icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

puhelin
17. dub 2020

@ninive211 Ano, presne tak. Mame v tom dobry vzor. Ty prvni tri dny nemocenske to i trochu zjednodusily.

krtcice
17. dub 2020

@marcicek84 souhlasím s tebou naprosto ve všem. Vždy jsem si pochvalovala, že jsem ráda že už nežijem v komunismu, že jsem přivedla děti na svět ve SVOBODNÉ zemi. No a teď? A ano, vážně uvažuji o vystěhování se jinam jak tu někdo psal. A že bych měla kam, moje sestra i partnera sestra žijí v cizinè každá v jiné zemi , tož i vybrat by jsme si mohli.

ninive211
17. dub 2020

@krtcice Kdyz ony ty "svobody" momentálně omezují uplne vsude, i v nejvice demokratickych statech jako USA, VB... i kdyz tam prave kvuli tomu ohaneni se svobodama za kazdou cenu to zpocatku podcenili a dopadlo to, jak to dopadlo...viz vyjadreni EU, nejdriv nas zdrbali za to, ze si dovolujeme zavrit hranice, po tydnech si konecne dovolili pripustit, ze covid dost podcenili...tam, kde se "svobody" omezily zavcas,tam to zabralo. Ted jde jen o to, aby se toho nezneuzilo v ramci "vyssich cílů" a neomezovalo se to vice, nez je nezbytně nutné. Coz s AB v čele vlády opirajici se o podporu komunistů, ktery ma vliv i na média, se docela obávám a bohužel oprávněně...

marulu
17. dub 2020

@ninive211 myslím, že vidíme věci dost podobně, je jasný, že na ulici se nákaza jen tak neprenese, jenže když se to ještě víc rozvolni, tak tu za chvíli nemá roušku nikdo. Jde o to, že je to levné, příliš neomezují a přitom poměrně efektivní řešení, proto by se mělo rozvolnovat až jako poslední. A fakt mě vytáčí, když tu některi vykrikuji, že jim nikdo nebude nic nařizovat, že se v tom dusi, že to sem kulturně nepatří atd. Já samozřejmě taky doufám, že třeba a v létě budeme venku bez rousek, ale zatím to je předčasné a vyhrano ještě není. Jinak s tvým pohledem na vládu souhlasim,prokazali, že jsou jen figurky, nebyli schopni nic zařídit, jen mleli, jediný kdo se zachoval jako politik byl ministr vnitra, proto ho napřed k ničemu nechtěli pustit. Mohl položit vládu, ale neudělal to, a za to si ho vážím, přestože s ním politicky nesouhlasím. Že je potřeba A. B. hlídat je jasný, od toho tu je opozice a Milion chvilek......hodnocení postupu rozvolnovani je nyní zbytečné, bylo by to na dlouho, vždycky bude někdo nespokojený, ukrivdeny a jestli byl postup dobrý nebo špatný stejně ukáže čas

krtcice
17. dub 2020

@ninive211 no právě tohle myslím. Věřím, ža našim vládním představitelům tohle velmi hraje do karet. Je mi jasné že teď se omezuje všude vzhledem k viru. Jen mám starch co tady v té zemi bude dál ☹

marcicek84
17. dub 2020

@puhelin
@heligona
ano milé dámy, názor je ze 17.3., který se samozřejmě může měnit a vyvíjet s postupem epidemie, stejně tak jak to mění vláda i epidemiologové,stejně tak, když člověk věřil, že to má smysl, protože to bude přechodné nikoli trvalé opatření a díky bohu za to, že dokážu porovnat informace a vyhodnotit je dle aktuálního stavu, takže pokud to ani jedna nechcete pochopit, to už je váš osobní problém, ale ne můj. Jestli jsem někde psala, že souhlasím s rouškama po neomezenou dobu všude bez rozvolnění, nebo v létě, prosím ukažte mi kde. V opačném případě obě mlátíte prázdnou slámu.

