icon

Hypotéka. Musím být posuzována také já?

terezapos
17. črc 2021

Ahoj chci se zeptat kdyz se bude zadatbo hypoteku a manzel ma dostatecny prijem musim byt posuzovana i ja?

Strana
z2
budouci_maminka
18. črc 2021

@merope my to tak měli (7 let nazpet). když jsme si brali hypo (a nebyli jsme manzele) tak třeba mě neposuzovali, posuzovali jen chlapa a majitelé jsme oba (ja dokonce většinový vlastník nemovitosti).

evaviki
18. črc 2021

@merope uz to neplati. Jinak ano, chapu, jak myslis ten zbytek a souhlasim, tohle je cesta do pekla..

evaviki
18. črc 2021

@budouci_maminka je rozdil, zda jste manzele nebo ne.

budouci_maminka
18. črc 2021

@evaviki tomu rozumím. Ale prijde mi zvláštní že by u manželů vlastně byly dá se říct přísnější podmínky když by to vlastně mělo být naopak. Protoze pokud by muz neplatil tak v případě manželství by mohli i na můj majetek. Tim ze jsme svoji nebyli tak by na můj sáhnout nemohli..

jjasmina
18. črc 2021

@zelenaesmolda ty dnešní manželství jsou pro mě čím dál větší zážitek, že člověk ani neví s kým žije.. takový život ve lži. Proboha, doufám, že u nás to takhle nikdy nebude

jjasmina
18. črc 2021

@terezapos žádné manželství není dokonalé, ale až vudu mít potřebu v manželství něco tajit a lhát, rozvedu se

merope
18. črc 2021

@evaviki Nojo, nějaký ten pátek už si "užívám" mateřskou a hypotéky je jedna z věcí, co prostě šly stranou a sice když se někdo ozve, tak to řeším, ale s výraznou podporou metodického oddělení (což jsem dřív v podstatě nepotřebovala, jednu chvíli jsem seděla v kanclu dokonce přímo s metodiky coby metodik pojištění, takže jsem zvládala ledasjakou blbost z hlavy... bejvávalo ☹ ).

zuzineckah
18. črc 2021

@terezapos samozřejmě, ze budeš posuzována i ty. Nebyla by si jedine v případě, ze zuzite u notáře sjm

zuzineckah
18. črc 2021

@journals není pravda. Pokud nemají upravené SJM, tak bude v žádosti i ona, tudíž ji do žádosti musí zahrnout. Takže ji projedou registrama a manžel bude koukat…

zuzineckah
18. črc 2021

@budouci_maminka měli jsme to stejně. Ovšem už při prvním refinancovani jsem byla v žádosti uz i já jako manželka (mezicasem jsme se vzali). Teď při dalším zase. Nicméně dům jsme do sjm nevlozili, pořad máme každý svůj podíl.

budouci_maminka
19. črc 2021

@zuzineckah my stihli do refinancu vse doplatit, ale věřím že ty podmínky se tak často mění že co bylo pár let nazpet nemusi byt nyní

Strana
z2