Cvičení po 45. Jaké máte zkušenosti, rady?
Zdravím, je tu někdo, kdo (znovu) začal s cvičením po 45? Já jsem byla poměrně aktivní, pak jsem kvůli okolnostem měla delší pauzu a teď se do toho zase snažím dostat s tím, že je mi jasné, že je to zřejmě moje poslední šance. 😀 Tělo reaguje, ale poněkud pomaleji, než bych čekala – ten věk je opravdu zásadně znát.
Začala některá z vás cvičit takhle pozdě(ji)? Co se vám osvědčilo – strava, typ tréninků, četnost atd.? Kdy jste začaly vidět výsledky? Myslim tim nejakou svalovou hmotu atd. Kdyby někdo chtěl sdílet fotky před a po kvůli motivaci, budu ráda. 🙂
A prosím vás – fakt zkušenosti po čtyřicítce, nejlépe 45+ a ještě lépe 50+. S blížící se menopauzou je ta situace přece jen trochu jiná. Nechci strašit, ale… no. 😀 Díky všem, kdo se budou chtít podělit!
@odula
No takhle...já nejsem žádná dobrá kuchařka. Vaření mě nebaví a ani na něj nemám čas. Dělám si opravdu jednoduchá jídla, co zaberou pár minut. A točím dokola vesměs to samé. Např. snídaně-svačiny : proteinový chlebík, gervé, sýr aidam nebo tvaroh s medem, ovocem a ořechama. Oběd-večeře: těstoviny se sýrem cottage a tuňakem ( v plechovce) nebo na pánvi osmahnu jakoukoliv zeleninu (cibule, rajčata, paprika, cuketa) přidám vejce a opět nějaký sýr nebo tuňáka. To je jen pro příklad. Já jím jinak opravdu všechno na co mám chuť. Nemusíš měnit jídelníček ale umět si k jídlu přidat i tu bílkovinu (maso, tvaroh, skyr, řecký jogurt, šmakoun, vejce, tuňák, cottage, sýr, šunka) a vlákninu (zeleninu nebo semínka, ořechy). Pěkné recepty má na youtube Veronika Vojtíšková. Můžeš se od ní inspirovat 😊
@luhana super, dik za ten tip. Mrknu na to

@luhana 4x denne jidlo s vyssim obsahem bilkovin? Co jis? Vazne, s jidlem bojuju hodne. Ne s mnozstvim, to vubec,spis abych jedla spravne - spravny veci, ve spravnym pomeru. Nemás tip na nejakou kucharku? Na internetu je toho mraky - ale to je ten problem, nevim co je dobrý a bude fungovat dlouhodobe.
@odula
No takhle...já nejsem žádná dobrá kuchařka. Vaření mě nebaví a ani na něj nemám čas. Dělám si opravdu jednoduchá jídla, co zaberou pár minut. A točím dokola vesměs to samé. Např. snídaně-svačiny : proteinový chlebík, gervé, sýr aidam nebo tvaroh s medem, ovocem a ořechama. Oběd-večeře: těstoviny se sýrem cottage a tuňakem ( v plechovce) nebo na pánvi osmahnu jakoukoliv zeleninu (cibule, rajčata, paprika, cuketa) přidám vejce a opět nějaký sýr nebo tuňáka. To je jen pro příklad. Já jím jinak opravdu všechno na co mám chuť. Nemusíš měnit jídelníček ale umět si k jídlu přidat i tu bílkovinu (maso, tvaroh, skyr, řecký jogurt, šmakoun, vejce, tuňák, cottage, sýr, šunka) a vlákninu (zeleninu nebo semínka, ořechy). Pěkné recepty má na youtube Veronika Vojtíšková. Můžeš se od ní inspirovat 😊