icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

soanpe
30. kvě 2010

@murynka
tyhle se ti povedly 🙂

murynka
30. kvě 2010

@blanka.k průměr 55

wwercaa
30. kvě 2010

@blanka.k já jsem sem do této diskuze vstoupila s cílem poradit se, jestli ten blesk pořídit nebo ne a jsi další holka co je pro 🙂 akorá jak píše murynka, chce to penízky 😀 opravdu je ta výbava k těm fotákům drahší než samotnej foták ☹ 😝 ......architektura, to musí být zajímavý 😕

@murynka jj fotila jsem ho na černé látce 😉 ........ještě se rozhodnu, co pořídím, ten můj si chce koupit objektiv aby mu přiblížil na věčší vzdálenost, já chci prvně ten blesk 😉

murynka
30. kvě 2010

@wwercaa černá látka super 😉 já jsme si to myslela já mám jen černou deku 😀 😀 ale také to jde 😅

@soanpe myslíš?jinak máme stejný jméno por naše princezny Sofie 😵 😵 😵

blanka.k
30. kvě 2010

@murynka tento máš? http://www.megapixel.cz/sony-dt-18-70
na ten by šly tyhle čočky... http://www.aukro.cz/item1056370420_cocka_makro_...
Ale chce to projít na Aukru, prodává to dost prodejců, tak jen najít to nejlevnější 😉

molicova
30. kvě 2010

Holky srašně moc děkuji, ale je to vážně o tom objektivu. Nebo teda mě to připadá. A na tyhle kapičky jsem čekala asi 3 měsíce a to už pršelo několikrát, ale ani jednou jsem je na žadné kytce nenašla až minulý týden 🙂

@soanpe teda ty jsou super, u vás je někde políčko???? teď nám začaly před barákem rozkvétat vlčí máky, tak teď budu asi bedlivě všude kam pojedu hledat pole s mákama 🙂 jinak se ti strááááášně moc povedli, je vidět na těch kompozicích, že si někam chodila🙂

@murynka : to poslední makro se ti fakt povedlo, jen tak dál 🙂

blanka.k
30. kvě 2010

@wwercaa - no ty peníze jsou šílený. Já si koupila set se 2 objektivama, pak přišla na to, že furt je měnit je naprd...tak si koupila jeden s větším rozsahem a pak ještě jeden s pevným zoomem, pak blesk, baťoh na cestování, stativ už jsem měla, a pak drobnosti na Aukru a to pak desítky tis.lítají 🤐 😅 Ale zas to je můj největší koníček, ráno vzít batoh, foťák , sednout na vlak a jet někam na zámek, do kostelů, atd. a vrátit se večer totálně KO...akorát to teď s kočárkem bude trošku složitější 😅 Se budu muset přeorientovat na to focení malýho 😅 To bude boj, baráky jsou ideál na focení, neutečou, nepohnou se,... 😀

murynka
30. kvě 2010

@blanka.k jj ten máme 😉 ..dík ypodívám se 🙂

@molicova a jak si udělala ty kapičky 😀 😀 vlčí máky mám také v plánu ale nikde nejsou 😠 ☹

soanpe
30. kvě 2010

@molicova
máš pravdu s těmi objektivy . pokud objektiv nekreslí dobře, tak je vše marná snaha.
já se chystám na http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2020027-cz-can... , pořídila jsem si polarizační filtr na focení odrazů a oblohy. zejtra prubnu a ukážu rozdíl.ještě by se mi hodila sluneční clona a spoustu jiných vychytávek 😀
jinak přemýšlím o obyč UV filtru,aby se mi neničil antireflex na čočce.

molicova
30. kvě 2010

@murynka : no těžko říct, prostě s tím mým objektivem zaostříš už od 20 cm, zaostřím přímo na tu kapičku a cvaknu. ty máš co za objektiv?

