Starší sourozenec stále ruší mimino. Řešily jste to také?
Nadpis už mnohé napovídá..... mám téměř 2,5 letého syn a měsíční miminko. Už od porodnice potřebuje miminko na spaní, nebo alespoň usnutí, klid. (byla jsem nejprve na 3 lůžáku, kde vubec nespala, a pak na samotce, kde byla nejhodnější spavé miminko). Myslela jsem si, že si na to miminko zvykne, že je tu ruch. Nevadí mu nějaké běžnější zvuky- vysavač, pračka. Ale syn prostě lítá a neustále vykřikuje, mluví nahlas, atd - když mu domlouvám, podle mě vůbec neví co se po něm chce, je tak prostě zvyklý. Takže to zatím vypadá tak, že když jsme doma všichni, malá skoro nespí, pak brečí a nakonec usne. V kočárku to samé, syn běhá po venku a křičí, a ji to ruší. Ale třeba včera spala za celé odpoledne asi hodinu. Jakmile jsou kluci pryč, spí skoro celý den . Zatím je s námi manžel, takže chodí hodně ven. Ale bude se muset vrátit do práce a já nevím co si s nima počnu. Napadá mě jen vozit je v autě. Ale přece nestrávím rok vožením dětí v autě. Neřešil jste to někdo, prosím Vás?
Mrknete na tn.cz je tam super clanek k tomuto tematu, zda detem davat vychovne na zadek nebo ne.
@princezna8
muzes hodit odkaz?jinak tn.cz je skoro bulvar,tim bych se moc neridila 🙂
@zelenaesmolda https://tn.nova.cz/clanek/cesi-maji-jasno-dat-d... Jasne je tezke prijmout fakt ze lidi si muzou myslet stejne nazory jako ja
@princezna8 Zatím můžeš své dítě mlátit a dost lidem to přijde normální. Dost lidí bude tvé dítě považovat za týrané a může se stát, že se budeš zodpovídat sociálce. A existují silné tlaky postavit fyzické násilí páchané na dětech mimo zákon, takže výhledově tím budeš páchat zločin. A to, že to v naší zemi spousta lidí schvaluje, na tom nic nemění.
Navíc tuhle diskusi naprosto zbytečně plevelíš. Zakladatelka dala najevo, že své dítě mlátit nechce.
@svntvt To jako klidne se nade mnou pohorsi, ja to asi preziju. Ale navsteva psychologa je normalni vec, nejsou to zadne hlubiny pekel.
Tady nejde o to, ze mam jiny nazor, nez @princezna8 , to me zas tak netankuje, jakkoliv mi ty nazory prijdou uhozene. Tady jde ale o to, ze kdyz clovek vidi bez jakychkoliv pochybnosti vlastni telo jenom jako nastroj pro nekoho jineho, aby si na nem vybil frustraci, nebo uspokojil sexualni chtic, tak je to proste podle me neco, co by si mel vyresit, nez ten vzorec preda dal na sve dite.
Nechápu proč tu z každého plácnutí hned děláte bití a div ne týrání. Ano, určitě je lepší vše řešit po dobrém, tedy vysvětlením či domluvou, ale jsou situace, kdy je plácnutí na místě a rozhodně to není žádné selhání rodiče. Samozřejmě nějaké bití vařečkou, opaskem a jiné násilnosti, to je hnus a nemá se to dít. Ale výchovné plácnutí, pokud domluvy nezabírají, v tom opravdu nevidím problém.
@andza Jak jsi sama napsala tak nemáš na staršího syna čas a to bude ten hlavní problém, proč je tak divokej, hlučí a ruší miminko při spaní. Chce to lepší organizaci času tak aby se starší dítko necítilo odstrčené, pak nebude mít potřebu na sebe upozorňovat.
Miminko je ještě malé tak je jasné že je to pro tebe všechno ještě nové a ta souhra chce čas, ale když budeš malého víc zapojovat do činností spojených s miminkem, tak se nebude cítit nijak odstrčený a bude vnímat tvou pozornost. Může dávat plenky do pračky, pomáhat ti u koupání miminka, vybírat miminmu opblečení atd, prostě aby se cítil zapojený a užitečný. A když se se synem třeba dohodneš že ti pomůže s miminkem a až bude miminko spinkat tak si budete hrát spolu tak on bude mít motivaci ti pomáhat a bude vlastně v jeho zájmu, že mimčo usne.
Ke zdejsi diskuzi o vychove: Fakt se smeju,kdyz bezdetne holky poucuji mamy stylem "to je prece jasny,musis to delat takhle,jsi uplne blba" o spravne vychove😉😃👍
Jojo,taky jsem mela v tehotenstvi spoustu jasnych nazoru na vychovu,ale dite to v praxi vsechno obrati na ruby😃
@isabelafuentes ja mela taky jasne nazory, které byly mimo misu, ale prave me překvapuje ta odvaha radit matkam, to me by hamba fackovala 😂 kdyz uz, tak jsem se spis zeptala, zda by třeba nezabralo tohle a tohle a kdyz me vyvedly z omylu, verila jsem jim, rozhodne jsem si tvrde nestala za svym názorem vycucanym z prstu nebo prevzatym od nekoho kdo ,,pry kdysi,, takto děti vychovával.....
Mám syna 3 roky a dceru nyní necelých 5měsíců a od jejího narození řeším to samé. Běžné ruchy domácnosti dcerce nevadí, ale syn ano. Křičí, dupe, při hře si hlasitě prozpěvuje, atd. Dokud je syn ve školce, usíná mi malá sama v postýlce. Když je syn ze školky, snažím se být co nejdýl s oběma venku. Jinak to řeším uspaním dcery v kočárku na balkoně. Nebaví mě syna neustále okřikovat a hlídat, aby nedělal rámus, to jsme pak akorát naštvaní všichni. Pro syna je těžké, že už nemá tolik pozornosti, chápu to. Vysvětluji že miminko potřebuje ticho, ale je to těžké a opravdu mi někdy tečou nervy...
