icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

molicova
25. čer 2010

@blanka.k také bych se přiklonila k béžovému, to modré je takové tvrdé, kdyby to byla barva taková jakou mam já, tak by to bylo lepší 🙂

blanka.k
25. čer 2010

@molicova díky, taky se mi víc líbí to béžové, tak jdu kosuknout, jeslti je někde nemají levněj a konečně objednám... 😉

molicova
25. čer 2010

@blanka.k ty jo teď si pořád říkám, proč jsem nazačala dříve, je toho hrozně moc, už mam teda 6 stran, ale je to hrozná fuška 🙂

blanka.k
25. čer 2010

@molicova já stejně budu čekat až budu mít víc fotek a až budou mít va kaci ty A4 😀 ale už si do diáře dělám poznámky, kdy poprvé se usmál, kdy zvedl hlavu atd...abych to tam pak dopsala 😉 Co nemám napsané, vyfocené, to jako by nebylo 😀 🤐 Jsem byl avždy hlava děravá, ale po těhu a koejní to jde se mnou úplně z kopce 😀 😀 😀

molicova
25. čer 2010

@blanka.k no já to mam taky zaznamenané ve fotoalbíčku pro Tomínka 🙂 http://www.azrodina.cz/article_imgs/5971/Denice... a tam to mam všechno popsané 🙂 takže do albíčka dávam fotečka a k nim nějaké ty popisky a obrázky, ale udělám jen jedno od narozní do roka, pak další už budou normální, je to hrozná fuška 🙂

jaa
25. čer 2010

@siby Je to naše cikáně. 🙂 .ted ji trochu zesvětlaly od sluníčka vlásky..Ale jinak budou snad tmavé....Tak to je teprve kotrast barev.-)Jinak na sluníčku byla zatím jen 2x...Až přijedem od moře,tak bude k nepounání🙂

jaa
25. čer 2010

@wwercaa díky moc...Fotečky máš teda taky kouzelné....Fakt super!!!! 😉

blanka.k
25. čer 2010

Náš superman 😀

murynka
25. čer 2010

@blanka.k 😵 😵 hezké 😵 😵

holky děkuju moc 🙂

@molicova děkuji za radu 😎

dobrou noc 😵

sirael4
25. čer 2010

četla jsem tu něco o makovém poli....jsou dvě okolo dálnice z Plzně na Prahu 😅 musí to být nádherné fotky. Dobrou 😉

soanpe
25. čer 2010

@blanka.k 😀 😀 😀 kam na ty nápady chodíš 😀

já jsem u naší dračice ráda,když se povede něco takovýho.jen jsem jí musela zaretušovat štípanec od komára přímo uprostřed čela 😀

soanpe
25. čer 2010

😠 vypadá neostře 😝

siby
26. čer 2010

@blanka.k moc pěkné, vypadá to, že už vám jen nepláce, už se krásně směje 🙂 zeptám se, když fotíš malého na té světlé dece, když to vyfotíš nezáří ti ta deka nějak extrémě? Já jsem se včera učila s tím naším fotákem a zkoušela jsem fotit na bílém podkladu našeho černého psíka a ta bíla byla hrozně přesvícená.
Jinak zjistila jsem, že nám k tomu fotáku nedodali český manuál, tak si zatím čtu jen knížku, kterou jsme dostali taky přímo k našemu fotáku. A musím oznat, že se tam už celkem orientuju, ale takové ty mody M, P atd. zatím moc nevim co který umí, mod krajina, portret atd. je v pohodě, ale tam ty musím sehnat ten manuál. 🙂 Dneska jdem na svatbu, tak už se celkem těším, ale foták sebou brát asi nebudem, asi bych tam byla zatím jen za exota a fotky by byly stejně k ničemu.

siby
26. čer 2010

@soanpe Sofince to moc sluší 🙂 Je to děsný, s tou ostrostí budu asi fakt dost bojovat, Sofinka mi připadá tedy ostrá nebo hlavně hlavičku si myslim, že má a nožičky už ne nebo? Možná bych potřebovala brýle...

