Co obléci synovi na školní fotografování?
Ahojte, prosím poraďte, co obléct synovi na první fotografování v 1. třídě? Ani nevím jak teď takové fotografie vypadají, my jsme měli se slabikářem... teď už to tak asi nebýva.. Co obléct klukovi? Něco moc slušného? Co konkrétně by bylo vhodné?
Myslím, že stačí nějaké pěkné džíny a tričko, košile, svetr. To je asi jedno. Bude to fotka pro vaši vzpomínku, tak se obleč tak, aby se ti to líbilo 🙂
Focení prvňáčků u nás neprobíhá, ale každoročně mají děti vánoční focení. Syn mívá plátěné kalhoty/černé džíny a k tomu košili/svetr.
Mě se na těch chlapečcích líbí bílá košile a světle modré džíny. Tak dávám toto většinou. Pokud je teplokrevný, dala bych i polo tričko.
Kosile nebo polokosile a dziny/kalhoty
hodí se něco s límečkem, a sako,
ale zase, jestli na to není zvyklej, tak vlastně cokoliv hezkého, v čem je mu fajn a případně zkusit vysondovat, jakou bude mít fotka kulisu, nebo v jakých tónech bude pozadí, aby dítě nesplývalo, nám to třeba dali na cedulce, kde byl kód i webovky a mohli jsme si vybrat "sadu"
Dneska už to fakt není nic formálního, děti se fotí spíš přirozeně, bez slabikáře a bez nějaké pózy. Já jsem dala synovi košili a rifle, aby vypadal hezky, ale zároveň se cítil pohodlně. Klidně může mít i polo tričko nebo svetřík, ale bez potisku. A hlavně, ať se v tom líbí jemu, to je na té fotce vždycky vidět.
My máme vždy v pokynech nic zeleného, asi kvůli plátnu. Jinak dávám obvykle košili

@molu18 Syn měl polokošili a slušnější kalhoty. Fotky vypadají +- stejně jako za nás - sedí v lavici a na ní nějaké učebnice, pastelky. Dostávali k tomu i fotku celé třídy, dcerka jen tu za lavicí.