icon

Jaký telefonní tarif pro 7leté dítě?

veruska007
19. srp 2016

Prosím o radu zkušené maminky: jaký telefonní tarif pro 7 leté dítě? Syn bude mít telefon, aby mohl sám chodit do kroužku nebo ze školy domů, pokud ho nebudeme moci vyzvednout. Chci co nejlevnější tarif, pokud možno s rodičovskou kontrolou - volání na omezená čísla, do omezené částky (kdyby telefon ukradli spolužáci a telefonovali na placené linky, aby neudělali tisícovou škodu). Děkuji za typ.

Strana
z3
veruska007
autor
22. srp 2016

@astyna Když jsem měla půlroční dítě, taky jsem byla odpůrcem. Jenže realita je jiná, syn jde do druhé třídy, už v první třídě měli telefon skoro všichni spolužáci a jakákoli akce školy nebo výlet, exkurze apod. - děti přijedou kdoví kdy, odhad je +/- 2 - 3 hodiny a po akcích školy je nebere družina. Učitelé ani jiný dospělý doprovod rodičům dětí vědět nedávají. A kdo si nezavolá rodičům, zůstane buď bezprizorně bloudit po okolí nebo čeká dvě i tři hodiny na dítě, případně i na špatném místě, protože autobus nakonec přijede jinam ☹. To stejné s kroužky, které jsou třeba i v rámci družiny - kroužek odpadne, rodiče se to nedozví, přijdete pro dítě na pět a dozvíte se, že děti byly vypuštěny ve tři hodiny, protože kroužek družiny odpadl... a tak. Radši mobil, než nahánět dítě po okolí nebo se utelefonovat obvoláváním rodičů spolužáků.

krystalka
23. srp 2016

@veruska007 - ono je to asi různé....třeba u syna ve třídě mobil mají asi 2 spolužáci - půjde teď do třetí třídy....a tyhle věci tam děti prakticky neřeší....synovi jsme ho dali až teď v létě, když byl párkrát chvíli sám doma (dostal starší tlačítkový s kreditem), ale jinak ho nepotřebuje - u nás ve škole to tedy funguje podstatně jinak - u všech výletů a akcí je vždycky uvedený čas návratu - plus mínus půlhodina a vždycky je zajištěný dozor, než si děti rozeberou rodiče.....jinak máme mobil na paní učitelku i na družinářku, oni na nás taky, takže klidně dají vědět třeba SMSkou, když je něco mimořádného, družina funguje do pěti, takže do té doby prostě děti mají kde být....to samé v kroužku v DDM, taky v případě nějaké změny volají a vyloženě nám lektorka řekla, že pokud se náhodou stane, že bychom se zdrželi a přišli vyzvednout pozdě, tak že se nemusíme bát, že by tam dítě někde bylo bezprizorní, že tam prostě s ním počká.....

merope
24. srp 2016

@veruska007 Koukám trošku nezodpovědná škola. To je tak daleko, že syn nemá klíče od bytu a možnost dostat se domů sám? Ale jinak držím pěsti, já mám historicky 2 čísla, to druhé bývalo za 1 Kč za měsíc, tak jsem si ho držela, pak ho nenápadně zdražili na 50 Kč a teď ho chtějí dát za 100 Kč. A co se dívám různě, tak prostě tarify pod 100 Kč měsíčně pomaloučku, polehoučku vymizely. Takže by mě zajímalo, odkud jsou ty popisované tarify za 1 Kč měsíčně, protože o žádném už nevím. V diskusi doporučovaný Školák je za 100 Kč měsíčně - trošku drahá sranda, pokud to má mít jen na volání rodičům.

Tzn. já osobně bych volila tlačítkový telefon (když ho ztratí, není to taková ztráta) a předplacenku. Jedna moje studentka (soukromé doučování) mi takto posílala pořád SMS, ať se jí ozvu, protože neměla kredit - tzn. šlo to i jinam než jen rodičům.

veruska007
autor
24. srp 2016

@merope Jo, telefon neřeším, dostane starý tlačítkový. Loni měl syn 6 a po velkém městě jsem ho nenechala chodit samotného, letos možná někdy sám půjde a proto chci telefon - abych mu mohla zavolat, zda dorazil do kroužku, do školy... cesta není úplně bezpečná. Domovní dveře si bohužel sám neodemkne.

sarihy
Autor odpověď smazal
kamila297
26. srp 2016

@veruska007 Jsem celkem v šoku, že vaše škola nezajistí chod družiny, když se děti odněkud vracejí. Možná by to chtělo řešit s vedením školy. U nás škola zodpovídá za dítě, dokud si ho rodič nevyzvedne, nikdy by děti nenechala bezprizorní někde na ulici...

lilly85
9. bře 2017
Uživatel lilly85 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lilly85.

