Pronájem ve firemním bytu, který firma prodává. Poradíte, prosím?

fipa2011
1. říj 2021

Dobrý den,

Mám dotaz ohledně změny majitele pronajímaného bytu.
Firma ve které pracuji mi nabídla pronájem v bytě, který se následně rozhodla prodat na konci tohoto roku ale smlouvu na pronájem mám do konce příštího roku.
Je nějaká možnost, že by mě mohl nový majitel z bytu vyhodit před ukončením smlouvy příští rok?

Děkuji
Filip

alubif
1. říj 2021

@fipa2011 záleží co je ve smlouvě,ale podle mě ti dá výpověď z bytu firma ještě před prodejem. Nebo to prodá s tebou jako nájemníkem a nový majitel pak rozhodně sám, jestli ti dá z bytu výpověď nebo ne.

janule0123
1. říj 2021

@fipa2011 podle toho kdo si jej koupi .. a jak mas nastavené podmínky … někdo uvítá spolehlivého nájemce a nechá vše běžet pac nakupuje na investici .. pokud si to někdo koupi pro vlastní bydlení .. vypoví ti smlouvu …

fipa2011
autor
4. říj 2021

Jde o to, že od firmy mám nájem skoro nulový takže nepočítám s tím, že se to bude novému majiteli líbit za těchto podmínek. Šlo mi spíš o to zda není někde napsáno něco o tom, že je to firemní byt a nemohl by to nový majitel kvůli něčemu takovému zrušit?

janule0123
4. říj 2021

@fipa2011 tak s novým majitelem už to firemní byt nebude … takže nejspíš dostaneš výpověď nebo dodatek ke smlouvě s upravenými podmínkami … jinak my jsme firemní byt vlastní neměli, ale pronajimali si a firma platila nájem .. tak třeba zkusit v práci vyjednat 😃protože prijdes o benefit ..