Jaký telefonní tarif pro 7leté dítě?
Prosím o radu zkušené maminky: jaký telefonní tarif pro 7 leté dítě? Syn bude mít telefon, aby mohl sám chodit do kroužku nebo ze školy domů, pokud ho nebudeme moci vyzvednout. Chci co nejlevnější tarif, pokud možno s rodičovskou kontrolou - volání na omezená čísla, do omezené částky (kdyby telefon ukradli spolužáci a telefonovali na placené linky, aby neudělali tisícovou škodu). Děkuji za typ.
@domina já si umím vyjednat super tarif, nevím jestli někdo nabízí levnější než je 300kč (neomezený tarif), a nikoho neurážím,tak pozor.Kdyby jsi četla, tak jsme se byli ptát na to, co by nám pro školáka nabídli a jak říkám, nenabídli nám nic, co by stálo za to upřednostnit tarif před kreditem 😝
@vendulka dcera si chtěla stáhnout nějakou hru a nevěděla, že nikde jinde, než přes wifi nemůže.Pokud nechce přijít o data. Takže prostě si nějakou hru stáhla přes data a až pak neměla nic. A nevěděla o tom a mě samotnou to nenapadlo jí na to upozornit. Není to o dementech a ani o blokování služeb a nastavení, ale o zkušenost. Dcera už ví, že stahovat, youtube atd pouze na wifi a já zase vím, že jsem to měla domyslet a upozornit ji na to. Takže iať je to kredit i paušál lze to dítě naučit nějakým pravidlům. Já třeba mám u operátora nastaven nějaký flexy strop a když provolám určitou částlu, tak si také nezavolám. Vůbec to není o tom, že s paušálem můžu volat, jak se mi zlíbí a s kreditem ne....
@kacca11 pro mě to je neomezené, když za ten měsíc nevyužiji ani půlku, tak na co platit víc?když jsem si zašla třeba do T. nebo O2 a řekla jaký mám tarif, zda mi můžou něco takového nabídnout (jelikož mi končí smlouva) tak mi rovnou řekli, že nic takového nemají, jen dražší, tak ať mi tu nikdo nevykládá, že nemám přehled a prosit se u operátora, jestli by nemohl to či ono,abych měla to či ono, raději si prodloužím to co mám a data v EU fakt nepotřebujeme, bohatě stačí wifi...by mne zajímalo, kolik se za takový tarif platí,nemyslím si, že by byl pro mě nějak extra výhodný vzhledem k tomu kolik měsíčně protelefonuji a co se týče dat,tak z 90% využívám wifi
Určitě kredit, v 7 letech je snad dítě už dost zodpovědné, aby si pohlídalo, kolik mu ještě zbývá peněz, na druhou stranu se naučí šetřit a používat telefon jen v případě nutnosti. A i kdyby kredit došel, u O2 je služba, že i bez kreditu můžeš dát vědět tomu, komu potřebuješ volat, tomu dotyčnému přijde zpráva, že ten a ten prosí o zavolání zpět, takže ani v tom bych problém neviděla.
@kacca11 S těmi dementy jsi to trochu přehnala, ne ? 😠
@domina taky mám nastavený stop, i když nevím k čemu 😀 no a naše děti mají tablety kde mají vypnutý internet,aby nedošlo k nějakým nedopatřením, takže od začátku vědí, že když si chtějí stáhnout nějakou hru nebo něco, kde je potřeba net, tak si zapnout wifi a zvládá to i 4 leté dítě, tak nechápu, proč by v 7 letech nemělo pochopit, že se má chytat na wifinu...takže je to i o rodičích co jim k tomu zařízení řeknou a jaká se nastaví pravidla
@vendulka to já chápu s tímto tarifem, že Vám nic nenabídli, ale pořád argumentujete nějakým rodinným tarifem za 1500 na 4 čísla a ten třeba rozhodně my nemáme. Prostě k manželovýmu neomezenému tarifu, když jsme se u nich upsali na další roky - asi dva jsme dostali dvě karty navíc. Jednu s daty a jednu na volání...To je vše a tu kartu jsme pak dali dceři. Stejně by se nám válela v šuplíku.Chápu, že každé má jiné možnosti, proto nelze jednoznačně říci jestli kredit, nebo paušál....
