icon

Zase ty problémy s předáváním dětí mezi ex partnery 🙄 Jak a kdy jste poprvé zkoušeli nechat dítě přes noc?

cherie24
3. črc 2021

Ženy, jsem v takové pitomé situaci. Malá má 21 měsíců a otec odešel od nás v jejích cca 4 měsících. Doteďka jezdil on za ní, i když kolem toho vždy peskoval a teď se prostě rozhodl, že už jezdit nebude, že už si bude malou odvážet na víkend, protože prý nebude mít možnost takhle za ní jezdit a tudíž očekává, že mu jí budu vozit i já. To že nemám auto není problém, neb jezdí autobusy. Sice s přestupy, ale na místo mě dopraví, že. Rozhodně to teď půjde k soudu, ale mám strašné obavy, co mu tam odsouhlasí. On na mě pořád tlačí, abych dojela za ním domů a tam u nich strávila víkend (u něho a přítelkyně kvůli které nás opustil), že půjdu do druhého patra a oni si to tam s malou vyzkouší. Což mi je teda krajně nepříjemné, hlavně jsem těhotná a partner mi na to řekl, že to ani omylem nepřipadá v úvahu. Bydlí od nás 70 km přeci mu tam nepošlu ani ne 2 leté dítě, které stále usíná a spí se mnou. A není na něho ani zvyklá, protože on za ní nikdy moc nejezdil. Vždycky dal přednost akcím a všem možným jiným záležitostem, takže dojel většinou 1 za měsíc. Jsem už z toho 2 týdny tak na nervy, že mě zas chytily žaludeční křeče, takže když neklečím nad záchodem kvůli těhu svíjím se v bolestech ze stresu. 🙈 Fakt by mu mohli odsouhlasit vození autobusem a víkendy s takhle malým miminkem? Není to tady za rohem, když to malou v noci popadne, tak to není, že si pro ní hned přijedu...

Strana
z2
merope
5. črc 2021

@cherie24 Podle mě ti soud nemůže přikázat vozit malou otci veřejnou dopravou někam 70 km. Pokud k tomu směřoval dotaz.

Ale tedy samozřejmě že otec má právo si malou brát a soud mu pravděpodobně dovolí i víkendy. Pro dítě je dokonce vhodné, aby nebyl pořád jen s matkou. Jen teda doprava by měla být na otci nebo minimálně půl-napůl. Pokud bude chtít vozit malou autem, tak auto musí mít technickou a autosedačka musí být odpovídající věku a velikosti dítěte (tak, aby to prošlo přes případnou technickou kontrolu). Jinak teda Felicie mi přijde jako super auto. Pokud ti nevyhovuje sedačka, co otec má, tak asi nezbyde než mu koupit jinou, která ti bude vyhovovat (a domluvit se tedy i s ním, aby zase nevadila jemu 🙂 ).

Maximálně může soud vzít v úvahu, kdo se odstěhoval od koho, ale většinou co vidím, tak si vyzvedávají otcové.

merope
5. črc 2021

@cherie24 Teď jsem přečetla diskuzi a koukám, že ty nemáš problém s tím otci dítě dávat - že spíše je problém, že otec by chtěl, abys mu to dítě dovedla, předala, nejlíp se o něj s ním asi i starala a pak ji zase odvezla. A to v časech, které ti hodinu předem nahlásí, že teď zrovna se mu to hodí...

No, to ať frajer přistane na zemi 🙂.

cherie24
autor
5. črc 2021

@somalicats no to pozor, ona je prý hrozně smutná z toho, že je ze všeho takhle vyškrtnutá a že se s ním o malou nemůže starat 😀 I to je jeden z důvodů proč si jí chce odvážet, protože je to nefér, že my můžeme dělat věci jako rodina, ale oni ne. Já si teda spíš myslím, že jí vadí, že jezdí za bývalou a nemá o něm přehled. Jestli si chce hrát na rodinku, tak ať si s ním udělá svoje ne? Přijde mi, že oni si myslí, že je to asi hrozná sranda s tím dítětem. Ano teď už jako rodina fungujeme, ale těch krizí ze začátku vztahu bylo několik. Malá byla totální nespavec a pak ode mě partnera dokonce odháněla a vřeštěla pokaždé, když se ke mě přiblížil. Pro bezdětného a předtím svobodného to bylo hodně silné kafe. Pro každého chlapa by bylo ...

