Starší sourozenec stále ruší mimino. Řešily jste to také?
Nadpis už mnohé napovídá..... mám téměř 2,5 letého syn a měsíční miminko. Už od porodnice potřebuje miminko na spaní, nebo alespoň usnutí, klid. (byla jsem nejprve na 3 lůžáku, kde vubec nespala, a pak na samotce, kde byla nejhodnější spavé miminko). Myslela jsem si, že si na to miminko zvykne, že je tu ruch. Nevadí mu nějaké běžnější zvuky- vysavač, pračka. Ale syn prostě lítá a neustále vykřikuje, mluví nahlas, atd - když mu domlouvám, podle mě vůbec neví co se po něm chce, je tak prostě zvyklý. Takže to zatím vypadá tak, že když jsme doma všichni, malá skoro nespí, pak brečí a nakonec usne. V kočárku to samé, syn běhá po venku a křičí, a ji to ruší. Ale třeba včera spala za celé odpoledne asi hodinu. Jakmile jsou kluci pryč, spí skoro celý den . Zatím je s námi manžel, takže chodí hodně ven. Ale bude se muset vrátit do práce a já nevím co si s nima počnu. Napadá mě jen vozit je v autě. Ale přece nestrávím rok vožením dětí v autě. Neřešil jste to někdo, prosím Vás?
@zelenaesmolda Ja ho neplacla ale kvuli tomu ze nechtel spat. Ja ho placla az za to, ze po me hodil auto.
@princezna8 jasne, bylo uplne happy. Mama ho necha doma s cizi zenskou, co ho sereze. Uplne vidim, jak bylo stestim bezbsebe, zes mu pak cetla.
@princezna8 v tomhle jsme kazda jina, ja bych proste cizi dite neplacla. Prani matky? Takze kdyby Ti rekla at ho zamknes do koupelny tak bys to udelala?
@princezna8 Nezlob se na mě, ale na to, že dáš na zadek cizímu dítěti není žádná omluva dost dobrá☹. Nedovedu si představit, že bych hlídala cizí dítě a dala mu na zadek.
@princezna8
fajn,takze jsi na nasili reagovala nasilim.proc?ty muzes?protoze jsi silnejsi?naopak bys mela byt ta dospela a mit rozum.to si dost protireci s tim jak tady tvrdis,ze dospeli se umi chovat.v tomhle pripade ses ty zachovala hur nez to male dite.
@leymea Nebo aby mu dala ledovou sprchu... Masakr, kdyz si ro clovek uvedomi.
@princezna8 Agrese u dětí se zásadně neoplácí agresí. Jak se má pak dítě naučit, jak správně reagovat.
@zelenaesmolda Zachovala se tak, jak ma zakodovano. Nerespektujes me? Tumas na prdel. Jakypak s tim srani, ze...
@princezna8 syn nechce jít spát v 19 případech z 20. A pomáhají dvě věci. Nechat ho dodělat, co potřebuje, upozornit ho, že potom půjde a pak ho bez ptaní odvést do postele. Nebo se ho zeptat, jakou knihu chce před spaním číst, vzít za ruku a odvést ho do postele. Kdybych ho pokaždý, když nechce jít spát, praštila, má zadek jednu velkou modřinu. Myslím, že si neuvědomuješ, kolikrát třeba dvouletý dítě nesouhlasí s tebou a ty s ním. A kolik takových "výchovných" bys musela za den udělit.
@sudylichozrout Jaka despoticka vychova? Ano, u nas v rodine ale i v okruhu znamych je normalni prisna vychova. Ale to neznamena ze jsme byli porad mlaceni. A jaka duvera? Ja k tatovi duveru mam, i respekt, ale na tom nevidim nic spatnyho...
@sudylichozrout
bohuzel...a jeste vetsi bohuzel protoze nepochopila,ze bitim se respekt ziskat neda,jenom strach.
@princezna8
neni normalni bit slabsiho
@sudylichozrout no ja si to nedokazu predstavit. Chudak dite.
@princezna8 Co tedy radí psycholog, když tě dítě uhodí?
„Určitě by neměla ránu vracet,“ říká dětská psycholožka M. Schindlerová. „Tím by se bití povýšilo na normální a legální způsob, jak dávat najevo zlost. Současně ale takové chování nesmí přehlížet. Klidně může chytit napřaženou ruku dcerky a pevně ji podržet, i když ji to možná zabolí. Měla by říct důrazně „Au, to bolí!!" a zeptat se dítěte, jak by se mu líbilo, kdyby se s ním zacházelo také tak.“
@zelenaesmolda Upalovani nebo ty koncentraky, to je neco jineho. A jak rikam, placla jsem ho za to, ze po me hazel auto, ne za to ze nechtel spat.