@vendulka https://www.t-mobile.cz/skolak tady to maji popsane 🙂
@palomitacheca díky, mrknu na to
@vendulka holka, ty jsi úplně marná.... 7 leté i 4 leté dítě chápe kde co, ale za předpokadu, že ho na to někdo upozorní, že. Takže jestli je tady někdo dement, tak spíše rodiče, potažmo já třeba. Když jsem jí neupozornila, aby jinde nestahovala.... Ale můžu Ti říct, že to pak pochopila a dodržuje toto pravidlo. Už nevím, jak jinak bych Ti to vysvětlila, nisméně s Tebou stejně ztrácím čas a hlavně mi to za to ani nestojí...
@kacca11 vím, já byla u vodafonu taky asi 12 let a pak mi nenabídli nic zajímavého, nebo spíše výhodnějšího než nabídl T-mobile, tak jsem šla k němu a po dvou letech zase T-mobile neměl co nabídnout, tak jsem teď druhým rokem zase u Vodafonu...spíše mi přijde , že ty nejzajímavější tarify jsou pro nové zákazníky,aby je nalákali...
No, tak ono je to opravdu taky o tom, jak se umí kdo prosadit. Já využívám teda zásadně jen kredit, protože skoro nic neprovolám a i 200 Kč za měsíc je pro mne zbytečně moc. Ale abych psala k věci , ted nedávno jsem měnila operátora, protože 7 Kč za minutu volání se mě zdá strašně moc, když vím, že jinde to jde levněji a najednou mě začali přemlouvat a nabízet takové výhody, že jsem jenom žasla. Hlavně, že mě předtím pořád vnucovali všechno možné, ale toto nikdy. Takže se nedat a když člověk postraší, že odejde, oni určitě najdou řešení, aby si zákazníka podrželi.
@palomitacheca teda to je věc ten tarif, uplne zasnu, super! Naše dcera je jeste malá, ale až povyroste, to by se mi líbilo.
Jinak se zeptám jen pro zajímavost - vaše 4 lete deti chápou, co je Wi-Fi? Naši jsou 4 roky, ale pochybuju, ze to pochopí, schválně to zkusím.
Pro doplnění - já mam opravdu neomezený tarif za 400,-/měs.
@kacca11 taky jsem byla na tarifu pres 12let stale u jednoho a toho sameho operatora, faktury vzdy placene radne. Ted jsem na materske a k udivu operatora jsem presla na kredit, bo proste nikam nevolam. S manzelem jsem v komunikaci pres den pres mail, telefon vyuzivam minimalne. Zadne jine lepsi podminky mi operat pritom nenabidl..libil by se mi takovy ten, jak mivaji firmy treba pro sve zamestnance, ale to bych musela prejit ze statni instituce k soukrome, coz je u meho vzdelani trochu problem...
@pabka nam to taky prijde super, tak to pro syna zaridime 🙂
Jinak nase 4leta dcera zatim vyznam wi-fi moc nechape, ale je fakt, ze jsme se ji to ani nesnazili vysvetlit.
@palomitacheca no prave, ze tu padl názor, ze 4 lete dítě pochopí, ze muže stahovat jen na Wi-Fi, to bych chtěla vidět, jak to ta naše pochopí 🙂 ale taky jsme to jeste nezkouseli vysvětlit, to je fakt...
@pabka vzhledem k tomu ze nase deti jsou na mobilu pripojene jen pres wi-fi, takze ani o jine moznosti pripojeni nevi, tak to vysvetlovani u nas asi bude trosku slozitejsi... 😀
žádné - jsem odpůrce tohodle 🙄 při nejhorším kredit, kdyby mi už hořela koudel u zadku a nemohla jinak. Nouzové volání je vždy zdarma.
dcerka má mobil po zkušenosti, kdy odpadl kroužek a poslali je domů, já doma nebyla a průser na světě /vyřeše, švagr bydlí ve vedlejším vchodě, šla k němu, zavolal mi/, také už tak 2/3 dětí měly mobil. Dostala starý po mě 😉 s kreditem. Má ho 4měs, z kreditu chybí asi 30kč. Má omezená data, aby na net mohla jen doma na wifi. Vyhovuje nám to takto. Až bude starší, bude chtít volání, net víc, přidáme ji do naší smlouvy.
Dala bych kredit ! Pokud je Vám teda třeba jedno , že se muže stát že bude mít pak jednou zaplatit nějakou krásnou částku , dejte klidně tarif ! 😀

@vendulka vy sama máte dost omezené zkušenosti, co se týká nabídek mobilních operátorů a proto nemusíte urážet ostatní. Možná si ani neumíte nějaký šikovný tarif vyjednat. Je to o vyjednávání a vyjednávací schopnosti Vám očividně chybí...