@wwercaa : už jsem na tvoje fotečky koukala dříve a moc se mi líbí, ty na tom černém pozadí. Já jsem si kupovala černý satén, ale nějak mi to nejde ☹ dětičky určo nejdou, protože to klouže, ale fotila jsem těhulku a to docela vyšlo dobře http://mptackova1.rajce.idnes.cz/Janinka_tehu_f..., nebo spíš těhulka byla moc spokojená 🙂

blanka.k
30. kvě 2010

Kecám, vlastně jsem fotila už 2 děti, ale to první bylo bez blesku, v restauraci, kamarádky z BRM má krásnou holčičku, to nešlo nefotit, to bylo ještě straým seťáckým objektivem, snad sem můžu hodit odkaz na fotky, ta holčička prostě byla úžasně fotogenická 😀 www.btweb.cz/terezka

soanpe
30. kvě 2010

jo a pole mi rozkvetlo asi 30m od baráku.jen je na kopci a já na něj neviděla 😀
máky taky marně sháním 😅

blanka.k
30. kvě 2010

@soanpe - já jsem si právě kvůli tomu pořídila ten UV filtr z Aukra za asi 200,-. Jako ochranu před poškrábáním objektivu, prootže jinoou funkci ten kus plastu fakt nemá 😅

molicova
30. kvě 2010

@soanpe : jo tak polarizační filtr jsem také kupovala, ale zatím s ním asi ještě pořádně neumím, je to docela těžké, protože když chci vyfotit děti, které se pořád šijí a ještě přibližovat, zaostřovat a ještě točit s fitrem abych odstranila sluníčko, tak to je docela pro mě nadlidský výkon ☹, tak ale budu držet palečky a budu se moc těšit na výsledek 🙂

soanpe
30. kvě 2010

míšo
satén je blbej na focení.je lesklej, klouže atd.

murynka
30. kvě 2010

@molicova mám 18-70 jinak tomu nerozumím 😅

soanpe
30. kvě 2010

@molocova
máš naprostou pravdu, ale zase když už nic, tak to ochrání objektiv 😀

molicova
30. kvě 2010

@blanka.k : to jsou všechno tvoje fotečky 🙂

soanpe
30. kvě 2010

@molicova oprava

molicova
30. kvě 2010

@soanpe to je pravda 🙂

soanpe
30. kvě 2010

@blanka.k
krásný fotky terezky
je výhoda mít tmavý dítě.líp vynikńe. ta naše bledule je hrozně těžká na focení a všude vypadá jako plešatá 😀

blanka.k
30. kvě 2010

@molicova které fotky, jako na www.btweb.cz ? Ano jsou, já jsem si před 10 lety koupila digitál Olympus a před 2 lety Nikona D60, takže těch fotek mám strašně moc, na tom webu je jen část, průběžně je tam nahrávám, ale jak jsem psala, baví mě fotit hlavně architekturu, děti a zvířátka mě moc neberou, protože se furt hýbou 😀

soanpe
30. kvě 2010

to moje zvíře ještě nespí 😠 myslela jsem ,že se vrhnu na fotky a nic nebude

wwercaa
30. kvě 2010

@molicova děkuji 🙂 ....jojo jak píše soanpe, chce to něco jinýho než satén, třeba bavlnu 😉

@blanka.k moc povedené fotečky tý holčičky 😵 ....je vidět, že ten svůj koníček bereš fakt vážně 🙂 ukaž nějakou vyfocenou architekturu, musí to být taky pěkný 🙂

holky vy se to těch objektivů tak rozumíte, já ani nevim na co kterej je 😀

murynka
30. kvě 2010

@blanka.k blani jak jsi mi dala odkaz mám schváleno objednat je to obrá čočka??

blanka.k
30. kvě 2010

@wwercaa - architektura zde: www.btweb.cz/CR
Mury - Markétko, jak jsem dávala odkaz ráno ( www.btweb.cz/priroda ), tak to je vše foceno takovouhle čočkou, akoát pro jiný objektiv 😉

molicova
30. kvě 2010

@blanka.k : teda klobouk dolu, protože ty fotky mi přijdou teda profi, ty fotky těch dětí jsou překrásné, a je pravda, že tam máš hodně foteček z architektury, ty si musím ještě v klidu projít 🙂 fakt nádhera, pastva pro oči 🙂

blanka.k
30. kvě 2010

@molicova - jéé, děkuji za pochvalu, jsem teď červená až na prd.... 😅 😵

soanpe
30. kvě 2010

@blanka.k
fotky máš fakt super. ale na tohle to chce už stativ ,abys mohla dlouho exponovat a vykreslily se všecky detaily.asi ho budu muset vytáhnout a oprášit 😀

murynka
30. kvě 2010

blanička fotí úžasně znám jí z beremka smekám !!! 🙂 😵 😵

Strana