icon

Dáte prvňáka nebo druháka do školy s rouškou?

lucka662006
11. lis 2020

Ahoj maminky, už jsme se radovali, že bude pro 1. a 2. třídu obnovena výuka, a nyní jsme zjistili, že s rouškou celou dobu na puse ve škole. Nedovedu si představit, že můj chlapeček má na ústech 7 hodin v kuse tu roušku, vždyť i já se po 30 minutách dusím. Nevíte prosím, zda bude nástup do školy povinný, zda by nestačil štít? Dáte svoje děti do školy na celou dobu s rouškou? Je mi z toho hrozně smutno.

Strana
z8
hafika
17. lis 2020

@marcicek84 No víš, ono jde i o to, že v první třídě se děti učí číst a hláskovat slova, což jim moc nejde a potřebují u toho trochu přehánět výslovnost slov a vidět, jak učitel vyslovuje. Aspoň ten učitel bez roušky by byl fajn, aby ta výuka čtení a psaní byla k něčemu, jinak to bude komedie.

marcicek84
17. lis 2020

@hafika a ty deti to jako nepotrebuji?Uplne srejne,vis kolik jich ted ma nejakou logopedickou vadu?A ten ucitel by mel videt,jak to ktere dite vyslovuje,protoze jinak tomu diteti taky pekne muze zadelat na velky problem do budoucna...proto mi to prijde dost nefer...

j.a.n.i
17. lis 2020

@marcicek84 A pri distancni vyuce ten ucitel vidi, jak ty deti vyslovuji? A ony jak ucitel a vsichni se dobre slysi?

ilonne
17. lis 2020

@marcicek84 Učitel dítěti na problém do budoucna nezadela, logopedicke vady se řeší už v předškolním věku a ve školním se pak pokračuje. Pokud ti školák neumí správně vyslovovat hlásky, je to problém rodiče, nikoliv učitele.

j.a.n.i
17. lis 2020

@hafika No, po vanocich si mohou obe strabny poridit tohle https://www.pruhlednyrespirator.cz/

marcicek84
17. lis 2020

@ilonne ano to resi,ale pokud vim jsou u toho mnohdy i pridruzene diagnozy,takze to je jak bys rekla,ze na takove deti z vysoka vis co...a ucitel mu misto pomoci bude stezovat rouskou,kdyby ses aspon zeptala na nazor logopeda,nez napsat tohle,fakt nevim,jak muzes ucit prvni stupen,kdyz ti o ty decka nejde ani nahodou...hlavne mit vlastni pohodlicko,vid...
@j.a.n.i takze co tim chce basnik rict,ze nevyhovujici distancni vyuku nahradime skolni dochazkou a rouskou,aby nektere deti byli zase v kyblu???myslis,ze na te logopedii maji ted rousky?Nedovedu si predstavit,jak by v takovem pripade ta logopedicka pece vypadala...🤔

ilonne
17. lis 2020

@marcicek84 Nehodlám se od tebe nechat urážet, doporučuji vyresit si svoje problémy u odborníka. Nemáš pedagogické ani logopedicke vzdělání.

marcicek84
17. lis 2020

@ilonne jake urazky,tak je dobre vedet,ze kdybys mela dite ve tride s logopedickou vadou,tak to neni tvoje vec,vyjadrila ses dost jasne,me jako rodice takovy vyrok docela dorazil...hlavne,kdyz je od ucitele I.stupne...no a zeptam se,ty mas logopedicke vzdelani,ze vis,ze ty deti s nejakou logopedickou vadou v rousce nebudou znevyhodnene stejne jako u distancni vyuky?...na pedagogicke se ptat nebudu,nebot jsi jinde psala,ze to si zatim dodelavas...🙈🙉🙊

ilonne
17. lis 2020

@marcicek84 omyl, mám i pedagogické vzdělání, dodělávám si druhé pedagogické vzdělání, tzn. studuji už druhou VŠ pedagogického směru, kdybys měla potřebu se v tom zase rypat. A ano, v rámci studia se dotkneme i logopedie, sice jen dotkneme, ale pořád je to více než o tom víš ty. Tvoje vzdělání a práce je totiž všem tady pořád záhadou. Myslím, že když už tady urazis všechny okolo, bylo by přinejmenším fér, napsat tvoje vzdělání a tvůj pracovní obor.
Nicméně toto je můj poslední příspěvek směrem k tvé osobě, mám lepší věci na práci.