somalicats
5. črc 2021

@cherie24 No, tak ještě tu o Červené Karkulce 😀. Hele, chlapi mi přijde, že dávají cizí děti mnohem líp, než ženský. Možná i proto je můj ex pořád sám - která by brala chlapa, co střídá dvě malé děti 50:50, a to mu ty děti ještě pomalu skáčou po hlavě, protože na rozdíl ode mě jim dovolí absolutně vše. Můj manžel má svatou trpělivost, protože on holky bere bez problémů, ač nejsou jeho, jenže to je dané tím, že je dost akční a naopak má rád děti, co nesedí doma za pecí, ale hejbou se (teda doufám, že se k tomuhle zase vrátíme, manžel je teď v nemocnici a bude to na hodně hodně dlouho).

cherie24
autor
5. črc 2021

@merope tak radost z toho samozřejmě nemám, že si jí fakt bude jednou odvážet, ale snažím se s tím smířit, že to nastane. Spíš mi jde ale o to, že mi přijde na to dost malá a obzvlášť, když on ani neví, co péče o dítě obnáší. Ani jeden z nich neví. On si sem přijede jednou za měsíc, tady si s malou jedno odpoledne hraje a pak se ohání tím, že je skvělý otec a vždycky byl a že není důvod, aby to nezvládl na víkend. To, že 3 měsíce zvládal přebalit miminko, načež si našel jinou a malou od té doby vídá, když zrovna nemá nic lepšího na práci, mi nepřijde jako vzor otce roku. Já když ho občas poslouchám, tak on si fakt myslí, že je to hrozná prča s tím dítětem. Vůbec nebere v potaz, že by malá v tomhle věku nezvládla 70 km v kuse sama v autosedačce, že v autě zvrací, že není zvyklá, že je ještě kojená. Když mu řeknu, že jí fakt musí uspat v kočárku jinak s ní bude k nevydržení, protože to ještě nedá, tak mi jí pak předá úplně vyřízenou, že spát se jí nechtělo. 🙄 Ale on se tohle učit nechce, on je její táta, tak to zvládne a naučí se to všechno za pochodu až si jí odveze. Když se ho třeba zeptám, co by dělal, kdyby malá v noci začala brečet a nedala se uklidnit, že kamarádka zkoušela dát stejně staré dítě na hlídání sestře, na kterou je syn zvyklý skoro dennodenně a i tak v noci chytil hysterák, že chce mámu, tak mi řekne, že nějaké cízí dítě ho nezajímá... Prostě z něho nemám pocit, že by mu šlo o malou.

cherie24
autor
5. črc 2021

@marcicek84 no já občas docela lituju toho, že jsem ho jako otce uváděla. Že na něho není spoleh jsem věděla, on i tenkrát hodně bojoval za to, aby tady malá nebyla, ale pak chytil nějaký záchvat zodpovědnosti, když už přišel na to, že potrat se teda vážně konat nebude a přišel a tím, že nemůže nechat své dítě bez otce a že nechce mít někde dítě, které ho nezná a okolí mi tenkrát tvrdilo, že to s ním mám aspoň zkusit, když už spolu čekáme. Bylo by to všechno o dost jednodušší ... Já jsem se ho i ptala, co si jako myslel. Že mu snad muselo dojít, že když si pak najdu partnera, že s ní bude trávit každý den a že s ním budeme s dcerou bydlet. Nebo jestli si myslel, že budu sama a že o mě někdo projeví zájem až když dítě vykopnu v dospělosti z domu. Já jsem tenkrát měla snahu na tom pracovat, chodit někam do poradny, ale on se rozhodl pro milenku a nic kolem neřešil. Teď je najednou ze všeho hrozně překvapený a neumím si představit, co chudák prožívá. 🤦

cherie24
autor
5. črc 2021

@somalicats jaj, to mě mrzí, snad se brzo uzdraví 🙂 Ale je pravda, že partner má kolem několik kamarádů, kteří taky dítě přijali bez problému, dokonce jim děti říkají tati nebo si pak nechali v dospělosti změnit příjmení po nich s tím, že táta je pro ně ten, kdo je vychoval. Ale ženské to teda takhle sportovně neberou. Jakmile do toho pak vstoupili společné děti, tak už jsou to nevycválaní smradi, neumí se chovat a návštěvy u tatínka se pak dost omezili. Jedna dokonce nevlastního syna vystěhovala a přitom, když se s ní člověk baví, tak by neřekl, že se takhle zachovala 🤷 U nás teda ty začátky byly hodně těžké, ale partner teďka nemá problém třeba malé zaplatit botky nebo jí udělal pokojíček a bere to tak, že k nám prostě patří 🙂 Kdybych chtěla, tak on by se i vložil do toho a ex srovnal, ale zas stále se ještě snažím, to řešit nějakou cestou, která nevede k tomu, že se začneme všichni nesnášet.

