Jak se podává žádost o koupi obecní parcely?
Ahojte. Vím že si to mám zjistit jinde, ale obracím se na vás, kdo jste to řešil pro rychle info, ať jsem rychle v obraze.
Máme informaci od jedné obce, že by se měly prodávat stavební parcely v dohledné době, máme si podat žádost. Prosím na ty z vás, kdo jste to řešil.....
Kde se taková žádost dá stáhnout? Hledám na stránkách dane obce, ale žádny takový formulář to není, nebo jak jste takovou žádost řešili? Jake má mít náležitosti, aby nebyla zamitnuta? Jaká jsou pak další úskalí? Na co si dát pozor? Děkuji předem, nevíme o tom nic, zadne zkušenosti s tím, jak tohle probíhá, takže dejme tomu, že teď prostě píšu jako informačně totálni tele.
My jsme před pár lety od města kupovali pozemek obálkovou metodou, minimální cena měla být 1200,- za m2. Žádný oficiální formulář na to nebyl, prostě jsme tam napsali naše iniciály, jaký pozemek chceme, proč ho chceme, kdo tam bude bydlet a jako cenu za něj nabízíme. Pak o prodeji hlasovalo zastupitelstvo obce.
@dandaa no zámer prodeje ještě zveřejněny neni a oni už ofiko ne ofiko vypouští informace. Takže to asi nějak širší okolí bude už vědět a chystat se. Ale nevím ještě jak budou velké parcely, kolik jich bude, ani jala vudou kritéria. Už druhý den tam starosta není a máme se zeptat na info přímo jeho.
Na katastru neni rozparcelováno ? Vždy je spoustu informací venku neoficiálně,kor na menších městech.
@dandaa zkusím zjistit. No právě, ale tohle nám řekli rovnou na obci do telefonu, tak nechápu proč to vypouští, když ještě se teprve na tom pracuje.. Mě teďka není dobré, deti jsou nemocné už týden a teď jsem to chytla já, takže nejsem na to úplně sedět u PC, ale muž mrkne.

Nenechte se a vyžádejte si informace, oni je poskytnout musí. Pracovala jsem kdysi pro jednu městskou část a musela lidem na vše odpovídat. Navíc dnes už se dá spoustu věcí dohledat v registru smluv. Záměr prodeje je zveřejněný?