ilonne
17. lis 2020

@marcicek84 Ještě tedy, kdyby to byl takový logopedicke problém, nejspíš by o tom poradní tým ministra školství věděl....

marcicek84
17. lis 2020

@ilonne vyjadrim se pouze k relevantni casti, te logopedie jste se asi opravdu jen dotkli,nebudu se s tebou hadat,ale diky tomu,cos napsala, lituju vsechny rodice deti s logopedickami vadami v 1.tride...ty deti budou diky rousek ve znacne nevyhode...😔
K Plagovi se vyjadrovat nebudu,ten prece za nic nemuze,za nic nezodpovida,za vse muze ministerstvo zdravotnictvi,alibista a hlavne,ze predtim ten jeho poradni tym ty rousky na I.stupni nedoporucil,prave kvuli nacviku cteni a psani(diktaty) deti prvni a druhe tridy. 🙊🙉🙈

ilonne
17. lis 2020

@marcicek84 Bože, tak naposled, nikde jsem nehodnotil nošení rousek a jestli to detem bude nebo nebude vadit. I když že zkušenosti vím, že spíše nebude, když je zapomínají sundat. Hodnotila jsem tvoji větu ve smyslu, že učitel může zadekat dideti na problémy, protože nerozezna logopedickou vadu. Za logopedickou vadu dítěte učitel opravdu nemůže, jak se tady snažíš podsouvat. A vůbec, máš holku ve školce, takže o školním režimu, nevím nic. Pokud do toho nepočítá svoji dávnou školní docházku.

hafika
17. lis 2020

@marcicek84 Hele, mě to celé s rouškami štve úplně šíleně, jedna dcera má sklon k ekzémům na tváři, takže rouška úplně super, že. Zbylým dětem rouška při delším nošení vadí. Myslím si, že je to celé nesmysl, ale není z toho momentálně útěku, když jdou už zítra. A upřímně si myslím, že když bude moci být bez roušky aspoň učitelka, tak to pro výuku bude prostě lepší, než když budou v roušce všichni, kdy to podle mě bude mít tak aspoň o 50% horší výsledky. Můj cíl je děti bez roušek, ale to je boj na delší trať.

ilonne
17. lis 2020

Každopádně, já jsem ráda, že školy otevírají a pokud roušky mají, alespoň z 50% přispět k tomu, že se zase nerozjede a zdravotníci nebudou o Vánocích "padat na h...", ale budou moci být doma s rodinou, tak tu roušku nosit budu bez keců, stejně jako moje děti.

marcicek84
17. lis 2020

@hafika no podle toho PSA se toho zbavi pro urovni rizika 2,jestli to bude az po Vanocich nebo driv,tezko rict,porad se utahuji srouby a vic a vic....

marcicek84
17. lis 2020

@ilonne zdravotnici ale maji pripady 3-4 tydennim zpozdenim,tedy uz ted je jasne, ze Vanoce budou asi stale tezke...

j.a.n.i
17. lis 2020

@marcicek84 Aha, tak když to navrhovane neni uplne idealni, tak radeji nechame to vic nevyhovující, nez to alespon tfrochu zlepsit. To ma falt logiku.

marcicek84
17. lis 2020

@j.a.n.i fakt ti nerozumim, cos tim chtela rict,opravdu nevidim logiku v tom povolit stit jen jednomu ve tride a dospelemu a tem nebohym detem detem ne...🤦🏻‍♀️

klea81
17. lis 2020

@ilonne děti si zapomínají roušku sundat? Leda nějaké opožděné, ne? Naše si ji servou hned jak mohou, stejně jako já. Venku je vůbec nenosíme a uvnitř v ní omdlevam.

