icon

Dárky ke konci školního roku. Komu je dát?

ladulina87
14. kvě 2025

Zajímalo by mě komu všemu na konci školního roku dáváte nějaký dáreček?😊 Paní učitelce to je jasné ale jestli i vychovatelům v družině , nebo trenérům na kroužkach? Díky

anezzik
14. kvě 2025

Vychovatelke v družině jedině kytku, taky recepční kytku. Pro učitelku jenom čokoládu, oříšky a kytku. Žádný drahé dárky. Nikomu jinému nedávame.

cilkat
14. kvě 2025

Dělám trenérku na kroužcích. Na konci roku obvykle něco dostanu tak od jednoho z deseti dětí. A potěší to, ale rozhodně to nepovažuju za "něco společensky běžného". Prostě beru, že se jim má práce extra líbila a chtějí se rozloučit osobně.
Sama mám dítě s autismem, takže jsme loni dávala učitelce, asistentce i vychovatelce, protože prostě vím, že s ním je víc práce a fakt se snažej. ... Ale dávám vždy něco k jídlu. Sama jsme z učitelské rodiny a hromadění věcných dárků je nakonec spíš problém, než odměna.

tereza0111
14. kvě 2025

Trochu podle toho jak jsou pro moje dite dane osoby dulezite - jedno melo skvelou druzinu, tak jsme davali obema druzinarkam + ucitelce + asistentce ve tride, protoze ji docela pomahala., naopak mladsi si nejspis asistentky ve tride vubec nevsimla a s druzinarkou se nemela moc rada, tak jsme dali darek jen ucitelce. Te jsme dali ale zase velky, protoze byla vyjimecne skvela. Letos to pojedu stejne

marketa1218
14. kvě 2025

@ladulina87 My zatím školka, dávám všem třem učitelkám i paní, co tam je jako uklizečka, svačinářka i s dětmi někdy pomáhá. Dcera jí má moc ráda. Dávám jedlé dárky, žádné pracholepy. Loni jsem si dovolila víno jsme taková vesnická školka, známe se tady. A víno udělalo velkou radost 😁. Aby ne, zaslouží si to, kolikrát jsou to s dětmi nervy.

lukaaaa
14. kvě 2025

Zeptam se deti,komu chteji neco dat a tem neco dame(vetsinou nechteji dat nix nikomu). Ucitelce kytku na konci skolniho roku-me tyhle ty darky “nebavi”

jan_hah
14. kvě 2025

Buď se na něco skládáme jako třída, nebo pokud ne, tak pak dáváme květiny, případně nějakou čokoládu nebo jinou sladkost, kterou už vím, že mají učitelky, vychovatelky atd. rády.

krisstina93
14. kvě 2025

Jenom učitelkám. Do družiny mi nikdo nechodí a pro trenéry na kroužku se vždy skládají všichni rodiče a pak se kupuje nějaký hodnotnější dárek za všechny.

izz76
14. kvě 2025

Ano učitelce, v první druhé třídě i druzinarce, protože měli skvělou. Na kroužku, nebo trenérům, jak komu.. Nikdy,ale nedáváme žádné veledary,ani speciality typu meloun, nebo hmotné věci jako hrnky,svíčky apod. Klasika kytka,čokoláda.

nebetka
14. kvě 2025

6.třída - učitelkám, které má dcera ráda a lektorům z kroužků
Školka - učitelkám ze třídy, úžasné školnici a lektorům z kroužků
Dáváme balíček s ušitou plátěnou tašku, kořením, čokoládou, krémem na ruce a kytku levandule.

g_m
14. kvě 2025

Ja se přiznám, ze mi přijde, ze se to čím dál víc hrotí. U nás ve školce se teď řeší dárky snad i popelarum, ze vyvezou popelnice. Poukazy za tisice na konec roku apod. Jsem taky ucitelka a nerikam, ze me darek nikdy nepotesil, ale tohle uz mi prijde jako ulet. Davame male jedle darky prip. vino, ale ted se aktualne resi v diskuzi silene dary a to je hrozne uz.

monaluza
16. kvě 2025

Učitelkám, vychovatelkám, lektorům z kroužků, skautským vedoucím, snažíme se vždycky spíš něco jedlého, ale jen tak symbolicky (vařím domácí sirupy a marmelády, čaj ze sušených bylinek ze zahrádky, bylinkovou sůl...). Nejjednodušší je to s kroužkem dobrovolných hasičů, ti dostávají basu piva 😉.

kolibricek36
17. kvě 2025

No, já man připravený povlak na polštářek - šila známá - protože letos nic netvořím, ale záleží jestli půjde do.te přípravky nebo ne. Jinak čaj s čokoládou.

barumrallyebum
17. kvě 2025

Kytku. Nebudu nic vymyslet, vzdyt vubec nevim co ji chutna nebo nechutna, o vkusu zarizovani interieru ani nemluve. Navic kazdy rok, tolik veci co dostane, co s tim?

felis
17. kvě 2025

Dávala jsem učitelce... a pak jsme dávali za rodiče hromadně kmenové vychovatelce. Teď na střední posílám tridni učitelce (je to skvělá ženská). Pro někoho divný, ale mě to přijde jako poděkování za praci s našimi pubertalnimi miláčky proste hezký a člověčí 😀

mollyweasley
17. kvě 2025

Ano, dávám všem. Největší dárky pro třídní učitelky, asistentku, družinářku, učitelku ze ZUŠ, trenérku. Symbolické čokolády pro kuchařky - mě to nezabije, je to potěší a moje děti jsou extra žravé, jídelna mi už ušetřila spoustu peněz.
Kdo chce a baví ho to, ať dárky dává. Kdo ne, ať nedává. Mě to třeba baví velmi.

kikhulka
17. kvě 2025

Ano dáváme jak paní učitelkam ,paní asistenkam (syn a dcera škola)
A pak ještě dáváme paní učitelkam z kroužku tancováni.

michaela666
17. kvě 2025

Mám dítě ve školce a opět budeme dávat jedlé dárky. Letos díky jedné z učitelek a kuchařkách udělala obrovský pokrok v jídle, takže uvažuju i o něčem do kuchyně.

mischel117
17. kvě 2025

Dcera loni do školky nesla domácí kytici levandulí, motýlka z mýdla zapíchnutého v kytici a kornout dobrot. Letos asi to stejný. Je v 1.třídě. Ponese p.ucitelce a asistence,co mají ve třídě. Zoi chodí ještě do hudebky, tak kytičku a asi něco vygravirujeme v hudebním stylu.

macik84
17. kvě 2025

Učitelka, asistentka i vychovatelka. Mám dvě děti, bude toho hodně. Koupím asi kornout oříšků na slano.