icon

Bydlení, koupě formou nájmu. Má někdo zkušenosti s fajnnajmem neboli Rentario?

manas79
19. čer 2020

Je tu prosím někdo kdo má zkušenost s fajnnajem neboli Rentario? Někdo kdo podepsal smlouvu a bydlí?
Děkuji za každou informaci. Kuchariková

Strana
z3
hojda
2. čer 2021

@mimi1976 Na co čekáte 7 měsíců?

mimi1976
2. čer 2021

@hojda zaplatili sme 2000 eur ze najdu nehnutelnost. Po 6 mesiacoch sme zmluvu predlzili zatial vsak stale komunikuju. Domy kupuju v drazbach a posuvaju do najmu. Realne vsak chcem vediet ci uz niekto cez tuto firmu aj byva

mimi1976
2. čer 2021
hojda
2. čer 2021

@mimi1976 Jaké sídlo firmy má firma uvedeno? v ČR je to Kaprova 42/14, což je virtuální adresa https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/prazske-f...

hojda
2. čer 2021

@mimi1976 Bude to podvod.

orisek56
2. čer 2021

@mimi1976 jak to tak čtu, jste si asi pěkně nabehli

mabib
Autor odpověď smazal
mabib
2. čer 2021

@mimi1976 v pondělí nám vypršela smlouva a už jsme ji neprodloužili. Komunikace dobrá, ale taky nás nebavila ta nejistota. Dnes mi poslali email, že peníze odeslali a zítra bych je měla mít na účtě. Tak uvidíme

ruzovyjednorozec77
2. čer 2021

Me prijde, že maji svůj byznys postavený na tom, že ty peníze vrazi na 6 měsíců na nějaký vklad do banky - mají uroky. A pak je pošlou zpět. Co vim, prachy vrací. Mam to potvrzeno dvema lidmi. Neznám ale nikoho, kdo by opravdu bydlel... Takze si PODLE ME půjčí prachy, výdělek si nechaji a vrátí... Pokud jim posle 100 lidi 50.000,-... 🤷‍♀️ úrok už něco dá.

mabib
3. čer 2021

@mimi1976 tak penize jsou na účtu, rozhodně o ně neprijdete. Nám bydlení nenašli, ale i tady v diskuzi je pár lidí,vco přes ně bydlí. Tak se nemusíte bat ;)

dagmarp69
3. čer 2021

Já se taky podělím se zkušeností. Chtěla jsem koupit dům, no zamítli mi ho z důvodu, že stavba leží na pozemku jiného vlastníka. Prý by to nešlo financovat ani normální hypotékou. Peníze mi vrátili. Podvod to nebude. No myslím si, že je to hodně malá firma na to, aby dali bydlení každému 😔 Znám rodinu, která přes ně bydlí, čekali na to poměrně dlouho a mám i kupní smlouvu i výpis z katastru. Pokud někdo chcete, pošlu. Jinak našla jsem podobnou věc tady: https://www.jakbydletdoma.cz/
Máte někdo s tímhle zkušenost? Chtějí minimálně 20% z nemovitosti a prý to dají každému 🤷‍♂️ Bohužel hypotéku nedostanu kvůli bývalému manželovi, tak se chytám každé možnosti a ráda bych bydlela ve svém. Byla jsem i v ekonomických stavbách, ale po přečtení zkušeností k tomu důvěru nemám a jejich programy taky nejsou pro každého 😔

mimi1976
3. čer 2021

@mabib dakujem za info. Uz sme boli v obave.

luciab1995
6. črc 2021

@dagmarp69 dobrý deň prosímvas mohli by ste mi poslať tu kupní zmluvu? Moc moc prosím a ďakujem veľmi pekne. Rada by som sa na to pozrela keďže chcem fajnnajom skúsiť.

lladyss2
18. srp 2021

dobrý den,my už čekáme skoro rok,poslali jsme i několik domů na prodej co byly v různých inzerátech (cc8)poděkovaly a že je to už v schvalovacím procesu.Bohužel už se neozvali a už je to víc jak tři měsíce.Tak dneska nám končí prodloužená smlouva a doufáme že se nám vrátí naše investice.Když to shrnu,je to jen podvod

marketka_m
18. srp 2021

@lladyss2 snad vam vrati penize.jinak je mi vas lito

mabib
23. srp 2021

@lladyss2 peníze vrátí, nemusíte se bát, taky nám domek nenašli, ten co jsme vybrali, neprošel schvalovacím procesem a tak už jsme neprodluzovali. Peníze byly do 3 dnů na účtě

marko_sk
27. říj 2021

na základe skúsenosti je schválenie vlastnej nehnuteľnosti v aktuálnej dobe dosť nereálne. Je lepšie si nehnuteľnosť nechať nájsť. Nám ponúkli prednedávnom dom. Bol krásny, ale cena bola podľa nás dosť vysoká. Čo nás od neho nakoniec odradilo bola miniatúrna záhrada. To by sme mohli rovno zostať bývať v paneláku. Ak to nevyjde asi skúsime Ekonomické stavby a ich program chytrý nájem. Otázka je, či sa vôbec oplatí stavať. Keď vidím ceny materiálu a ako všetko ide hore, okrem platov samozrejme, bojím sa, že by sme nepostavili dom, ale garáž 😅 je tu prosím niekto, kto aktuálne stavia?

ruzovyjednorozec77
27. říj 2021

@marko_sk jezisi jen ne ekonomické stavby. To si rovnou vezměte hypo a stavejte sami ne?

marko_sk
27. říj 2021

@ruzovyjednorozec77 problém je, že banka nám hypotéku teraz nedá 😒 viem, že ekonomické stavby majú všeliakú povesť, ale to je asi ako zo všetkým. Človek si musí dobre prečítať zmluvy a najlepšie si ich niekým nechať kontrolovať, potom by to problém byť nemusel si myslím

orisek56
27. říj 2021

@marko_sk upřímně...manzel je od oboru defakto a pořád se vyplatí stavět. Naopak se nevyplatí kupovat starý barák teď. Protože tržní cena je fakt prestrelena a rekonstrukce té stejně nemine za podobně peníze. Poslední prohlídka domu, kdy za 200 letou barabiznu chtěli 4 mega, zahrádka naproti a ještě přední tekly fekaly od souseda, což taková půda je nepoužitelná, mě vyléčila. Materiál trochu zlevní, ale je nutno počkat.

marketka_m
27. říj 2021

@marko_sk do toho nejdi...kolik je soudnich procesu!!!!!!

zelenaesmolda
27. říj 2021

@marko_sk
a nepripada ti divne,ze ti postavi dum firma kdyz podle banky nejste dost solventni?Do toho prece zadny soudny podnikatel nepujde...uz z logiky veci to je proste podvod

ruzovyjednorozec77
27. říj 2021

@marko_sk jenže u ES beres úplně stejně hypotéku a když ti ji neschvali (jakože neschvali když to víš) tak se akorát zadluzis a za nic zaplatis 170 tisíc. ES není nic víc nez sprosgdedkovatel.

airborne
21. zář 2022

@manas79 pozor mňa ťahali za nos rok aj pol.. samé sľuby, výhovorky a bullshit kecy... nakoniec sa odmlčali úplne...fajn nájom u nás cez rentario ani neexistuje... všetko vymazali...aj web stránku aj profil na FB.. takže v žiadnom prípade si nimi netreba špiniť ruky

Strana
z3