Dáte prvňáka nebo druháka do školy s rouškou?
Ahoj maminky, už jsme se radovali, že bude pro 1. a 2. třídu obnovena výuka, a nyní jsme zjistili, že s rouškou celou dobu na puse ve škole. Nedovedu si představit, že můj chlapeček má na ústech 7 hodin v kuse tu roušku, vždyť i já se po 30 minutách dusím. Nevíte prosím, zda bude nástup do školy povinný, zda by nestačil štít? Dáte svoje děti do školy na celou dobu s rouškou? Je mi z toho hrozně smutno.
@kupi souhlasím. Jak si myslím o Šmuclerovi svoje,tak nedávno říkal,že je špatně,že se právě tohle neřeší. Jako jediný poukázal na to,co by mělo být samozrejme.Klidně by nutili chodit do školy dítě samoživitele,který je rizikový. Že z dítěte nedejboze udělají sirotka je jim jedno...na jaře dokonce nesměli přijmout do školky a školy dítě,které má v rodině někoho rizikového,to se sichrovali. Teď nic...proč nemůžou dál brát ošetřovně ti,co by měli třeba od lékaře potvrzeno,že jsou rizikoví a sdílí s dítětem domácnost?
@veverka33 To není rozdíl?
Ty opravdu nevidíš rozdíl mezi větou: "Zavírá se čím dál tím víc školek,je jich zavřená čtvrtina,ve Zlínském kraji 40%", kterou jsi napsala ty a mezi větou: "ve zlínském kraji už bylo karanténou postiženo 41 % školek", která se píše v článku?
Já chápu, že někdo může mít strach z otevření škol, o tom nediskutuji. Diskutuji o tom, že se mají používat pravdivé argumenty, ne překroucené věty.
Nam paní učitelka psala, ať vezmeme dětem do školy teplé oblečení, že se bude snažit co nejvíce času trávit s dětmi venku. Myslím, že to je také super řešení, zkuste to navrhnout?
Hohoho, tak už je to po té tiskovce Plagy jasné, děti ty roušky jen tak nesundají, I. stupeň by se jich mohl zbavit a používat jen na chodbách až při stupni rizika č. 2, ostatní stupně, až při stupni rizika č. 1 a do toho se pořád řeší, koho testovat, jestli jen učitele,nebo učitele a žáky některých stupňů, prý si to testování dětí neodkáže představit u malých dětí (díky bohu), tak aby se člověk pomalu vyzbrojil argumenty jak odmítnou test a k tomu existuje informovaný souhlas, který zatím nikdo nepodepisuje, čím to (že by netestovali cerfikovanými tyčinkami i a testy?) Tady to mají dobře zpracované https://www.facebook.com/groups/360905515179543...
@j.a.n.i A budou doma okusovat nábytek...je vidět,že to vůbec nechápete...takže ty lidi jsou opravdu jak prasata vedena na porážku,bez možnosti volby. Resp.maji volbu buď se chodit past a výhledově si najít místo pod mostem nebo se podvolit,riskovat nákazu no a jen se už pak modlit....fakt to nejde jinak????
@marcicek84 To na mě působí, že si pleteš hrušky s jablky, možná i autoři. Odkazují se na paragraf odběr tkání a orgánů, což je pro mě biopsie pro lékařské účely (např. při rakovině, u léčby selhání ledvin se také typ nemoci a následné léčby určuje po biopsii, u některých kožních onemocněních se pro identifikaci onemocnění odebírá kus tkáně ap.). Testy na covid ale nejsou odběr tkáně, je to stěr ze sliznic, žádná tkáň se snad neodebírá.
Jinak pravidelné testování dětí a studentů je pro mě nepředstavitelné, a to na jakémkoli stupni vzdělávacího procesu.
@hafika každopádně ten informovaný souhlas to nemá, proč? Co se týče toho výtěru ze sliznice, mají tam tvůj genetický materiál a k tomu by souhlas mít měli. Ano je to pro mě tak nezkousnutelné, že bych použila jakoukoli argumentaci, abych se ubránila já či bych měla ubránit své dítě, ostatně i kdyby se to mělo týkat zaměstnanců ve firmách, odmítám se toho dobrovolně účastnit. Jestli chtějí testovat, ok ze slin nebo výtěr z krku, to je tedy o něčem jiném.
@veverka33 Ale tak to měli rizikoví lidé vždy. Akorát pro spoustu lidí je to tvrdý střet s realitou, když se do té rizikové skupiny posunuli sami. Přitom před tím se chovali úplně stejně. Spousta lidí by ti tvrdila před nedávnem, že to nachlazení s teplotou musí přecházet, aby vyžila s platem, přestože pro tebe je třeba horečnaté onemocnění rizikové, máš se chránit sama. Jak, to je na tobě. Bohužel, tak je společnost nastavená.
@marcicek84 Informovaný souhlas není myslím vyžadován u všech zákroků, ale pouze u některých, kde hrozí poškození během zákroku. Třeba na stěr z nosu a krku (jehož hnusnou variantou je i test na covid) nic nepodepisuješ, když ti dělají punkci dutin, tak už jo. Ale tohle není moje parketa, tak to beru s rezervou. Nicméně zavádějící argumentace může v konečném důsledku spíš uškodit.