marcicek84
17. dub 2020

@ninive211 myslím, že lidé rádi omezí své svobody, ale to vzetí svobod bylo nějak moc rychlé, ale navracet se jim moc nechce, k některým se ani nechtějí vyjadřovat, tedy plán nemají žádný, takže to je to, že si člověk říká, ano budou nám to prodlužovat jak malým dětem z týdne na týden, abychom se nečertili...mne třeba chybí celkově pandemický plán, tedy např. když začne růst nemocnost na tolik a tolik denně, roušky budou povinné tam a tam, když to bude na té a té úrovni budou jen doporučené atd. ten vir s námi může být i několik let, zároveň by lidé měli vědět, kdy zase roušku odloží, takže bez takového plánu se stejně neobejdeme, ale ono je lepší nic neřešit jen plošně nařizovat, však o ne nejde, oni chodí na obědy v lánech a dělají si pravidelné testy...no a ten sám plán by měl být ohledně hranic, ale třeba navázaný na nemocnost v jednotlivých zemích...nechce se jim, to je horší jak by nemohl...

klea81
17. dub 2020

@krtcice však můžeš si něco koupit ve stánku, ale máš odejít 15 m a držet se na 2 m od ostatních. My si zmrzlinu slizali normálně na lavičce na ulici.

marulu
17. dub 2020

@marcicek84 to asi špatně posloucháš, řekli, že ta hranice na zbrzdeni uvolňování je kolem 400 lidi denně. Jenže ono to není jen o počtu nárůstu nemocných, důležitý je počet lidí v nemocnicích, na JIP, ventilaci.....oni by ti jistě rádi dali přesná data,ale neví je, nikdo je neví. Ten vir je nový, stále se učíme, věř mi že týmy vědců jedou na plné obrátky. Jo chápu, že je blbe žít bez plánu, prvni tyden jsem z toho byla totalne šílená, ale teď už chápu, že si člověk v tyhhle situaci moc plánovat nemůže, tak to tak beru, ale podle tebe jsem tím stádni typ

marcicek84
17. dub 2020

@marulu no to řekli k tomu plánu co vydali tedy k rozvolňování firem a škol, ale v něm jsem nic o rouškách a cestování neslyšela...dali zase něco napůl neúplný plán a zase je tam nejistota v očekávání, jako občan mám na tyto informace přece právo...stačilo by tam uvést, tak tehdy vydáme plán ohledně uvolňování v rouškách (zatím nelze hodnotit) nebo uvolňování v cestovním ruchu /zatím nelze hodnotit), ale ani toto neproběhlo, tak to si tak o tom myslet...ano stádní typ se neptá a čeká...
k cestovnímu ruchu ti řekli že to neprojednávali a k rouškám, že zatím do konce měsíce je chtějí ponechat a že plán platí, pokud je budeme nosit a že ani po něm je zřejmě neodložíme....takže sorry jako...

marulu
17. dub 2020

@marcicek84 jasně ty máš právo a nad tvé právo nic není.......ty tomu evidentně rozumíš všemu nejlíp, mohla bys jim jít všem radit. Já jsem se ti snažila vysvětlit, že v nejistotě teď žijí všichni a ještě to nějakou dobu tak bude, ale ty si porad jedeš jen tu svou.......

marcicek84
17. dub 2020

@marulu ano protože jsem jako občan na svá práva nekapitulovala, což není špatně, protože pokud se všichni lidí smíří s tím, že si s nimi stát dělat vše jak se mu zlíbí, tak jsme v totalitě...mně to jedno prostě není, to nebude zvonění klíčemi na hradě, ale lidé jim tam budou házet roušky, možné ne ve shlucích, ale po jednotlivých 2 m odstupech ale jinak jim to asi nedojde, a ano ať jim tam třeba nahážou celou hromadu, když odmítají komunikovat...