marcicek84
17. lis 2020

@klea81 to jsou vsechno pani ucitelky I.stupne,ktere dostaly ulevu za cenu,ze nase deti ve tridach budou trpet v rouskach a bylo to udelano pekne potichnoucku,jinak by ucitele museli nosit treba respiratory,no ty pruhledne nosit klidle mohli,pokud by slo o chranu pred virem a deti mohly byt bez rousek...takze pri soucasnem nastaveni nase deti je chrani a oni nase deti chranit jak vidis nemusi.l,jim staci stit...brojit proti pripominkam se u nich nepripousti...Oni maji svou vyjimku a ze decka trpi nebo jim to nevyhovuje je jim sobecky vis kde...lidi by uz meli rict konecne dost,zacina se to dost zvrhavat,ale tak rodicu deti skolou povinnych je dost a je to jen na nich jak se k tomu postavi...a bude hur jak se zacne povinne tesovat a ockovat a klidne i deti,na vsechno dojde,porad se pritahuji srouby...

lucka662006
autor
17. lis 2020

@fire85 Snesu, a ráda si je přečtu, nemusím s nimi ale souhlasit a mohu diskutovat.

lucka662006
autor
17. lis 2020

@ckei Ahoj, učit ne, ale když vezmu, že by byl ve třídě a pak ještě v družině do 4 hod., tak to na těch 7 hodin cca vyjde (ano, přestávky, oběd, atd., říkám cca). Naštěstí mám možnost ho vzít po obědě domů. Že to dramatizuju, je pravda, prožívám to hodně, asi více, než by bylo nutné.

klea81
17. lis 2020

@marcicek84 s testováním nesouhlasím a naštěstí je technicky obtížné, takže doufám, že z něj sejde jako z celoplošného, všechno očkování zatím jde odmítnout, kéž se to měnit nebude.

marcicek84
17. lis 2020

@klea81 kez by,tos napsala hezky...

knuffel
18. lis 2020

@marcicek84 Víš, co udělá rozumný učitel? Pokud sám nebude muset mít roušku, nebude to vyžadovat ani po žácích. Mají právo volně dýchat 😉.

kupi
18. lis 2020

@knuffel jenže tohle rozumný učitel udělat nemuze, protože pokud se ve třídě objeví nákaza, tak bude hygiena řešit, jestli měli všichni rousky, aby nemuseli do karantény

marcicek84
18. lis 2020

@knuffel maji a kdyz si prectes oduvodneni nove vydaneho opatreni,tak pred nakazou by nas ochranila jen 12-16 vrstva doma sita rouska a kdo to nosi,takova by riziko nakazeni ze 17 procent stahla na 3 procenta a o kolik to stahne dvouvrstva jsou jednoduche pocty...nevim teda kdo s tim nesmyslem na puse koho chrani...
https://koronavirus.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-...

marcicek84
18. lis 2020

@knuffel Dalsi nesmysl je to o te ochrane pred kapenkami,velikost kapenek se pohybuje od 0,1 mikrometru až po 1000 mikrometrů,tedy jestli v oduvodneni nekdo pouziva to o ochrane pred kapenkami az od velikosti 10mikrometru a jeste pouziva slova jako muze snizit nikoli,ze to snizuje riziko,tak je to nepodlozeny blaf...ja nevim rousky maji spise placebo efekt,proto tem zakum ve skolach je toto utrpne noseni po celou dobu vyucovani mimo v tom odstavci o zacich se pise o jinych respiracnich nemocech nakonec...takze o co tady vlastne jde?

ema_
18. lis 2020

@ilonne jo a taky rikali, ze se URCITE vrati do skol 2.11. Takze na vyroky o budoucnosti moc nedam.

veverka33
18. lis 2020

@marcicek84 co tam prosím tě píšou? Nejde mi to stáhnout...dekuju

Strana
z8