Syn je tam doma, miminko přišlo nové. Miminko se musí přizpůsobit. Můžeš se ho přes den snažit dávat spát do jiné místnosti, ale víc nemá smysl. Zvykne si a přizpůsobí se. Po 2,5letém dítěti prostě nemůžeš chtít, aby bylo zticha, protože miminko spinká. Nebo můžeš, jsou k tomu různé středověké metody viz princezna výše. Ale syn kromě toho, že bude itcha, bude taky mimino nenávidět a jak jen bude moci, najde si cestu, jak mu to ubližování vrátit. Jasně, na usnutí se trocha klidu hodí, můžeš malému třeba pustit televizi, ale spát se prostě musí naučit v podmínkách, které jsou. Venku jezdí auta, lidé křičí, stroje pracují...
@andza Chudero zakladatelko, nezávidím ti teda probirat se tolika stranama placani prázdné slamy na úplně jiný tema. 😀 Ale ono to tady většinou každý tema dopadne soubojem mezi matkami roku, podle kterých je jinej názor spatnej názor.🙈🙈🙈
@hojda Takze bys ho nechala at po tobe hazi cim chce?
@princezna8
ano,takze jsi mu ukazala,ze kdyz udela neco co nema tak normalni je resit to nasilim ale zaroven nechces,aby on pouzival nasili proti ostatnim.to nedava smysl.
@princezna8 jsi adept na to, aby tě tvé dítě v dospělosti už nemělo potřebu vídat... Moje mamka mě vychovávala rozmluvou, dalo se s ní na všem domluvit, dostala jsem pohlavek, jen když to bylo opravdu vyhrocené a to se mi pak přišla i omluvit a všechno bylo zase ok - dodnes máme hezký vztah... Kdežto otec nešel pro ránu daleko, kvůli němu jsem se už v nějakých 16,17 letech stěhovala za chlapem, abych s ním nemusela být pod jednou střechou... Chápu ho v tom, že jeho otec ho vychovával stejně, valil ho hlava nehlava... Ale místo, aby se z toho poučil a rozhodl se své dítě vychovávat jinak, použil tento špatný vzorec... A kdybych k němu nechtěla být korektní (přecejen, pořád je to otec a vím, že mě by taky drásalo srdce, kdyby mě mé dítě zavrhlo), tak bych ho už nikdy neměla potřebu vidět...
@princezna8 Ne, nenechala, dala bych mu najevo, že mě to bolí, že se mi to nelíbí a že nechci, aby to dělal.
@princezna8 Ano, to co popisujes, je despoticka vychova. Pro tebe normalni (bohuzel), pro nedespoticky vychovane lidi silenost. Vynucovat poslusnost a respekt trestem, je proste obrovskou chybou. Ale ty to nevidis a asi neuvidis, mas to prilis pod kuzi.
Tak te jen prosim, az budes to dite mit, miminka placou a placou nekdy nonstop. Placou, i kdyz jim reknes, ze maji spat. Tak abys nezacala triskat i kojence, protoze te nerespektuje a dokonce te treba (misto okamziteho ztichnuti) pozvraci.
@hojda A kdyz to udela znova?
@princezna8 Chytnu mu tu ruku, abych nemohl házet a znovu mu zopakuji, že mě to bolí a že se mi to nelíbí a nechci, aby to dělal.
@sudylichozrout Ty jsi uplne mimo, miminka nemaji rozum a kdyz placou, tak vetsinou jim neco chybi. Rozhodne to neni vzdor.
@sudylichozrout
uplne mi pri te predstave jak bije kojence beha mraz po zadech.
@princezna8 Naším úkolem není vyrazit do protiútoku (skočit po něm a zmlátit ho, co se do něj vejde), ale stáhnout závoru. Takhle se prostě k mamince nechová, a když tomu nechceš rozumět, zabráním ti v tom, ať se ti to líbí nebo ne.
No nic, ja se s vami loucim, nema cenu do nekonecna resit jednu vec.
@princezna8 Nejsem mimo, napsala jsem to zamerne, cekala jsem presne takovou odpoved. Ty si myslis, ze dvoulete dite rozum ma? Dvoulete dite ma rozumu jako pul civavy. Proto je treba se mu hodne venovat a jit prikladem. Jedine tak muze pochopit, co je spravne.

@princezna8
prosimte,zopakuj si historii protoze placas nesmysly.ony ty miliony upalenych pri honech na carodejnice byli zlocinci :D
nebo Zide v koncentraku taky ze?
V USA trest smrti maji a veznice jsou plne takze ten trest smrti asi zase takova vyhra nebude
.
Co by se stalo kdyby sis s nim treba jeste pul hodiny hrala a pak ho ulozila misto toho,zes mu dala na zadek?