@hafika ale to není jen tak ledajaký výtěr z nosu a už vůbec to není vhodná metoda na pravidelné testování a pravidelné narušování sliznice necertifikovanými čínskými tyčinkami, které jsou jinak v celé EU zakázány, takže bych se o to velmi zajímala... nemyslím si, že by mi to uškodilo, prostě se nepodrobím, preventivní testování ani v zákoně o ochraně veřejného zdraví, pokud ses nesetkala s někým nakaženým, není důvod souhlasit s testováním.
@marcicek84 Jako promin, ale tvoje argumentace je dost mimo, mas pocit, ze pri steru z krku tvuj geneticky matesial nemaji.
@j.a.n.i tak ono je jasné, že nejde donekonečna lidem platit gáži, za to, že jsou s dětmi doma, ale ono za to spíše můžou média a vláda, tak vystrašili lidi, hlavně z rizikových skupin, že tady vidíme ten výsledek...🙈
@j.a.n.i - hele klidně se tak testovat nechej pokud to bude povinné, je to tvoje věc, klidně nechej testovat své děti, mně to přijde dost kontroverzní a přes čáru a nějakou argumentaci bude člověk muset mít...Horši to asi bude pro ty sice nesouhlasící, ale nepřipravené...
A co takhle nechat ušít jednovrstvou roušku z antibakteriální látky, nějakou volnější, aby byla jen tak na oko a dalo se v ní v pohodě dýchat?
@ptacatko01 myslím, že tohle se už děje standardně...páč, když se vymýšlejí v nařízeních hlouposti, tak není zbytí...
@marcicek84 No, az na to, ze s argumentaci, cos predvedla tady, budes akorát pro smich.
@j.a.n.i hele už jsem se i dočetla, že je podáno na odběrové místo i trestní oznámení s nějakou podobnou argumentací a k tomu s tím, že mu neukázali zda vše mají certifikované a nedali informovaný souhlas, takže počkám jak se to bude vyvíjet a dle toho se zařídím 🙂
@hafika jasné,ale právě jsi uhodila hřebíček na hlavičku. Já nevinim nikoho v obchodě,v tramvaji,v práci. Je na mě mít adekvátní roušku (i když na kvalitní respirátor nedostanu 5000 jako důchodci a nemám na něj),ale tady jde o to,že to malé dítě se bránit neumí,dodržovat hygienu.narizeni,chránit se,neumí. A to ho mám nechat kvůli tomu spát za dveřmi nebo mít i ve spánku (spíme v minibyte vedle sebe) roušku? Máte nějakou radu?
@veverka33 ale to je prave ten problem,rouska nikdy nebyla adekvatni ochrana pro rizikovou skupinu a jeho okoli.Pokud chces chranit clena sve rodiny a chce se chranit i on musite ven vsichni nosit respiratory,nejde spolehat na lidi,co to mivaji pod nosem a deti ve skole,ktere ty rousky v nizsich stupnich neumi poradne pouzivat,ze nekoho ochrani,rousky propousteji ten vir z 50 procent,takze ani spanek v rousce by ti nepomohl,opravdu bych prehodnotila,zda se chranite dostatecne a nespolehala bych na okoli,pak si tezko budes pripadat,ze nekoho vedou na porazku....
@marcicek84 nevím na kolik je to věc ochrany, ale partner stižený koronou roušku doma nosil, pokud jsem šla k němu do pokoje, tak jsem si roušku brala také a naštěstí nenakazil nikoho dalšího. Dítě to samé. I Kdyby měla 50% uspěšnost, tak dobrý. Věřím, že díky ní se nenakazli prarodiče, žijící s námi v domě, kdy si jí nasazovali pokaždé, když šli do společných prostor. U nich by byla asi nákaza fatální..
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/blatny-pla... a zase neudelame nic???ale.dle prispevku v diskuzi to ve spolecnosti zacina uz pekne vrit....
@kamino na procházku s dítětem mužu i samá, já budu hlavně chtít aby se tam učilo.
@shakira007 ale oni se budou učit venku, jen na vzduchu
@j.a.n.i také tam nebudou celou dobu 🙂 Ale učitelka psala, že s nimi chce být venku co nejvíce, minimálně při prvouce a angličtině. Navíc mají velikou pergolu, uvidíme, necháme se překvapit, prcek je na roušku zvyklý, neprotestuje, neřeším. A on line bylo dobré, ale myslím, že ted toho proberou víc, než za 2x 30 minut 4x týdně...
Tak hlavne,ze ucitele budou mit nove vyjimku z noseni rousek a muzou mit nove pouze stit,ale male deti prvnina,druha trida nic?Aha,takze si z lidi delaji uplne blazny🤔 ucitele v rouskach ucit odmitaji,dospeli to nezvladnou,ale detem tem se neulevi???🙊🙉🙈

@betelgeuzz není,ukazuje to,jak je to mezi dětmi a učiteli rozšířené.