merope
5. črc 2021

@cherie24 Napadá mě k tomu pár věcí:
- můj drobek v poslední době chytl cestovatelskou vášeň a pořád by někam jezdil - 70 km v autosedačce dítě v klidu dá, max bude muset někde zastavovat. Řekla bych, ať to načasuješ na spaní po obědě, ale ze spolehlivosti chlapa, co popisuješ, si myslím, že budeš ráda, když ji přijde vyzvednout ten den, na který se domluvíte 🙂. S ječícím dítětem na zadní sedačce se moc jet nedá - rozhodně pokud člověk není moc zvyklý a otrlý. Takže on si tu bude muset vyřešit, dělat přestávky a podobně. Malý mi dává i 200 km s jednou až dvěma přestávkami na proběhnutí. 40-50 km bez problémů bez zastávky, to opravdu není tak daleko.
- malá na to není, ve 21 měsících už dítě bez problémů dá noc bez maminky. Mimo domov a bez maminky na neznámém místě, to už může být horší, no... chtělo by to ideálně, aby jel hned ráno, ať si tam do večera malá zvykne. Asi utopie.
- s tím (ne)spaním a úplně vyřízeným dítětem to je opravdu problém mnoha dětí - můj drobek kolikrát po obědě nespí i se mnou a doma - natož když je někde jinde než doma, něco je jinak. Opravdu pokud jde dítě s tatínkem, tak je vysoká šance, že po obědě prostě spát nebude. U nás stav "bez odpoledního spánku" nastává často od 22 měsíců a někdy ho ani nezkouším dávat po obědě spát, protože vím, že to ani nemá cenu. Třeba teď jsme na chalupě, vstával extrémně brzo ráno, pak šel spát asi v 9 ráno, spal jestli vůbec, tak půl hodiny - střídám mu klid a aktivitu, do postele ho nehoním, vyspí se v autě cestou domů.
- co se týče chlapa, brečení a noci - no, tipuji, že si pak ani nebude stěžovat resp. mu prostě musíš říct, že má, co chtěl. A uvidíš, kolikrát ji pak ještě bude chtít. U nás je chlap s malým často i sám beze mě a stejně když jsem teď jela v pátek vyzvedávat auto ze servisu, tak mi volal, že malý stojí za dveřmi (bytu, kde má kancelář) a brečí a chce za maminkou - a kde jsem a kdy přijdu. No, přišla jsem prostě za skoro 2 hodiny, máme servis MHDčkem docela daleko, malý tam ječel za dveřmi asi docela dlouho, ale pak pochopil, že je s tátou a bylo to dobrý (jenom když mě uviděl, radostí si účůrnul a když jsme se vraceli z procházky, nechtěl jako vždy k chlapovi do kanceláře, ale šel rovnou se mnou nahoru do bytu).

- takhle - oni to nějak zvládnou, chlapovi taky nic jinýho nezbyde. I kdyby malá celou noc nespala, tak jednou jí to neublíží. A pokud chlap celou noc nebude spát, protože mu tam bude brečet, tak taky ne. Samozřejmě lepší by bylo, kdyby si ji bral třeba měsíc před tím víkendem každý týden aspoň na celý den, ať je na něj zvyklá. A určitě pokud on odešel, tak ty nejsi na vině, že bys mu ji nechtěla dávat. Naopak - pokud on slibuje a pak nechodí, pokud jste se dohodli na tom, že 1x za 14 dní a on si ji nebere - tak to je jeho problém. Nesnaží se s tebou jenom tak manipulovat a dostat tě "do kouta"? Aby jako mohl říkat, jak je super táta, že se přestěhoval blíž, chce si malou brát, ale ty jsi ta zlá, co mu ji nechce půjčit?? Ale vlastně ji ani nechce?

