ze chce navysit alimenty ze s 2500 nevyjde,kor na nakou dovcu :D
@orchidis Nafackovat za co?!Za to, že madam zneužívá soc.davky?! Já jsem zapomněla napsal že madam je 45 let a neodmakala ani rok před tím než porodila ani potom, dítě sic má autismus dochází do školy! Madam má možnost jít do práce, ale jednoduší je parazitovat na ostatních. Nájem ji platí rodice, na soc.davkach má minimálně 25000, kindergild 6000, alimenty 2500...já si milá paníyslim, že madam si žije víc jak nad poměry. A jako mámu mě absolutně nemusíte poučovat o tom co kolik stojí.
@mirin89 Koukám, že příspěvek je pro mnohé nepochopitelný.... Ano pokud by bývalá partnerka byla bývalou manželkou kindergild by byly automaticky. Nikoli způsobem obejít zákon a nadále čerpat výhody i přez zneužití soc.davek.
@hanka_12345 přála bych Vám být chlapem,kterého ženská zneužije jen na to aby ji upich dítě🤦🤦🤦 koukám že některý ženský jsou opravdu jen paraziti bez mozku.
@janeceeeeek Tak on byl ještě zneužitý. 🤦🤣 Chudák chlap, určitě ho znásilnila a sundala mu ochranu. To je mi panečku 🐄 ta jeho bývalá. 🤣
Hlavně, že ty máš mozek. Já bych si s chlapem na tvém místě určitě dítě nepořizovala. Neumí zaopatřit ty co už má, což vypovídá o jeho morálce a charakteru.
@janeceeeeek To je problém sociálního státu, jsou lidé, kteří ho zneužívají, a to je samozřejmě špatně.
Píšeš, že má dítě autismus a že zatajila, že se dítě narodí postižené. Autismus se nedá zjistit předem, pokud se nepletu, nebo má ještě nějaké postižení?
Jinak ty máš také nárok na Kindegelde ne?
A ty pracuješ konkrétně kde? Když vám zbývá po zaplacení všech výdajů 10 000 Kč na živobytí. (Teda mě ta věta nedává úplně smysl, když se vše zaplatí, tak 10 tis. je to, co zbyde navíc, ale pokud zbývá 10 tisíc na jídlo atp. pro 3 člennou rodinu, tak je to málo.)
@janeceeeeek tak v prvni rade se autismus rozhodne neda zjistit pred narozenim a disgnostika se provadi az po par letech. Takze kdyz uz prskat, tak aspon ne bezduvodne.
@janeceeeeek Tak si otevřela živnost nebo pobírá soc.dávky? Jinak nechápu jak můžeš vědět podrobné informace z jejího života plus odkud bere jaké peníze. Můj ex měl taky bývalku s dětmi, a jediné co jsem o ní věděla bylo to že má ty děti 😄 fakt jsem neřešila jestli dělá, nebo bere dávky...bylo mi to šumák. A je mi divný proč ty to tak řešíš. Ty ji neživíš tak ti to může být víš kde...
@janeceeeeek 😄 chlap byl zneužit aby jí upíchl dítě? No jo, tak má mít chlap mozek v hlavě a ne v kalhotech. A jinak si myslím že pokud už ženská "zneužije" chlapa aby jí udělal dítě, tak to udělá s nějakým zazobaným podnikatelem aby na tom vytřískala dobrý alimenty, a neudělá si ho s někým kdo platí takovou almužnu a ještě jak kdy 🤷♀️
@klokanka31 Asi neumí vyjít s financemi a místo aby si našla brigádu z toho viní děti, na které on platí. Pokud se nezačnou oba otáčet aby bylo peněz dost, bude jen závidět kam na dovolenou jedou ex a co si koupily.
@janeceeeeek Ty musíš být zelená závistí. Uvědomuješ si, že z těch 2500 Kč měsíčně to vychází na 80 Kč za den? Z toho se to dítě denně sotva nají. Na tvém místě držím hubu, protože až začnou řešit ty dlužné alimenty, tak teprve budeš koukat.
@janeceeeeek víš co stojí péče o postižené dítě? A to lítání po Dr. či cvičení,ergo ... hypo ... terapie, plavání, cvičební pomůcky, popřípadě pomůcky dennímu použití. Ne vše se dá půjčit.