ninive211
17. dub 2020

@marcicek84 Já taky postupem času trochu pozměnila názor na to všechno, zpočátku bagatelizace, pak jak se to dostalo k nám, tak jsme kvitovala opatření vlády, jak je to rozumný, nutný, jak se máme vlastně v porovnání s jiným, mi zeměmi, kde to zanedbali,super, že máme vládu, která je v tomto rozumná...pak s odstupem času vystřízlivění, že vláda nezajistila ochranné pomůcky a sice jsme je zajistili v Číně, ale za jakou cenu, podlízání Číňaům, pomalu klanění se, děkování za něco, co jsme si KOUPILI za přemrštěné peníze...nucené plošné nařízení nošení něčeho, co vláda nezajistí (prázdné kecy AB, jak OSOBNĚ doveze a zajistí roušky všem...samozřejmě vyšlo do ztracena, do schránky nikdy nikdo nedostal jedinou roušku a i kdyby, bylo by to jen prázdné gesto a "kobliha") a spoléhá na občany, že "si udělají sami", ještě že český človíček je tak vynalézavý a šikovný, v takovém USA by tohle v žádném případě nešlo plošně nařídit roušky, protože tam si většina Amíků neumí ani přišít knoflík ke košili, mnozí ani doma nemají jehlu a nit... Rozumný mi přijde přístup Rakušanů, nařídili roušky v obchodech, ale také ZAJISTILI, aby bylo vše u dostatek jednorázových roušek, které si lidé před vstupem do obchodu vezmou a po odchodu hned vyhodí do koše.
Změna názoru na základě získání nových informací, zkušeností není ostuda, je to naopak dospělé přiznat si, že je něco jinak, než si člověk původně myslel. Je to právo každého člověka změnit názor (no vždyť i ten Prymula změnil názor na promořování, že 😀 Následně za to od Big Bosse dostal po tlapkách, že straší lidi, protože si přečetli hysterické reakce lidí na tohle slovo)

marulu
17. dub 2020

@marcicek84 evidentně si totalitu každá představujeme jinak...... Ono je to také o vnitřní svobodě, to pak zůstává člověk v klidu celkem dlouho a nerozhodi ho marginalie 🙂

linee
17. dub 2020

@marulu to vubec nema vyznam....dotycna pani je ve vsech diskuzich na tema koronavirus, vsude presvedcuje o svem nazoru a sve neomylnosti a o tom, jak nam vlada a politika upira div ne nase zakladni prava a svobody a vlastne jsme se tema omezenima vratili do dob totality..... (to, ze je to nova situace absolutne pro vsechny a diky ni mohu dekovat za to, ze se treba doktori nemusi z duvodu vysokeho poctu nemocnych nemusi rozhodnovat mezi neci maminkou/tatinkem nebo ditetem/manzelem tak, jak se to deje v jinych zemich uz opomiji....)

marulu
17. dub 2020

@ninive211 jasně, to jak postupovala vláda by si měli lidé pamatovat a zohlednit v příštích volbách, řvát teď a kritizovat opatření je nyní kontraproduktivní. Bohužel ale lidská paměť je krátká.....

marcicek84
17. dub 2020

@ninive211 přesně tak, vystihla jsi to dokonale, tak nějak to procházelo i mnou, asi v jiných časových úsecích...

