Jaké zvíře pořídit k miminku?
Az bude male pul roku,chceme poridit zviratko,jednak kvuli alergiim,jednak chceme,aby se dite ucilo utvaret vztahy k ziv ym tvorum. Co byste poridili, psa nebo kocku? Od mladete ci z utulku?
@yelowangel jak píšeš, bohužel, problém dnešní doby - neumíme, nebo možná nechceme si přiznat, že na něco nemáme... a těch lidi kteří si chtějí pořídit psa, nic o nich neví, ale udělají alespoň něco proto aby si věci zjistili je zatraceně málo ☹
@yelowangel
To pojmenovani bylo ironicke...
Kazdymu psovi se musi clovek venovat a vychova je u techto psu je zaklad. Kazdy pes, ktery se nudi - nici veci, ale od civavy to neni tak katastrofalni 😂
@yelowangel Dle fotky typický případ nevychovaného psa. Žádná "reklamace" psa, ale bohužel jeho majitele. Na nějakém zahraničním TV kanálu jsem kdysi viděla pár dílů o tom, jak pracují "vychovatelé" nevychovaných psů. Už jen to, že pes na vás skáče při příchodu k někomu na návštěvu nebo se vám válí v posteli, obsadí gauč v obýváku, kňourá u stolu, když jíte, vláčí vás za sebou, když je na vodítku apod., je nezvládnutá výchova psa. Vůdce smečky má být vždycky majitel, nikoliv pes. Pak se někdo velmi diví, když po letech soužití v domácnosti se ten "hodný" pes ožene a někoho pokousá - jednoznačná chyba majitele. Na to není co říct.
@magicaetezzz I čivava dokáže být otravná, když na vás ňafá jako smyslů zbavená. Natož půlmetrákový pes, který si dělá, co chce.
@kamila297 tak ono tohle křeslo je její a ví že když kousne někam jinam tak jí páník semele do buřtů (s nadsázkou samozřejmě) ale spíš jsem touhle fotkou chtěla říct že na to jak je to malej pes dokáže udělat velký škody když se mu lidi pořádně nevěnujou. Dakota je fakt vycepovaná, poslouchá, věnujou se jí ale je to prostě tvrdohlavej bulík a je s ní pořád práce. Navíc jí jsou 2 roky takže relativně ještě puberťák co zkouší co páníčci vydrží. Takhle to prostě může skončit když si vezmu nevhodnýho psa kterýmu se navíc ještě nebudu věnovat.
@hermelinah nějak vycházím z toho, že s ním budou předem nejen na procházce...Ale asi mám přehnané nároky...Jak říká muž, nedělej si život složitější. Chápu-s dětmi každý raději štěně-dá ale více práce...No někdy i pes-pokud je třeba málo socializovaný. Já pracovala v útulku, psy studuju, jsem od dětství mezi nimi-tak je trochu už umím ,,číst" Přesto ale NIKDY nemám dítě samotné se psem.I kdybych ho měla ještě u feny v bříšku.🙂
@kamila297
Naprosto souhlasim, nase sousedka ma civavu absolutne bez vychovy a jeste s ni leze bez voditka a neustale mi jde po psech a muzu ty babe rikat 100x at si ji vezme na voditko a okrikne. Baba nic. Se bude divit az mi dojde trpelivost a psa necham se ohnat po civave...
@hermelinah jo,jo pořídíme si retrívra k dětem,a pak na chudinu není čas a nudí se na malém pozemku sama.mám to vedle nás.a ještě utíká protože chce být mezi lidmi a ne sama na zahradě /je to fena/tulivá krásná.