Nevím, kde bydlíš a jak to vypadá v okolí např. s ubytováním a podobně - jestli tam má nějaké kamarády a tak - nešlo by mu říct (jako férově, že je to pro něj realizovatelné, ať si zrealizuje pak sám) ať prostě přijde 2 dny za sebou a vezme si ji na celý den a třetí že pak může odjet i s ní na víkend (až ho bude znát a on bude i tušit trošku o tom, co má ráda)? Protože to mi přijde tak nějak ideál. U nás taky už hlídala babička celé dny i s nocí - ale většinou když to bylo takto, tak spali u nás v bytě, kde já zrovna nebyla (resp. jsem přijela v noci, když malý spal a ráno zmizela když ještě spal).

Jinak ve 21 měsících jsou ty děti už chytrý jak opička a velmi rychle chápou, že maminka je či maminka není. Změny stereotypu nesou velmi těžko - ale dost se umí přizpůsobit. Oblíbená deka, usínáček, flaška na pití - to je nutnost s sebou. Ale bude-li unavená, usne třeba uprostřed pokoje (můj drobek jakmile je něco jinak, tak pak prostě někde odpadne únavou a hotovo). A chlap to buď "rozchodí", bude si ji brát třeba 1x za 14 dní a pak to tam bude malá brát jako "doma" a bude v klidu. No a nebo si to nikdy nesedne a pak to i pro chlapa bude takový stres, že pro něj bude jednodušší tvrdit, jak na to malá není zralá. Je to dost i na tom chlapovi, zda tě chce jenom otravovat a prudit nebo zda fakt má zájem o malou. Bohužel mám obavu, že chce jenom prudit - tím spíše bych mu prostě odkývala "cokoli", co nebude životu nebezpečné a nebude to pro tebe znamenat, že bys ty sama musela někam cestovat - a počkala, co on sám vymyslí, až to bude na něm.

Jo, taky mám doma trošku manipulátora a občas když mu oznámím, co dělám já a že je jen na něm, co bude dělat on a je mi to jedno, tak sklapne, protože prostě mu seberu vítr z plachet tím, že zodpovědnost je na něm. On chce, ať se s ním dohaduješ, ne ať mu řekneš: "Fajn, kdy si pro ni přijedeš? A chceš sepsat, na co je zvyklá stran denního režimu nebo to nepotřebuješ?" než když se s ním dohaduješ. Samotnou by mě zajímalo, zda kdybys mu řekla tohle, tak přijede ještě v červenci 😀.

marcicek84
5. črc 2021

@somalicats ja to tez vidim jako katastrofu mu tam dite posilat,protoze on se o rezim a potreby male nezajima a ona o detech absolutne nic nevi,kdyz je nema. Navic kolem dvouleteho ditete je jeste prace porad dost,mnohe co veci co to obnasi a kdyby mel chlap stridavku,tak se na ten vztah vykaslou,ze moc prace kolem a chlap na ni nema cas...

merope
5. črc 2021

@marcicek84 Tak já bych se hlavně ptala, zda to malá přežije a to ve zdraví (jako jestli ji uhlídá, aby se nezranila nebo ji nenechá nastydnout). Že to nebude v režimu, jak je zvyklá, to je i libovolná dovolená. Já bych v tom toho chlapa nechala vykoupat, pokud je schopen zajistit dceři bezpečí, o víc moc nejde - batolátka si jdou stejně spát pak sama, když jsou unavená (a v cizím prostředí nešťastná, když jim to nejde, ale zvládnou se s tím poprat) a když mají hlad, tak si nějaké to jídlo dají (jo, možná to budou nanuky a bonbony - na 2 dny to neublíží) a co víc je potřeba? 🙂

