icon

Máte plnit stravovací zvyky kamarádů vašich dětí?

3. říj 2022

Syn má kamaráda. Občas si s jeho maminkou vypomahame, že je vyzvedneme ze družiny jedna nebo druhá a pak si je u sebe vyzvedáváme. Problém je, že obě rodiny máme odlišné stravovací návyky. Nedělám z nas svaté, prostor na zlepšení máme.
Teď mi volala maminka, že od nás chodí kluk hladový, ať s tím něco udělám. Prý je z domova zvyklý mít odpoledne buchty nebo koláče. My máme teď štrůdl, ale to kamarád nejí. Prý mu mám koupit koblihy nebo Donuty, ale ne jeden, ale aspoň 2-3 a k tomu nejlépe kakao.
Syn u nich posledně dostal čokoládový pudink, který nejí. Nemám s tím problém. Najedl se doma. Nikdy bych si neřekla, že mu má nakupovat a dělat k jídlu to nebo ono.
Nebo je běžné si říct a vyhovět?

Strana
z3
autor
4. říj 2022

@orchidis já mu nabízela vše možné. Včera se chytil na ten štrúdl. Takže super a jeho maminka večer nevolala. Moje dítě je extra odolné, nebojím se, že od něj něco "chytí".
Ale navedla jsi mě, příště zkusím zeleninové hranolky na plech. To synovi dělám občas jako odpolední rychlovku, tak to by se mohl chytit i kámoš, protože hranolky.
My máme s tímto kamarádem super historku, kdy se synem sklidili asi 8 rajčat a on seděl a fascinovaně sledoval, že někdo takový hnus jí dobrovolně 😂😂
Taky jsem uvažovala, že mu koupím, co máma chce, ale na druhou stranu se bojím, aby to nebylo, že teď ustoupím a za chvíli jim budu vysluhovat.
Kdyby to bylo dítě kamarádky, tak neuvažuju. Tam kupuju, co má kluk rád a ona našemu taky.

@pampeliska1313 maminka tvrdila, že štrúdl kluk nejí, protože je málo sladký a nemá rád jablka.

2hanah
4. říj 2022

Já jsem vždy za nabídky jídla pro mé děti kdekoliv vděčná, protože právě si tím rozšíří obzory a kolikrát se stalo, že zjistily, že jim chutná něco, co mi jíst nechtěly nebo prostě našly něco nového, co jim chutná a vařili/pekli jsme i doma, a v dnešní době navíc neopomenu to, že všechno je hrozně drahé, takže si vážím toho, když dětem dá nebo nabídne maminka kamaráda jídlo, pití. Mamince bych řekla, ať mu tedy svačinu vždy zabalí s sebou podle uvážení, pokud chlapec nejí, co je nabízeno u nás a tato, jak to čtu by měla ocenit, že by chlapec mohl odkoukat zdravější formu stravování, evidentně ale nemá všech pět pohromadě, když vůbec vznese takový požadavek a hlavně tím přizná, že malé děcko láduje denně hromadou dunutů a ještě s kakaem!!! Jen při té představě se mi dělá zle a ládovat to do vlastního dítěte??? Nechápu🤦🏼‍♀️ asi bych se zeptala, co je na takové svačině prospěšného narozdíl od té naší.

petrasipkova1
4. říj 2022

vůbec bych to nepodporovala, prostě u nás nic takového nemáme, nejíme, nekupujeme. Když přijdou dcery kamarádky, nasypu jim oříšky, křupky, hromadu ovoce a zeleniny a hotovo. Když přijdou že mají veliký hlad, dostanou chlebík s Lucinou a parmazanem např, nebo okurkou, vajíčkem. Když jsou u nás déle udělám banánové lívance nebo palačinku a hotovo. Vůbec bych se tím nezaobírala a pustila to druhým uchem ven.

kamimnichov
5. říj 2022

Necetla jsem vsechny odpovedi,ale ja to mam tak:
Muj syn je tez vybiravy, presto, ze ja varim hodne se zeleninou i ovocem. Pokud nekam jde, dam bud vic s sebou, nebo je to jeho problem. Naminjy i upozornuju, ze je takivy a at si z toho nic nedelaji a neresi ho.
Z druhe strany: mela jsem jeho kamarada vyzvednout. Chtela jsem lepsi svacu na hriste. Koupila jsem hroznove vino a precliky (pecivo, ne ty ala slane tycinky). Preclik miluje kazdy. Hrozno ale nechtel. Nenutila jsem, hlady neumre- mel pevivo. Kdyz jsem se ptala, co ma rad, tak pry zeleninu. Syn se ji ale nedotkne. Dcera ale miluje rajcatka. Takze priste jsem vzala pecivo, hroznove vino i rajcatka a kazdy mel svoje.

Nikdy vych si nedovolila nadavat a diktovat, co koupit. Je to opravdu uz pres caru.

Strana
z3