@linee opět příspěvek mimo mísu

linee
17. dub 2020

@marcicek84 tak sepis petici za otevreni hranic, aby ses necitila jako v totalite a nech sem kolovat navaly turistu....takze radeji sem pustime turisty (protoze vsude je svoboda a volnost pohybu, ze?) a sedme vsichni doma, abychom se nebali, ze pocet nakazenych ze zahranici je vyssi, nez v CR a nebali se nakazit....

marcicek84
17. dub 2020

@linee ta petice už existuje 😉 myslím, že by ses měla začít starat o sebe ne o to, co dělají druzí, já chci znát pouze plán na roušky a hranice, až bude tak se k němu můžu vyjádřit nebo sepsat petici...takže další příspěvek mimo mísu, trefíš se vůbec někdy, už máš totiž pokálenou celou zem mimo ten lavor

ninive211
17. dub 2020

@marulu Přesně v to doufám, ale obávám se, jak píšeš, lidé mají příliš krátkou paměť a spousta z nich má krátkozraké myšlení, vnímají jen to, co chtějí, že jim vláda slíbí to a ono, zachová slevy na jízdném, zvýší důchod. nezvýší (možná) daně...docela mě děsí, že v průběžných průzkumech vede stále ANO s nějakými 34%...

linee
17. dub 2020

@marcicek84 petic neni nikdy dost....jestli si potrebujes honit ego prosim, ja tu potrebu nemam, protoze prehled o tematu docela mam a necitim potrebu spamovat tady veskere diskuze na tema koronavirus a vsechny presvedcovat o sve pravde.... misty premyslim, zda bys misto rousky nepotrebovala na tu pusu spise nahubek...

ninive211
17. dub 2020

@linee A my tomu "náhubek" teda právě říkáme 😀

linee
17. dub 2020

@marcicek84 a jak se rika, mudrejsi ustoupi a kdyz mas neustalou potrebu se do mne navazet, nez diskutovat (ano, obyvkle, kdyz lidem dochazi argumenty prejdou do osobni roviny), klidne pokracuj. Snad se karantena brzy uvolni, protoze ti uz ocividne zatemnila mysl.

linee
17. dub 2020

@ninive211 my take....ale tady to bylo myslene malinko jinak.

ninive211
17. dub 2020

@linee Jo já vím, myslelas asi spíš "roubík" 🙂

marcicek84
17. dub 2020

@linee ani ty náhubky mi díky bohu hubu nezavřou...a jinak neviděla jsem nikde, že je zákaz vyjadřování se k tématu, nebo omezení příspěvků jen na určité diskuse

mmch dívala ses na seriál služebnice, tam už to došlo tak do extremu, že ses i znásilňovat musela nechat a některým ženským drátem sevřeli pusu, aby nemohly mluvit a jídlo srkaly brčkem...a ano všichni se krčili v koutku ve strachu a jen někteří měli odvahu nějak s tím bojovat...tím neříkám, že tu dojde tak daleko, ale ono to tam šlo taky postupně...takže rouškám zdar...

klea81
17. dub 2020

@marcicek84 což teprve useknuty malicek 😉

marketa11112
17. dub 2020

@marcicek84 je jasne,kde rousku odlozis- doma a u zubare.

marketa11112
17. dub 2020

@marcicek84 jinak ja slysela,ze plan noseni rousek je az do podzimu. Ale kdo vi. Prijde druha vlna koronaviru,jako se to deje v jinych zemich, a bude vymalovano. Preci nemuzes chtit presny scenar. Tohle neni film, tohle vsichni zazivame poprve,nikdo nevi, co bude. Take se mi nektere veci uplne nelibi. Ani vlada se mi nelibi. Ale co ted maji delat? Kdyz vse pusti, rozsiri se nemoc a lide je ukamenuji. Kdyz to drzi zkratka, lide se chovaji take tak. Mozna jim zkus poradit neco lepsiho. Napis jim dopis, posli jim na fb verejne rady , urcite se ti k tomu vyjadri.

marcicek84
17. dub 2020

@marketa11112 od Prymuly člověk slyšel kde co, proto mě ten plán zajímá, ten říkal i o zavření hranic na 2 roky a už se dohadují o koridorech...
jinak sleduješ tiskovku, OčR navyšují od 1.4. na 80 % a pokud pošleš dítě do školy a školky a onemocní, tak i červnu máš nárok na to zvýšené ošetřovné, asi motivaci pro posílání...

Strana