cherie24
autor
5. črc 2021

@merope mě teda malá nikdy neusne někde za pochodu. Že by vytuhla tam, kde zrovna odpadla. Ani sama nikdy neusnula i když je utahaná tak, že sotva jde. Vždycky začne být neskutečně protivná, vzteká se až si lehá na zem a neví, co sama se sebou. Řve když na ni sáhnu, řve když jí nechám být. Když už je pak přetažená jakože fakt hodně, nemůže usnout, kope kolem sebe a brečí a když už konečně usne budí se třeba co 20 minut půlku noci. I takové stavy měla po návratu od tatínka. Uspávat ji jednou už zkoušel a po půl hodinovém řevu jsem ho šla vystřídat, přesto by si jí klidně odvezl. Já nevím, mě to přijde hrozné, že ho v tom mám nechat pořádně vykoupat. Kdyby šlo o to, že si nabije sám, tak ok, ale nechat trápit dítě, aby on dostal zač je toho loket? To mi nepřijde úplně v pořádku. Na silnicích zmatkuje i sám, natož když mu tam bude v zadu vřeštět dítě. Hlavně by dostal, co chce, i když proto nic nedělá. On si to ulehčil už dost tím, že rodinu rozbil. Pak i po finanční stránce, kdy malé nikdy nepřispěl ani stovku navíc se slovy já prostě nemám, takže tohle přehodil na někoho jiného. Teď už se mu ani nechce pracovat na plný úvazek. A teď si to chce ještě ulehčit tím, že za dcerou dojíždět nebude, ale že si jí bude vozit k sobě s tím, že očekává můj podíl na dopravě. Taky by mi mohl udělat to, že já mu jí nechám a on mi pak napíše, jestli jí chceš, tak si pro ní přijeď. I když to prý bojkotuju opět já, protože on mi navrhuje, ať přijedu k nim domů a tam s nimi strávím víkend, aby on si to všechno mohli vyzkoušel. Nechápe proč já to odmítám 🤦 Ubytování by si samozřejmě někde zařídit mohl, ale to by stálo peníze a pohodlí. I ty cesty stojí peníze. Proto pořád tak trvá na podílení se na dopravě, protože na to nemá, ale nijak ho to nemotivuje k tomu, aby začal více vydělávat. On to hlavně hraje na to, že jsem odešla já. Já jsem věděla, že někoho má, ale on si chtěl nechat rodinu i milenku. O tom, že rozchod bude znamenat, že se odstěhuju zpět k rodičům, kteří byli 130 km daleko věděl. Zůstala bych tam na vše úplně sama a přežívala z měsíce do měsíce. On to teda nikdy nepřiznal, že s ní něco měl už v době našeho vztahu, ale to by nemohl přehlédnout ani slepec a navíc od sousedů vím, že si jí tam vodil, když jsem odjela třeba na víkend a jakmile jsem sbalila malou, hned druhý den už tam prý stála s batohem. To jsem ještě ani neměla odstěhované věci a už tam s ním bydlela... Takže on všem tvrdí, že jsem rozbila rodinu já svým odchodem takto daleko a on se kvůli malé přistěhoval blíž, a proto bych se měla i já podílet na výdajích za dopravu. To bude tvrdit i na sociálce nebo u soudu, že on nikoho neměl a já jsem odešla. 🙄

merope
5. črc 2021

@cherie24 Jak to píšeš, tak mě k tomu napadá asi jedno - chce to opravdu mít v ruce rozhodnutí soudu. Protože to, že by si ji odvezl a "pokud ji chceš, přijeď si pro ni", to by udělat klidně mohl - ale pokud mu soud jasně napíše, že tehdy a tehdy si ji smí brát, ale musí ji vracet, tak když ji nevrátí, tak je to maření rozsudku soudu.

A určitě bych do toho rozsudku soudu nechala dát třeba něco typu: "Vyzvedává si každý sudý víkend/první víkend v měsíci/... s tím, že pokud nevyzvedne do xx hodin od domluveného termínu, tak na něj nemusíš čekat." Aby nemohl říkat, že mu to nevyšlo, ale už ji neměl 3 týdny, tak si ji vyzvedne ten další - a tak pořád dokola.

To s tím uspáváním je blbý, tam teda neporadím. Je pravdou, že mladý "své" prostředí potřebuje a vyžaduje dost, ale unavený usíná klidně na podlaze uprostřed pokoje už od kojence.

Kdo odešel od koho, to je pak už na soudu, ale to, že měl milenku, to asi nemůže popřít, pokud jsou na to svědci.

Držím pěsti, ono to není asi tak snadné se dohadovat s ex, který chce jen prudit a nic víc.

cherie24
autor
5. črc 2021

@merope no on si právě ani neuvědomuje, že to, že si může zvolit, kdy přijede je od nás velká úleva. Nakonec to vedlo k tomu, že si toho neváží a akorát má z toho holubník. Já se právě nechci rozhádat, byla bych radši abychom spolu kvůli malé nějak rozumně vycházeli, ale popravdě už mám občas chuť mu napsat, ať táhne do pr..., tam ať si strčí i ty 2 tisíce, co nám posílá a tváří se, že jí posílá až dost a nechá nás žít. Ať si radši udělá dítě s tou svojí a dá mi svátek. 🙈

