icon

Jak vychováváte dnešní generaci dětí?

klokanka31
9. srp 2025

Chtěla bych vás ujistit, že tahle diskuze nemá být o dohadování, nic si nikdo neberte osobně. Jen je to čistě o zamyšlení, co z těch dnešních dětí může vyrůst...
Jak spousta z vás jistě ví, mám 5 letou holčičku, a tudíž se pořád pohybuju ve společnosti i jiných dětí. A je velmi smutné, že málokdy narazíme na hodné vychované děti, a na slušné rodiče. Několikrát jsme na hřišti potkali dvě děti, holku a kluka, 8 a 6 let. Hned se přidaly k nám, chtěly hrát hry s námi. Byla jsem udivená, že jejich způsob mluvení je na úrovni dvouletých, neumí ani skloňovat. Říkala jsem si, že třeba mají nějaké postižení, a jediné co jsem řešila, tak to, že kluk měl tendenci bouchat ostatní. Zíral na mě s otevřenou pusou, proč jako nesmí bouchat jiné 🙄 Když mi vyprávěly kde bydlí, že mají tři maminky a tři tatínky, tak mi šla hlava kolem. Dneska jsem měla tu čest vidět jejich jednu maminku-tetu. Na první pohled feťačka, která jen dětem něco vynadala, pak ať si táhnou ještě hrát, a zase si šla domů. Neuvěřitelné, jak někdo může s dětmi takhle jednat. Na to mi začal klučina naštvaně vyprávět, že jeho vlastní máma bydlí v jiném městě, že je to kr*va která mu slíbila že zavolá a vysr*la se na něj. Já si jen říkala, kde se to v té hlavičce bere. Pak za nima přiběhla další 8letá holka, údajně jejich další sestra, která bydlí zas jinde 🙈 No a ta jela jedno sprostý slovo za druhým. Když už jsem jí řekla že takhle se nemluví (na celé hřiště si zpívala "pr*ám pí**" atd) tak se na mě ještě obořila proč jako ne 🙈 Tohle je jen jedna ze zkušeností s dětmi téhle generace. A mě napadá otázka, co sakra dělají rodiče? Proč nechávají z dětí růst takové spratky? A hlavně, co z takových dětí může vyrůst? 🤔

Strana
z4
bramarfi
12. srp 2025
@brunetka11
Odpověď byla smazaná

@brunetka11 myslim, ze ty zavazne zdravotní problémy ma kolibricek36, taky se mi driv s klokankou pletly

brunetka11
12. srp 2025
@bramarfi

@brunetka11 myslim, ze ty zavazne zdravotní problémy ma kolibricek36, taky se mi driv s klokankou pletly

@bramarfi máš pravdu, očividně je vnímám stejně ,-)
Takže @klokanka promiň, příspěvek jsme smazala.

Strana
z4