@yelowangel no to je obvyklé, nudí-li se pes. Právě proto píšu-jak se nevěnuješ, zapláčeš...Vyrůstala jsem s velšem, také jsme se zapojili všichni, otec ho měl na lov lišek-měl vyžití a nedělal to. Ale psi jsou celý můj život-kromě doby, kdy mám doma 5 dětí, z nichž 3 ještě potřebují vychovávat. Tak jsem měla psa z útulku, ale proto, že neměl kam jít...Žádného bych si teď nekoupila-i kvůli tomu, že 5 hodin denně nemůžu být venku-ráno jsem v pět vyrážela, byla ráno téměř do 7, pak od 8 mi v práci-veterina, tak jsem ho mohla brát s sebou...Ale když byly doma starší, nemusela jsem vždycky-taky podle toho, jak na tom byl zrovna zdravotně a kdo byl doma...Jednou bych chtěla více psů, ale asi až v důchodu-podle kondice.🙂
Zlatej Komisek 🙂 ten se ven chodi fakt jen vycurat, na prochazky ho neuzije, chodi s pritelem na.20 min prochazku od 23 hod, pak ho poustim na zahradu mezi 10 az 11 a to.pokud neni teple prijemne jaro,.kdy.je venku celkem rad, tak prakticky nasilim 🙂 🙂 Vyvenci se a uz steka za dvermi, ze chce dovnitr. Od stenete to nebyl zadny turista, chteli jsme neco trochu akcnejsiho, co.by nas rozhybalo a nakonec rozhybavame psa 🙂 🙂 🙂 v zivote nic neznicil, je to vazne.naproste zlato 🙂 Jako kdyz tu ctu ty hodiny aktivit co potrebuji jini psi, tak.to by s Komiskem seklo.🙂 🙂 🙂
Nečetla jsem ani jeden předchozí příspěvek, napíšu jen za sebe - kočku klidně od kotěte (a asi by to bylo i lepší, pokud to má být výhradně vnitřní kočka) a jakéhokoliv původu, u psa bych k půlročnímu dítěti do štěněte nešla.. to je jak další dítě. Útulky jsou plné dospělých psů se kterýma není žádný problém...
Nečetla jsem předchozí. My jsme pořídili čistokrevnou fenku staffbulika, kdyz bylo dceři půl roku. Bylo to nejlepší rozhodnutí našeho života. Sice jsme byli úplní amatéři, měli jsme jen odhodlání to nepokazit a ono se to povedlo. Máme úžasného, poslušného psa, kterého všichni milují a on miluje je.
I tohle se může stát: Novinky - smečka psů zabila malého kluka
@kamila297 jo ale ti psi měli být pod dozorem stejně jako to dítě. Za tohle můžou ti chlapi!

@magicaetezzz tak v první řadě "bojový plemena" neexistují. Ano jsou plemena který byli šlechtěný k boji - mezi sebou ne s člověkem jak už tady bylo řečeno. Na druhou stranu při správným vedení je z děsivýho pitbula nejlepší chůva k dětem protože to jsou rodinný psi. Ovšem zdůrazňuju několikrát to správný vedení. O každý rase kterou si chci vzít musím něco vědět. A to je věc kterou si hromada lidí neuvědomuje. Pak je plnej internet zpráv pes pokousal dítě, ale že ten člověk toho psa zkazil protože nevěděl jak ho správně vést a co vlastně ten pes potřebuje to už se neřekne. Proto já bych si jakýhokoliv bula nebo teriéra nevzala. Mám zkušenosti s úplně jiným typem psů. A je taky dost nutný při výberu dívat se na to kolik pes potřebuje vybít za den energie. Asi bych si nemalovala že s malým dítětem budu někde blbnout na poli 2 hodiny denně se psem a aktivně se mu věnovat, a nápad že po nástupu do školky by to šlo bych ani nevyslovovala - když dám dítě do školky tak protože se musím vrátit do práce takže celý dopoledne budu pryč a ne věnovat se psovi a když pak přijdu domů potřebuju se věnovat dítěti a ne sebrat psa a letět hned ven na 2 hodiny. Přikládám fotku co dokáže znuděná bulteriérka a to musím říct že jinak je to zlatíčko a majitelé se jí plně věnují (a děti nemají). Omlouvám se Zuzi jestli tady někde seš protože tohle je od tebe z facebooku. S popisem "ŽÁDNÝ BULLÍK, TO JE PROSTĚ BOBR 😂 REKLAMACEEEE 😂🐷🐶"