holkaokomodra
5. črc 2021

@cherie24 jezis to je debil jak muj ex, hele z moji zkusenosti to vypada, ze jen placa nesmysly a pak stejne skutek utek, uvidis co prinese soud, ale nejaky, ze ty mas vozit malou nebo kdesi cosi bych s klidem uplne pustila z hlavy, at se stara papinek ne? uvidis, ze jak bude muset udelat neco pro vidani dcery on sam, tak zas vychladne a polevi... zbytecne se nestresuj takovyma kydama, res az realnou situaci po soudu 😉

cherie24
autor
6. črc 2021

@holkaokomodra no uvidíme. Ale tento víkend jsem mu tam malou vezla, protože tam byli jeho rodiče, kteří jí neviděli před půl roku. A k nám prý přijet odmítali, tak jsem si říkala, že teda jo, ještě jsem sebou vezla svoji mamku, abych nejela sama. Hlavně jsem i chtěla vidět, kam že si jí to chce vozit. No žádná radost z návštěvy se nekonala. Jeho rodiče mě sotva pozdravili, jeho matka se normálně zvedla a odešla, s malou se ani nerozloučili, že by jí dovezli nějakou třeba jen drobnost nebo sušenku, to vůbec. Když jsem řekla nějakou poznámku k malé, co už umí, nikdo na to ani nereagoval Jsou povedená celá rodina 🤦 Jako jestli si myslí, že jim tam pak někdy pošlu vnouče až bude velká, když se chovají takhle dospěle ... Snažím se nestresovat, ale co jsem tak občas četla, tak hodně záleží na tom, na koho tam člověk narazí na tom úřadě 😔 řešila jsem to s nimi už 2x a jedna tenkrát říkala, že by ho setřeli za tohle chování a neměl by šanci na nic, po druhé jsem mluvila s jinou a ta teda milá nebyla vůbec. Říkala, že se mnou nic řešit nebude, že jedině i s otcem.

holkaokomodra
6. črc 2021

@cherie24 vždycky je to o tom na koho natrefis, ale nedelej ze sebe blbku, to fakt nemas za potrebi, ja v minulosti kluka premlouvala placiciho at k tatovi jede, zatimco on sedel v aute s cigarem u huby a muzikou na plny kule a jeste s kecama, ze jsem ho rozmazlila, takova jsem byla blbka ja, tatínek misto aby zvedl zadek a trochu syna motivoval tohle... a ja se bala co by bylo kdybych ho nedala... dnesnim pohledem jsem ho mela poslat do riti z fleku, s tim jeho fungovanim jednou joo jednou ne si muze kecat co chce... fakt situace jak pres kopirak, chapu ty tvy nervy a drzim ti palce at sebou nenechas vorat jako ja tehdy, mala je prednejsi než nejaky vyhruzky, nebo kecy

cherie24
autor
14. črc 2021

@andelka
@marimanta
@somalicats holky tak dneska jsme to řešili má OSPODu a bylo mi řečeno, že bych se podílet na cestách měla. Že jsem se odstěhovala já. Já jsem jí to i říkala, že on o všem věděl dopředu, že jsme se domlouvali, že auto si nechá on, aby jezdil. Já si ho na splátky tenkrát vzít chtěla od něho a on i přesto nadával před paní, že jsem ho donutila koupit auto za sto tisíc na které neměl a musel se zadlužit, i jsem říkala, že jsem byla donucena se vrátit k rodičům, protože si nemohl dovolit posílat 3 tisíce na mě a 3 tisíce na malou, abych mohla zůstat bydlet s nemluvnětem ve velkoměstě, takže mi opravdu nic jiného nezbývalo a prý jsem se prostě odstěhovala a měla bych se podílet na vození. Paní tvrdil jak jezdí každé 2 týdny a teď dokonce každý týden co bydlí blíž a že za to, že byli karantény nemohl a proto nejezdil. Hodinu a půl jsme se tam před paní hádali, kdy teda já jsem se opravdu snažila neházet špinu, s čímž on teda problém vůbec neměl a řekl paní, že není povinen přispívat na moje rozmary, že jsem mu všechno sebrala a potřebuju všechno drahé a pak se rozčiluju, že mi na ně nepřispívá. Jako moc hezká návštěva. Nevyřešili jsme absolutně nic, jen mi bylo řečeno, že se mám snažit, aby si teda malou mohl odvážet nebo mu jí prostě nechat a zkusit jak to dopadne a že vozenení k němu si mám pokud možno vyřešit...

Strana
z2