Jak se připravují děti na přijímačky z češtiny?
Mám dotaz, jak se připravují vaše děti na přijímačky z češtiny případně jak je připravují učitele ve škole?
@helcaklemca ahoj, dcera už ma taky za sebou... češtinu jeli v hodinách, měli k tomu vyhrazenou jednu vyučovací hodinu tydne.
Pisou si doma cvicne testy z let minulych
@konidana
Děkuji za reakce😁
Ahoj, taky doporučuju chodit na zkoušky nanečisto např. Na Zatlance nebo To dáš. Lze to i online. https://www.zkousky-nanecisto.cz/ Tady je každý týden i žebříček, jak si vedli ostatní, což je i docela motivační.
@helcaklemca dcera chodí na přípravné kurzy, dělá doma testy z minulých let a ve škole mají 1xtydne nultou hodinu jako přípravu.
Syn tedy přijímačky nedělá, ale už od října měli možnost chodit na čj i matiku, teď mají každý týden hodinu na víc, kdo chce chodit před výukou
@helcaklemca mám neteř, která dochází na přípravu. Včera jsme se zrovna o tom všichni bavili, co vše je na těch testech a ve školách tě na to od 8tř. prostě nepřipraví... 🙈 Neteř má vyznamenání celou ZŠ a bojuje s tím
Realita ze školy - jednou týdně 1 hod matematika a jednou týdně 1 hod čeština vždy před vyučováním (už od října) - někteří tam nechodí, někteří si tam chodí sednout a úkoly na tyhle hodiny dělá tak čtvrtina dětí. Je to služba pro rodiče od základky zdarma. Děti na to kašlou, ale všichni rodiče chtějí mít doma maturanta a taky ho mít budou, tady se i na gympl dostaneš s trojkou z češtiny, a pokud ti fakt nejde matika a máš trojky a čtyřky, ještě je tu zemědělka. To je realita regionu a děti se někam vždy upíchnou a maturitu jim dnes už dají všude.
Jo a syn letos dělá přijímačky taky a nevím, co si mám myslet, od ledna zkouší ty cermaťácké testy a vychází mu furt kolem 46-49 bodů z češtiny i z matiky. Zatímco ostatní se teď probrali a začali šílet, on už by to od ledna mohl mít dávno za sebou, protože je připravený už teď tak, že ho štve, že se to nedělá daleko dřív. 🤷
Děkuji všem🍀

Už to máme za sebou, rok zpět. Syn měl doučování v kurzu na přijímačky, online doučování matiky plus ve škole měli před zkouškami dva týdny, kdy se v matice i češtině věnovali výhradně testům a přípravě na zkoušky. Žádné jiné učivo.