Návrat dětí do škol. Dáváte děti do školy?
Ahoj . Holky mám zajímá mě , jestli některá z Vás dává deti do skoly . Měla jsem rozsahlou debatu se známou . A ta to zarytě odmítá . Tk mě tak,, ze zvědavosti" zajímají i nazory ostatnich maminek . 🤔
Proč by nešli, když konečně můžou? Mám syna v druhé třídě, testování je naprosto v pohodě, daleko šetrnější, než antigen na odběrovém místě, který se odebírá ze zadní části nosu, který podstupoval prcek pokaždé, když se chtěl vidět s babičkou. Ano, citlivost testů je diskutabilní, ale je to dle mého názoru prkotina. Včera usnul až po 23 hodině jak se těšil..
Obec společně se sponzorem zajistili dětem PCR testy, takže chodí předškolák i školák ( ten šel dnes poprvé od Vánoc) .... Žijeme dost izolovaně, děti jsou na vyjímky jen s námi, takže jsme rádi, že se mohli kluci vrátit mezi spolužáky ....
@stenlunka11 Každý má právo odmítnout, je to její volba. Ale mé děti (ty které můžou) jsou ve škole, takže dnes po půl roce mám doma zase jen jedno, tak tiše oslavuji a doufám že to vydrží a třeba se ještě v letošním školním roce dočkám toho že půjdou všichni naráz, to bych od samé radosti nevěděla co s časem 😂
@gramar 😃😃😃😃😃😂 naprosto to chapu 😃
Dávám, 3 a 4 třída. Doma k tomu dvouleté batole. Nevidím důvod proč ne. Už to potřebují jako sůl. My jsme tedy prodělali covid v březnu,takže skoro až do konce roku se testovat nemusí,ale šli by i kdyby covid neměli už. Vyšlo to tak,že chodí každý v jiný týden, takže pořád tu jednoho distančního mám. Ale všechno lepší než minulé 4 měsíce.
Ano chodí, syn druhá třída, šel dnes poprvé. Dcera chodi do školky už od minulého týdne. Není predskolacka, ale pracuji v nemocnici a tak chodit naštěstí může 😁. Syn byl malinko nervózní, ale moc se těšil, dcera chodi také moc ráda
@stenlunka11 u nás první stupeň cca 400 žáků. Chodí všechny děti (samozdrejme rotačne) žádné dítě nezůstalo doma.
Samozřejmě, jsme rády obě dvě.
@abig já bych si moc přála aby se u nás ve školce taky testovalo pcr. Pak bych jí klidně pustila. Žijeme stejně jako vy, bohužel jsme za blázny 😔
@stenlunka11 Mame teda zatim predskolacka a do skolky nechodi, protoze jsem ve 3. trimestru. Kdybych nebyla, pak ho tam dam.
Z povinnosti testování a hlavně nošení roušek nejsem nadšená, ale ano, dávám předškoláka do školky a prvňáka do školy. Dnes šli poprvé a já jsem po 2,5 měsících poprvé v práci a musím říct, že už jsem to opravdu potřebovala, a děti nepochybně taky 😀
Samozřejmě, holky chodí obě dvě. Konečně se dočkaly, moc se do školy už těšily.
Naprosto chápu, že to známá odmítá, taky se mi příčí dělat nesmysl, jen proto, že to někdo vyhlásil. Nicméně jsem to nechala na synovi, a ten jít chtěl, jsme domluvení, že když (až) ho zase začne ve škole bolet hlava, tak řekne učitelce, aby mi zavolala, a budem se učit doma.
@stenlunka11 upřímně, když i nás 4 letý syn, který nesnáší čístění nosu, uší apod je ochotný se nechat dvakrat tydne testovat jen proto aby mohl do skolky .. tak to zvladne i starsi dite. navic, mamka rikala ze jedini kdo to tezce nesou jsou rodice, deti s tim vubec probem nemaji, ani s testovanim ani s rouskami
Ne, druhák nechodí a za těchto nesmyslných podmínek ani nebude. Nechodí více dětí z jeho třídy. Učivo zvládá dobře distančně. Školková taky nejspíš nepůjde, ledaže by ustoupili i od testování, kdyby to teda náhodou otevřeli. Děti se už dávno potkávají mimo školu/školku, žádná izolace se nekoná.
Podmínky jsou poněkud zvláštní, ale letos už by šli i kdyby nevím co. Vloni jsem je nedala, bylo to takové podivné, nejisté, vídali jsme se s babičkou, starší měl ve škole a s učitelkou problémy, víc nám vyhovovalo učit se doma. Doma byla tehdy tak půlka třídy. Teď jsou doma ze třídy dvě tři děti. A příští týden možná půjdou skoro všichni. Jedni rodiče čekají na jistější pokles, což vypadá že bude,tak už dítě pustí.
O učivo nejde. Jde o jiné věci. Už i mladší byl z online výuky zpruzeny, ztrácel zájem, motivaci, nebavilo ho to. Oba jsou rádi,že aspoň ten týden můžou chodit normálně ( relativně,protože nechodí na oběd,do družiny, nemají žádné akce..) do školy.
Co to je za otázku??? 😃V mém okolí každé dítě které má možnost jít do školky, školky, tak šlo hned jak to bylo možné.. Problém s testem a rouskou mají hystericky rodiče, děti jsou v pohodě.
@klea81 Je to věc pohledu, já dnes po roce měla až dvě děti ve škole a až tam půjde (snad) i to třetí, tak snad radostí vystřízlivím i za cenu testů a roušek. Sami chtěli těšili se tam a z testů mají srandu a opravdu si nepřipadám jako někdo bez vlastního rozumu, co dusí své děti... 😉
Ano, moje šestiletá dcerka již do školy chodí. Každé dítě potřebuje sociální kontakt mnohem více než kdokoliv jiný. Testy jsou šetrné, věřím že v září se do školy vrátí většina dětí. Vše záleží jak rychle se dokážeme proočkovat.
@janakodrova sociální kontakt jde snad i mimo zš, ne?
@janakodrova myslíte, že jsou šetrné, když je dosud nikdo neschvalil ani v Číně, ani v EU, jen mají výjimku od Blatného do 30.4? Nezávadnost je jedna věc, druhou je spolehlivost. Ta se udává mezi 25-45%, takže i hodit si korunou je lepší a hlavně levnější.
Tak asi nejvíc proti jsou maminky, které si můžou dovolit být na očr. Já mám sice HO, ale popravdě produktivita s dětmi není úplně nejvyšší. Na distancce to ještě jde, ale nedovedu si představit dohánět doma co udělají za 4 hodiny ve škole. Já s ní dopoledne u učení sedet nemůžu a odpoledne už nemá tu pozornost. A taky chci aby byla někdy venku.
@stenlunka11 Děkuji všem za reakce a nazory . 😊

Ano, dávám. Syn 2. třída chodil po celou dobu, co to bylo možné. Teď chodí také. Dcera, předškolačka chodí do školky také.