A už to tady také padlo, hodně nám pomáhá nošení. Praktikovala jsem v prvních třech měsících často, teď už méně, spíš hlavně z logistických důvodu. Dcera je při nošení klidná a prospala mi i hodně hlučnou oslavu.
@rebe Taky existují silné tlaky na to, že děti ve školách budou mít zakázané jíst maso. Nevím, jestli všechny novinky jsou zrovna hodné obdivu a plácání ploutví.
@mourovatakocka Ne, taková zákonodárná iniciativa zatím opravdu není 😀
@rebe U nás možná ne. Bohužel či bohudík svět je velmi provázané misto a podobné ptákoviny se šíří rády.
@isabelafuentes Ale to je tvoje chyba ze svymu diteti dovolis aby ti prekopalo tvoje nazory...
@princezna8
ten clanek akorat rika,ze 87% Cechu schvaluje fyzicke tresty.Takze co to ma podle tebe dokazovat?Ze kdyz to schvalluje vetsina tak je to spravne?
@princezna8
proc chyba?jenom hlupak si stoji za svym a neni ochotny svuj nazor za nic na svete zmenit i kdyz vi,ze ten druhy ma pravdu
@zelenaesmolda Ne, jen ze me byste tady div nepredhodili medvedum, jako ze chci tyrat deti, pritom vetsina lidi si mysli jako ja, ze jedna vychovna neuskodi.
@princezna8
vetsina lidi U NAS,v post komunisticke zemi,kde se muselo 40 let slepe poslouchat,drzet hubu a krok a hlavne nevycnivat.vsude jinde v zapadni Evrope,kde komunismus nebyl je biti deti nepripustne a trestne.
@princezna8 Ne, ten článek rozhodně není o tom, že většina lidí schvaluje fyzické tresty. Je o tom, že redaktoři TV nova udělali anketu, v níž se pár lidí zeptali na jejich názor na fyzické tresty a většina dotázaných proti nim nic nemá. O názoru většiny Čechů to nedokazuje vůbec nic.
@rebe
hlavne nova je bulvar,nema se serioznim zpravodajstvim uz davno nic spolecneho
@zelenaesmolda Protoze tam je jiny nazor nez tvuj...
Ale damy, nechapu ze vas to bavi tady zuby nehty porad prosazovat svuj nazor. Kdybyste radsi sly premyslet jake upecete svym rodinkam cukrovi.
Jednu věc z této diskuze vidím - všem se nám po narození dítěte změnil pohled na výchovu, na to co dělat a nedělat, a popravdě, přehodnocuju to každý den, hledám to nejlepší pro mě a pro moje dítě. S druhým dítětem a sourozeneckými vztahy to začalo být ještě složitější. přeju všem hlavně otevřenou mysl. Jinak já osobně, i manžel, občas plácneme. Nejsem na to pyšná, často mi ujedou nervy, snažím se s tím pracovat, ale je to ve mě z dětství... Ale ne kvůli blbostem. A k úvodnímu dotazu - 2x denně spí malá (5 měsíců) v nosítku, syn se vyřádí venku. Pokud to jde, tak doma uspávám děti v různých místnostech. Taky jedeme ve velkém bílý šum - v ložnici u obou dětí skoro celou noc, malá když je v kočárku tak taky, digestoř je taky super. Co staršího zaměstnat na chvíli v kuchyni jídlem? Knížkou? Hračkama? Pustit písničky?
@irena1111 Hmm, tak buď radí bezdětná nebo žena, která má dítě se čtyřletým odstupem mezi dětmi o špatné organizaci času 🙂. Jo jo, dvou a půlleté živé dítě se nejvíc zabaví tím, že bude ochotně a nadšeně vybírat miminu oblečení a pomáhat s praním, to má panečku zábavu, no neber to.
@kassandra1 Male deti ale casto bavi to, co delaji dospeli... Pro dospele je to povinnost, pro deti neco noveho, dobrodruzstvi, zabava...
@princezna8 Docela mě bavíš, jak na argumenty absolutně nereaguješ. Chápu, že jsi happy, že ta anketa je v souladu s tvým názorem, ale o názoru národa nevypovídá nic, anketa je na úrovni statistické chyby. Průzkum musí brát v úvahu statisticky relevantní vzorek, ne se zeptat deseti lidí na ulici... Když se zeptám deseti lidí ve svém okolí, jestli člověk, který kojení přirovná k sexuálnímu zneužívání dětí, je psychicky v pořádku, budu mít 100% výsledek, který s tvým názorem korespondovat nebude. I kdybych se zeptala stovek lidí, tisíců...
@rebe Kojeni je sexualni zneuzivani deti? 😮
@princezna8 Dvoulete dite se nevzteka proto,ze by bylo nevychovane,nebo ze by chtelo rodice nastvat! Ma proste jeste nedozralou nervovou soustavu,proto svoje emoce projevuje takto a ne klidne a vyrovnane. Je to dite-nemuzes od nej ocekavat,ze se bude umet ovladat-od toho je tu rodic,aby se ovladnul a ukazal diteti,jak ma reagovat spravne. A kdyz ty ve vypjate chvili ztratis nervy a zacnes na nej rvat nebo ho placnes,tak mu tim neukazujes,jak se ma ovladat,ale naopak jsi vzorem neovladani se a nasili.

@zelenaesmolda o tom zadna, ale asi bych to nediagnostikovala na diskuzi MK