Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@klea81 to jsem taky nepochopila, ale asi učitelé nebudou mit kapacit když budou učit nižší stupeň v menších skupinách, v květnu půjdou do práce...
@ilonne no pravda to můžou, takže OČR asi opravdu jen max. do půlky května a rozšíření na ty děti asi zmizí? Uvidíme s čím přijdou, sama jsem zvědavá
@marcicek84 No hlavně je tam napsáno, že to tak bude pokud to počet nemocných dovolí, tak uvidíme. Ale ty menší skupinky se mi líbí.
@ilonne každopádně pro vás učitele to bude ještě víc náročnější, budete muset učit ty menší skupiny a zvládat on line vyuku těch větších, nevím, zda jste tímto tak úplně vyhráli, ale taky bych počkala na tu interpretaci přesných podmínek výuky a hygienických opatření...
@marcicek84 Já jsem v pohodě, já mám deti 8, ale tohle by nikdo nezvládl. Přijít domů a ještě dělat online. Spíš si myslím, že to bude po dnech. Prostě ty skupinky budou mít určené dny a hodiny. A budou pevné.
@ilonne dokonce bych se nedivili, že se budete přesouvat i mezi školami na tu vyuku, když se studenti zjevně využívat nebudou a některé p. učitelky půjdou třeba na OčR, navíc se uvažuje i o jeho zvednutí, jen jsem zvědavá kolik ten stát bude stát....ani naše děti to nesplatí možná ani jejich děti...
jinak tam o dnech ale nikdo nic neříkal, myslím, že i proto se ti učitelé 2. stupně nepovolali, aby se to dalo zvládnout, aby to nakonec pro vas ty skupiny nebyl spíše damajský dar...
@ilonne každopádně pokud se v květnu otevře školka, tak budu ráda 🙂
@klea81 to je pravda s tou látkou...já jsem ještě myšlenkama ve školce a max. na I. stupni 😂
@marcicek84 Už teď to stojí hodně, stačí se podívat, kolik stát emitoval od března dluhopisů a kolik jich ještě plánuje ☹
@klea81 a jak si tu izolaci predstavujes? Nemaji vubec vychazet a zavrit vsechna okna a dvere? Vzdyt take potrebuji komunikaci. Co lidi, co ziji sami? Vis, co to pro ne vubec znamena? To mi prijde egosticke...babi, dedo, zavri se do izolace, protoze Pepik potrebuje do skoly... a co starsi generace, co vyzvedava deti ze skoly, protoze rodice musi pracovat?
@marcicek84 precti si to jeste jednou...psala jsem 1.stupen a skolky...ale sama uz asi vidis
Nějak mi uniklo, jestli budou i otevřený družiny a školní jídelny nebo jen na 4 hodiny do školy a pak domů? To je totiž taky důležitej faktor pro možnost práce rodičů. Nevíte, jestli o tom mluvili? Jinak mi ale ten návrh přijde rozumný.
@marulu v tomto článku je, že družiny ne.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/do-konce-s...
@marcicek84
@klea81 a to je presne to, co se resi...vidite to jenom ze sveho pohledu....A co skolky, co maji ve tride 25 deti? To budou uprednostnovat podle ceho? Rodice si ranou zahrajou papir, nuzky, kamen a podle toho pusti dite do skolky?
A kdyz nepotrebujes hlidani, to je skvele...a co rodice malych deti na 1. stupni, ktere nebudou moci dat deti do druziny, budou bez obeda a nemaji nikoho, kdo by je vyzvedl, protoze nemaji hlidani, musi byt od rana do vecer v praci, nemaji v okoli blizkou rodinu a ani nikoho, kdo by jim deti na odpoledne kazdy den k sobe vzal? Vy to neresite, ale je hodne rodin, ktere toto resit budou muset.
@marulu ale v druhým zase je toto:
Učit je bude pouze jeden pedagog a děti se odpoledne nebudou mísit ve školních družinách.
To by se dalo vyložit i tak, že každou skupinku bude odpoledne někdo hlídat, jen se nesmí smíchat v družině jako obvykle.
Podle mě se to bude teprv upřesňovat.
@drep nemyslím že sirim paniku. Jen říkám co je pravda. Pokud vy si myslíte že jste nedotknutelni tak si choďte kam chcete 😁
@betelgeuzz díky, tak uvidíme jak to bude, je pravda, že pokud by děti byly ve škole na 4 vyučovací hodiny, tak toho rodiče moc nenapracuji.
@drep a nesedim doma zakopana, chodíme ven, dokonce i do krámu chodím! A představ si, taky mám homemade roušku... Ale otevření škol a chození na procházky je trochu rozdíl
@marcicek84 Jak jsem psala, pokud to zůstane v té rovině dobrovolnosti, jak je to nyní napsané, já stejně dceru do školy nedám, ani syna do školky. Ve školce je 25 děti ve třídě, takže to i učitelka pomůže. A dcera má dalších 25 spolužáků. Pojede k babičce a ta ji bude učit. Syn buď pojede k druhé babičce nebo si ho bude brát chůva společně s nejmladším synem. Pokud bych neměla tyto možnosti, také bych si musela vzít OCR, protože není ani ta družina. A manžel policista si dovolenou vzit nesmí.
@linee @ilonne ale pochybuju, že školky budou mít tak velké skupiny, max. 15 dětí, takže se to bude muset dělit, tedy pokud si někteří doma děti budou moct nechat to asi pomůže, ale pochybuju kdo pracující si to bude moct dovolit, od půlky března na home office, někteří odstávky, no v červnu někdo na to, že chceš nechat dítě doma, nebude zvědavý a to nemyslím zle, prostě je to tak...už v květnu začnou skřípat zubama...
@marcicek84 No a také se to může ještě zhoršit a pak neotevrou vůbec nic.
@ilonne a nebo do nas narazi meteorit a vyhyneme jako dinosauri...
@ilonne a jak teda budes ucit pokud te povolaji do nejake skupiny,2 deti nechces poslat do skoly ani do skolky,starsiho chces dat k babicce,to budes na OCR? To rozdani deti babickam je taky super napad,kdyz se maji chranit,to ty deti nebudes navstevovat,kdyz budes ucit???To je asi neudis vic jak mesic.Zas mi to prijde jako reseni abys neprisla o penize na OCR a najednou jak jsi hlasala o tom jak chces vsechny chranit,tsk jsi to ted paradne poprela,ze by ti penize u tebe byly na prednim miste???

@novamamina tak ty jsi fakt ekonom roku s názorem, že nikdo není doma zadarmo. Slyšelas už někdy o tom, že ty peníze musí někdo státu odvést? Že nerostou na stromě ani si je stát netiskne, jak by kobliháři potřebovali 🙈🤷♀️
Já si dneska odběhla svůj okruh, protože dobrá kondice je nejlepší prevence nejen covid19 a zítra půjdu ve své home-made látkové roušce do ambulance, protože fakt není válka, abych neřešila bolavá záda a břicha a kolena svých pacientů a o víkendu budu v kvalitním čínském respirátoru jezdit s houkajícím autíčkem, do práce rozhodně nepůjdu v panice, že se nakazím a bídně zhynu na chodbě přeplněné nemocnice. To je moje forma boje proti covidu. Ty klidně dál buď někde zakopaná a šiř paniku na internetu, to je asi zase tvoje forma boje.