@mimi1004 Hihi, přesně. Jedna obyčejná houska z Alberta 19 Kč, 95% šunka 49 Kč za 100g, salát, máslo, rajče, paprika a ořechová tyčinka a jsi v řiti jak Baťa s dřevákama. 80 Kč normálně jen prosvačinujeme. Jako ok, jindy zas vejce mezi chleby, jabko a nazdar a vyjde to levnějc, ale těch 80 Kč je pro větší dítko fakt dneska bohužel jen svačina.
@janeceeeeek Holka, je mi tě líto, jsi závistivá, nesoudná žena.
Podej ten návrh na snížení, jak jsem ti radila. Soudce je fofrem narovná a budeš se divit. Přeju těm dětem, aby se měly dobře a tobě, aby ses brzy nedivila, až dostaneš taky 2500 alíky a ten tvůj zázrak tě kopne do zadku jako ty dvě před tebou.
@orchidis Ono i pro malé dětičky, malá ovocná přesnídávka 40 korun, sklenička masozeleninového příkrmu 50 korun, a kde je nějaká kaše, sunar...
@janeceeeeek a co jste vy? 😀 platit na dite 2500kc a ne vzdy a jeste remcat ze VESKERE penize cpe do vlastne uplne cizich decek ktery nikdy nevidel...jak kdyby ty prachy posilal dceri prezidenta,ktera si nekde upletla deckoco neni ani jeho...ze vam neni hanba!
@janeceeeeek at se taky zucastni ku.rva ... ikdyby brala 100 litru...porad tvuj manzilek nekomu udelal decko tak at se taky ucastni
Já být soudkyně a přišel by mi do rukou váš případ, tak bych ty alimenty ještě zvedla, už jen za tu drzost, žádat o snížení, když manžel platí tak nízké alimenty. 2500,- v téhle době?🤦♀️ Fakt výsměch🙄
Očividně netušíš, co je to péče o autistické dítě...je to práce na dva plné úvazky po celý život.. a finančně je to neskutečný masakr... tak hlavně, že ty řešíš 2500,- na dítě a máš přesně zmapovaný její život a závidíš ji dovolenou 🤦🤦🤦.. zneužívání sociálních dávek je samozřejmě špatně, ale vám do toho nic není, vy se máte starat jen o to, aby jste alespoň tu almužnu, co posíláte, posílali včas... Ono ji to možná jednou doběhne, pokud opravdu pobírá, co nemá, ale jestli chceš nahlásit matku postiženého dítěte, tak ses fakt hrdinka... A jestli byl nebo nebyl chlap zneužít, to je těžký, mohl použít ochranu, nemusel s ní spát, je to blbý, jestli ho podvedla, je to svinstvo, ale stává se to... Určitě nebyl zneužít od obou žen, to by měl chudák fakt smůlu na ženský 🤦... Každopádně s tím teď už nic neuděláte a je potřeba se zachovat zodpovědně vůči těm dětem, ty jsou na světě, jsou jeho... Kdyby chtěl, vídat by je mohl, ale musel by se snažit, což podle všeho nedělá, ani u jednoho z nich... Kolik soudů má za sebou, jak se snažil být otcem?????Nechtěla bych chlapa, co má dvě děti s dvěma ženami a takhle na ně kašle... Může být rád, že má ty alimenty tak nízké, pokus o snížení bych neriskovala, podle mě vám je navýší a ještě zpětně, takže buďte radši ticho a šoupejte nohama. Při vašem přístupu buďte rádi, že platíte tak málo a nemusíte se starat. Najděte si lepší práci, ať si můžete v klidu pořídit další hladový krk 🤦🤦🤦🤦 a ty se jen modli, abys nezůstala třetí v řadě s 2500,- měsíčně.
@janeceeeeek kamarádce platí muž, co pracuje v Německu 18tis na dítě, je sama a i tak vyjdou tak tak. Vážně ti 2500,- přijde jako velký balík na jedno dítě měsíčně?
@janeceeeeek Když dělá v Německu a vy nevycházíte, nemá nějaké dluhy o kterých nevíš, nehraje automaty, nesází, nebo neutrácí za něco, co nevíš?

@jancazao manžel měl taky zvýšení a dali mu to 3 roky zpětně. Bývalá manžela měla dobrou pravničku, rovnou o to zažádali.