Co oblékají hubení kluci do školy? Tipy a rady
Ahoj, asi divné téma 😁🙈, ale doba se mění a moc se neorientuji v aktuálních trendech.... Syn jde do 1.třídy, je hubeňour, a doteď to bylo do školky vcelku jednoduché - tepláky (leginy) + softshellky.
Ale začínám přemýšlet o tom, co nosí kluci do školy?
Tepláky mi nepřijdou logicky vhodné, syn jinak nosí džíny, ale jak je hubený, žádné mu pořádně nesedí a taky mi nepřijdou moc pohodlné... a pak už vlastně nevím, co je za možnosti 😁.
Budu ráda za nějaké tipy 🙏
@2veverka když kluk chodil do kontejnerové třídy, tak tam měli přetopeno. Od třetí třídy už byli v hlavní budově a tam je zase naopak víc zima. Kluk čím je starší, tím je mu víc zima, takže učitelka ho posadila blíž k topení. Ale i tak nosí od podzimu do pozdního jara dlouhý rukáv a ještě mikinu. Stejně tu svoji zimomřivost má od toho, jak skoro nic nežere 🙄
@mishka87 Kontejnerová třída? Tak to je hustý. 😱
@veroniquecz já si o podobném zákazu taky myslím svoje. Ale je to ve školním řádu, tim iasem je to vymahatelne. Rozhodně to neni jediná škola, která to tak má.
@95newmommy2020 u nás byly ve školce kontejnerové třídy. Výhoda je, že je to hrozně rychle postavené. U nás to naopak byly lepší třídy, než ty staré a obyčejné. Kdyby to člověk nevěděl, ani by to nepoznal. A byla tam klimatizace, takže super 🙂
Syn 1 třída - 6 let v červenci a celý rok nosil rifle na gumu od NEXTU a naprosto ho nic netlačilo a vynachválil si je. Horší je, co bude nosit dál..protože na gumu od 8 let se už moc nikde nedělají :(
zatím ještě stále nosí velikost 122 tak mám ještě vystaráno...
každopádně co se týká nošení nenávidí dlouhý rukáv!
od mala nosí pouze krátký rukávy...takže tak, nechápu ho je blázen )))
A když byl malý nerad nosil kratase celý rok se pařil v teplákách a ted nesundá kratase a nosí je i na spaní ))
A pouze nosí letní pyžama....
Ale ono se to časem zlomí.
@95newmommy2020 no ono bylo potřeba přistavit další třídy. Ale vypadá to jako normální budova. Jen je přízemní
U nás hubenour a vysoký a hodně věcí kupuju v Takku, sedí mu nejvíc
@blondynka400 školní řád nesmí rozporovat školský zákon a tam nic takového není. Takže i kdyby došlo na lámání chleba, tak to není vymahatelné.
@95newmommy2020 staví se kontejnerové školy, školky i úřady ;) nepoznáš uvnitř rozdíl.
Syn dziny nenosi, cca od 5 let k nim ma nejakou averzi. Do skoly ma volne platene kalhoty nebo kratasy, v zime manzestraky.
@sagitta33 kluk dokud jedl normálně (asi do 4 let), tak byl naopak otužilí. Čím hůř začal jíst, tím víc je mu zima. A nenechá si to vysvětlit. A nepomohlo ani "pohrození" od doktorky, že bude pak muset do Nemocnice, když nezačne pořádně jíst. Našla mu totiž ketony v moči, což značí podvýživu. Chvíli se snažil a pak do toho zase spadl. Jen v období růstu jí normálně. Což je tak 2 měsíce v roce 🙄
neche nosit do školy džíny, že jsou nepohodlné, ale nám teda i učitleka když šel do 1.třídy říkala na schůzkách ať jim klidně dávíme tepláky, aby to bylo pohodlné.
Mají "lepší" nebo tkaév co vypadjí jako kalhoty/džíny > do družiny mají tepláky, někdy je tak mají celý den.
@blondynka400 tyjo, to jsou takhle i zákazy v oblečení, jo?
Měli jsme zatím jednu schůzku a nikdo k oblečení nic neříkal (jen ze maji mit 2x prezivky), tak nepředpokládám, že tam něco extra bude...
@cilkat ono je to asi kus od kusu...syn jak je kost a kůže, věčně byl teď nemocný, tak je hned zmrzly a klepe se... takže mikinu třeba nikdy už nechtěl (jako na sebe ve skolce), ale dlouhý rukáv byl pro něj tak akorát...
@fire85 máme poblíž, tak mrknu
@fifinka2020 ono to nebylo od začátku, ale nějak v průběhu let. Byla to reakce na to, že některé děti chodily do školy fakt jak na hřiště. Tak se tepláky prostě tepláky zakázaly a bohužel to postihlo i ty, kdo nosil "slušné" tepláky, nebo jak to nazvat. co vím, tak víc pražských škol to takto má. Pořád lepší, než uniformy 😀
Syn je taky hubeňour a celý školní rok odchodil ve skinny džínách C&A. Jsou z té měkké džínoviny, mají regulaci v pase. Dřív jsem mu kupovala skinny z H&M, ale už je nedělají. A slim kalhoty má jak po starším větším sourozenci 🤦🏻♀️ V zimě jsem řešila, jestli mu jako nebude zima, ale jsme ve městě, do školy to má tak 10 minut pěšky, takže chodil stále jen v riflích. Spíš mám problém pro něj sehnat úzké tenčí kalhoty (pláťáky nebo tak něco). Všechno je mu neskutečně široký a vypadá dost divně 🫤
U nás u obou jeli džíny, kapsáče, sportovní kalhoty... Mladší přes zimu nosil normálně vyteplene legíny, dělají pěkné maskáčové a hlavně jsou v pase na gumu 🤣
@jaja01k ahoj, také už nějakou dobu pokukuji po džínových teplácích šijemesrdcem. Jak je to prosím s velikostmi? Syn je extrémně hubený. Když už se mi podaří sehnat kalhoty, které mu jakžtakž sedí v pase, tak jsou mu úplně akorát na délku (musím vždy kvůli pasu volit co nejmenší velikost) a brzy z nich vyroste. Bereš velikost dle jeho výšky nebo menší/větší?
@ciocca zrovna jsme na ně taky koukali - cena teda šílená, ale že zkusíme jedny objednat. Jen mají velikosti klasicky 110/116 a 122/128 a syn by potřeboval něco jako 116/122 🙈
Reserverd - džíny regular 👍🏻 vlky vyber a stáhne se to krásné ☺️
@fifinka2020 za nás jsou top bavlněné kalhoty z HM (imitace džin nebo různé barevne), jsou pohodlně, v pase na gumu… já jsem zatím striktně proti tomu, aby syn chodil do školy v teplakach (teď jde do 3.tridy) proste mi to přijde nevhodné, tepláky jsou domácí nebo volnocasove oblečení

@2veverka Já triko s dlouhým nikdy nepochopila. Pro mě je to tenká mikyna a hotovo. Sama triko s dlouhým rukávem jako první vrstvu na těle nosím pouze v případě, že si chci z nějakého důvodu vzít tílko/šaty na ramínka a je na to zima.