Ahoj, náš syn taky začal chodit do kroužků a místo mobilu sme mu koupili hodinky s gps. Jde na ně i volat, a psát sms. A hlavně víš, kde zrovna dítě je. A na rozdíl od mobilu je má pořád na ruce a ne hozené někde na dně tašky.

ija1
9. bře 2017

mam vodafone a dostala jsem pro ne tarif pro dite zdarma - 50 minut volani do vf, neomezene sms a 20mb dat, s tim, že 250mb stoji 99 Kc, ale ty vubec nepotrebuje.....

hanicka_valik
9. bře 2017
Uživatel hanicka_valik je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od hanicka_valik.

My taky kupovali pro dceru hodinky Gator s gps. Slouží i jako mobil, je potřeba mít SIM s povolenými daty. Ale spotřeba je opravdu minimální. Měsíčně platíme asi do 200. Pokud z nich nebude ale dítě volat, stojí provoz asi 50 Kč a hlavně pořád vím kde je a můžu mu kdykoliv zavolat nebo poslat sms. Určitě lepší než mobil.

spulinek87
19. bře 2017

Registruj te se , a firma,která má přehled o všech nabídkách na trhu vám zdarma vybere tu nejlepší možnost. 🙂

Tarifomat

mku
19. bře 2017

@veruska007
Ja jsem presne ze stejneho duvodu poridila v prvni tride kartu na kredit. A kdykoliv mi volala tak jsem ji vymackla a volala jsem ji zpet. Stejne to delala babicka a deda. Takze kredit 200Kc vydrzel cely skolni rok. Od ctvrte tridy ma tarif 30minut a 3GB, protoze obcas si vola s kamarady ze jdou ven, resi ukoly atd. A data ma proto, ze dostala muj stary iphone a mam to napojene na svuj telefon a vidim ji diky datum kde se pohybuje.
Tarif mam na sebe pres meho zamestnavatele (mame to zvyhodnene jako benefit) a platim cca 240kc/mesic.

mku
19. bře 2017

@veruska007 jeste doplnim ze samozrejme ma zakazane vsechny placene sms atd.. to ti poradi operator.

veruska007
autor
2. dub 2017

@mku díky

karjala
12. čer 2017

My máme BleskMobil, kluk volá na 3 čísla za korunu za minutu. Koupili jsme ho v akci novin Blesku, takže jsme platili 150 Kč a dostali 300 Kč navíc jako dárek na půl roku. A ta akce bejvá v Blesku každou chvíli. Má ho od února a zatím to neprovolal 🙂

veruska007
autor
12. čer 2017

@karjala Díky... tohle by bylo super. Tak já budu pokukovat po akcích 🙂

princikovi
20. čer 2018

@veruska007 řeším nyní to stejné, jen bych upravil ty tři čísla za 1,- Kč. Toto odpověděli z BleskMobil "na první číslo je ta sleva nastálo a na ty další dvě je to pouze na 30 dní po dobití." minimální částka pro dobití je 200,- Kč

bamak
31. pro 2018

@dana3262 ahoj, můžu se zeptat na zkušenost s GPS hodinkami? Jaké máte? Jsou spolehlivé-přes ost, výpadky signálu... Díky za info.

bamak
31. pro 2018

@lilly85 muži se zeptat jaké hodinky máte a jak jste spokojeni? Dekuju

dana3262
20. led 2019

@bamak ahoj, chvili to pouzivali. Funguje to docela dobre. Pak jsme se na to nejak vykaslali a ted jsem je zas vytahla pro prvnaka. Zatim je mel 1x. A gps jsem vypnula. Takze jsou jen na zavolani mame a ukazovani casu.
Ale ta gps fungovala i na chate. A dost presne musim uznat..

Strana
z3