pipiii
26. čer 2010

ahojik holky davm sem neco ze vcerejska 🙂 😵

pipiii
26. čer 2010

hmm fakt uzasny...tak u me to take vypada mazly, ale fakt neni 😀

siby
26. čer 2010

@pipiii fotky máš moc pěkné opravdu 🙂 dětem to moc sluší, jsou krásně sladěný do kostkové 🙂. Ostříš manuálně nebo automaticky?

pipiii
26. čer 2010

@siby ostrim jak kdy, kazdou fotku fotim na neco jineho 😀 podle slunicka atd nekdy tam mam mod krajina a ostrim rucne, jindy portret a automat.

molicova
26. čer 2010

Ahoj holky, tak jsem neodolala a musela jsem Tomínka vyfotit jak snídá 🙂 Dostal meltičku, tak si to krásně vychutnával 🙂 a pak dostal od tatínka lentilky, tak to byla taky sranda 😀

molicova
26. čer 2010

@pipiii krásné moc se ti povedly 🙂 já také ostřím jak kdy 🙂

wwercaa
26. čer 2010

ahojik holky, zachvilku mizime k prababce na zahradu, tak přikládám pár foteček Davídka v Recaru 🙂

@pipiii krásný fotky 😵 odkud furt bereš tolik dětí 😀 😉 nejvíc se mi llíbí ta, jak se tam Amálka smeje, je božská 🙂 🙂 🙂

@molicova uuuuuuuzasnnyyyyy jako vždycky, aaaach závidím fotečky s externím bleskem, ty tvoje jsou naprosto uzasne 🙂 🙂 🙂 🙂 malej taky 😵

tak tady velkej kluk ve sportovní sedačce, svítilo do nej sluníčko 😀 🙂

wwercaa
26. čer 2010

ta poslední rozmázla, bléé, to asi mojí zásluhou 😔 😝

wwercaa
26. čer 2010

@blanka.k ten je božíííí 😀 😀 😉 😵

molicova
26. čer 2010

@wwercaa ty jo úžasná sedačka 🙂 a fotečky jsou taky krásné 🙂 moc si to užijte u babí 🙂 my odpo půjdeme na klouzajdy 🙂 tak zatím papa

molicova
26. čer 2010

@sirael4 jo ještě je jedno jak psala Soanpe v Letňanech 🙂 byla jsem tam a něco nafotila, ještě přidám, ale už je sem dávala 🙂 ale tyhle jsou moje nejoblíbenější 🙂

pipiii
26. čer 2010

@molicova diky za pochvalu 🙂 mam samy mimina kolem sebe ze? 😀 ty mas uzasne fotecky, ja kdybych mela prasule tak si ten externi snad take poridim, ale rada bych si ho treba u tebe vyzkousela, jaky je v tom vlastne rozdil pri klasickem foceni pres den.

pipiii
26. čer 2010

aaaa prave mi hlasi pocitac malo mista na disku...super :-X

molicova
26. čer 2010

@pipiii tak to není určitě problém 🙂 já mám tento 🙂 a jsem max spokojená 🙂 http://www.megapixel.cz/nikon-blesk-sb-900

pipiii
26. čer 2010

@molicova to jo s nim by byl kazdy asi spokojeny hihihihi 😅 ja budu kupovat pristi rok za tech cca 6tis

blanka.k
26. čer 2010

@siby - spíš nastavuju, aby ta fotka byla tmavší apak ji PC zesvětluju 😉
Jinak hlásím, že jsme se potkali ve Slavkově na festivalu s Ferinkou 😀 😀 😀 Já zrovna předělávala baterku ve foto, kočár odstavený bokem a ona šla s maminkou, ta vezla kočárek, a Ferinka mohla nerušeně fotit. Já to nějak zvládala s kočárkem, a ujel m i jen jednou...fotím, otočím se a kočárek o 4m dál 😅 🤐

Strana